کد خبر: ۲۶۲
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۸۵ - ۱۸:۴۰- 12 December 2006

دیدار رئیس و اعضای کمیسیون قضایی مجلس افغانستان با قائم‌مقام دبیر شورای‌نگهبان

رئیس و اعضای کمیسیون امور عدلی و قضایی مجلس افغانستان روز سه‌شنبه 21 آذر ماه در دیدار دکتر عباسعلی کدخدایی قائم‌مقام دبیر شورای‌نگهبان و محمدرضا علیزاده عضو حقوقدان شورای‌نگهبان خواستار استفاده از تجربیات جمهوری اسلامی ایران در امر قانونگذاری و نظارت بر قانون‌اساسی و موازین شرع اسلام شدند.
به گزارش روابط‌عمومی شورای‌نگهبان، دکتر کدخدایی در این دیدار با اشاره به اشتراکات زیاد بین دو کشور ایران و افغانستان گفت: ملت و دولت ایران احساس بسیار نزدیکی با ملت و دولت افغانستان دارد.
وی با اشاره به پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و گذر از دوران استبداد و خفقان رژیم ستم‌شاهی افزود: پس از تشکیل جمهوری اسلامی در ایران ، قانون‌اساسی مبتنی بر دین اسلام تدوین شد که برای صیانت از اسلامیت نظام و همچنین حفظ و رعایت قانون اساسی، نهاد شورای‌نگهبان شکل گرفت.
دکتر کدخدایی با تشریح جایگاه و وظایف شورای‌نگهبان گفت: تطبیق مصوبات مجلس با قانون‌اساسی و موازین شرع اسلام، نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و همه‌پرسی‌ها و همچنین تفسیر قانون‌اساسی از جمله وظایف مهم شورای‌نگهبان است.
وی آمادگی شورای‌نگهبان برای انتقال تجربیات در امر نظارت بر موازین شرع، قانون‌اساسی و انتخابات را به هیأت افغانی اعلام کرد و گفت: اساتید حقوق نیز آمادگی همکاری آموزشی با دانشگاهها و مراکز افغانستان را دارند.
آقای علیزاده عضو حقوقدان شورای‌نگهبان نیز در این دیدار با اشاره به جایگاه والای شورای‌نگهبان گفت: مجلس شورای اسلامی بدون شورای‌نگهبان اعتبار قانونی ندارد و این نهاد تحت نظر هیچ دستگاهی نیست.
"الحاج سید حسین عالمی بلخی" رئیس کمیسیون امور عدلی و قضائی مجلس افغانستان نیز در این دیدار با مفید و موفقیت‌آمیز خواندن ملاقات‌های خود با مسئولان ایرانی افزود: فعالیت پارلمان افغانستان قریب به 30 سال دچار وقفه شد و این وقفه طولانی مشکلاتی به وجود آورد است که ضرورت دارد از تجربیات قانونگذاری دیگر کشورها استفاده شود.
وی با اشاره به تشکیل کمیسیون مستقل تطبیق و اجرای قانون‌اساسی در افغانستان، گفت: این کمیسیون پس از تدوین و تصویب قانون مربوط به آن فعال خواهد شد.
"عالمی بلخی" و هیأت همراه در ادامه این دیدار سؤالاتی درخصوص نحوه انتخاب فقها و حقوقدانان شورای‌نگهبان، چگونگی روند تطبیق قوانین با دین مبین اسلام، قانون‌اساسی و نظارت بر انتخابات‌ها، و هنچنین مبانی مصلحت در قانونگذاری و نظارت استصوابی سؤال کردند که دکتر کدخدایی و آقای علیزاده به‌طور مفصل به سؤالات آنها پاسخ گفتند.
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم/مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با رسیدن به نقطه مطلوب، الگوی خوبی برای جهان اسلام خواهد بود

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

عَلَم مبارزه با استکبار از دست دانشجویان نمی‌افتد

نخستین شماره ماهنامه خبری پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

پربازدید ها

سومین دوره آزمون ملی قانون اساسی برگزار می‌شود

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

نشست علمی«ظرفیت‌های شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در اصلاح ساختار بودجه با نگاهی بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور»

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید باهنر کرمان

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه الزهرا (س)

فیلم|حضور دکتر طحان نظیف در برنامه «صف اول» به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی