کد خبر: ۲۶۲
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۸۵ - ۱۸:۴۰- 12 December 2006

دیدار رئیس و اعضای کمیسیون قضایی مجلس افغانستان با قائم‌مقام دبیر شورای‌نگهبان

رئیس و اعضای کمیسیون امور عدلی و قضایی مجلس افغانستان روز سه‌شنبه 21 آذر ماه در دیدار دکتر عباسعلی کدخدایی قائم‌مقام دبیر شورای‌نگهبان و محمدرضا علیزاده عضو حقوقدان شورای‌نگهبان خواستار استفاده از تجربیات جمهوری اسلامی ایران در امر قانونگذاری و نظارت بر قانون‌اساسی و موازین شرع اسلام شدند.
به گزارش روابط‌عمومی شورای‌نگهبان، دکتر کدخدایی در این دیدار با اشاره به اشتراکات زیاد بین دو کشور ایران و افغانستان گفت: ملت و دولت ایران احساس بسیار نزدیکی با ملت و دولت افغانستان دارد.
وی با اشاره به پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و گذر از دوران استبداد و خفقان رژیم ستم‌شاهی افزود: پس از تشکیل جمهوری اسلامی در ایران ، قانون‌اساسی مبتنی بر دین اسلام تدوین شد که برای صیانت از اسلامیت نظام و همچنین حفظ و رعایت قانون اساسی، نهاد شورای‌نگهبان شکل گرفت.
دکتر کدخدایی با تشریح جایگاه و وظایف شورای‌نگهبان گفت: تطبیق مصوبات مجلس با قانون‌اساسی و موازین شرع اسلام، نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و همه‌پرسی‌ها و همچنین تفسیر قانون‌اساسی از جمله وظایف مهم شورای‌نگهبان است.
وی آمادگی شورای‌نگهبان برای انتقال تجربیات در امر نظارت بر موازین شرع، قانون‌اساسی و انتخابات را به هیأت افغانی اعلام کرد و گفت: اساتید حقوق نیز آمادگی همکاری آموزشی با دانشگاهها و مراکز افغانستان را دارند.
آقای علیزاده عضو حقوقدان شورای‌نگهبان نیز در این دیدار با اشاره به جایگاه والای شورای‌نگهبان گفت: مجلس شورای اسلامی بدون شورای‌نگهبان اعتبار قانونی ندارد و این نهاد تحت نظر هیچ دستگاهی نیست.
"الحاج سید حسین عالمی بلخی" رئیس کمیسیون امور عدلی و قضائی مجلس افغانستان نیز در این دیدار با مفید و موفقیت‌آمیز خواندن ملاقات‌های خود با مسئولان ایرانی افزود: فعالیت پارلمان افغانستان قریب به 30 سال دچار وقفه شد و این وقفه طولانی مشکلاتی به وجود آورد است که ضرورت دارد از تجربیات قانونگذاری دیگر کشورها استفاده شود.
وی با اشاره به تشکیل کمیسیون مستقل تطبیق و اجرای قانون‌اساسی در افغانستان، گفت: این کمیسیون پس از تدوین و تصویب قانون مربوط به آن فعال خواهد شد.
"عالمی بلخی" و هیأت همراه در ادامه این دیدار سؤالاتی درخصوص نحوه انتخاب فقها و حقوقدانان شورای‌نگهبان، چگونگی روند تطبیق قوانین با دین مبین اسلام، قانون‌اساسی و نظارت بر انتخابات‌ها، و هنچنین مبانی مصلحت در قانونگذاری و نظارت استصوابی سؤال کردند که دکتر کدخدایی و آقای علیزاده به‌طور مفصل به سؤالات آنها پاسخ گفتند.
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

نباید سنت‌های کارآمد حوزه که قرن‌ها دارای نتایج درخشان بوده را فراموش کرد

پیام تسلیت سخنگوی شورای نگهبان در پی حادثه بندرعباس

چهل‌وهفتمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

تسلیت دکتر طحان‌نظیف به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (علیه‌السلام)

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

پاپ فرانسیس تلاش‌های ارزنده‌ای در جهت تقویت روابط میان ادیان الهی بویژه اسلام و مسیحیت داشت

وجه نظریه‌پردازی و اندیشمندی مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) پنهان مانده است

فیلم|اولین نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان در سال ۱۴۰۴

گزارش تصویری نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

سخنگوی شورای نگهبان: ۵ لایحه و موافقتنامه بین‌المللی تایید و مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور دارای اساسنامه شد/ «سرمایه‌گذاری برای تولید» مبتنی بر اصول متعدد قانون اساسی است

پربازدید ها

کمیته تطبیق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی با شرع تشکیل شود

مفهوم آزادی در جمهوری اسلامی از دیدگاه آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی)

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۷ فروردین ۱۴۰۴

ملت ایران تسلیم زور و ذلت نمی‌شود / کشور نباید در برابر مذاکره دو قطبی شود

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات

سخنگوی شورای نگهبان: ۵ لایحه و موافقتنامه بین‌المللی تایید و مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور دارای اساسنامه شد/ «سرمایه‌گذاری برای تولید» مبتنی بر اصول متعدد قانون اساسی است

در مذاکرات به غیرخدا دل نبندیم/ ایران تحمیل پذیر و تسلیم پذیر نیست

گزارش تصویری نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

هویت طلبگی، گوهر اصلی طلبه است / حوزه علمیه تهران دارای ویژگی منحصر به فردی است

فیلم|اولین نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان در سال ۱۴۰۴