کد خبر: ۲۵۵۸
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۵- 09 April 2012

نظرات استدلالی شورای نگهبان در بررسی طرح یک فوریتی تشدید مجازات متردّدین به فلسطین اشغالی

نظرات استدلالی شورای نگهبان درباره طرح یک فوریتی تشدید مجازات متردّدین به فلسطین اشغالی و اصلاح ماده (36) قانون گذرنامه مصوب 1351 منشر شد





مطرح شده در جلسه 2/9/1390 شورای نگهبان





طرح یک فوریتی تشدید مجازات متردّدین به فلسطین اشغالی و اصلاح ماده (36) قانون گذرنامه مصوب 1351

1- مقدمه

طرح «تشدید مجازات متردّدین به فلسطین اشغالی و اصلاح مواد (24) و (36) قانون گذرنامه مصوب 1351» را عده ای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با قید یک فوریت، به مجلس شورای اسلامی تقدیم کردند. در مقدمه توجیهی این طرح، ضرورت ارائه این طرح و فوریت آن به صورت زیر تبیین شده است: «همان طور که در عملیات ترور دانشمندان هسته ای مشخص گردید، طراحی و برنامه ریزی این ترورها و نیز عملیات بمب-گذاری در شرق کشور با محوریت موساد صورت گرفته و این اهداف تروریستی با عاملیت برخی افراد و با سفر به سرزمین های اشغالی و گذراندن دوره های آموزشی، زیر نظر رژیم صهیونیستی صورت می گیرد، لذا تشدید مجازات مترددین به کشورهای ممنوعه بر اساس اصلاح مواد (24) و (36) قانون گذرنامه مصوب 10/12/1351 در شرایط حاضر یک ضرورت می باشد و از آنجا که طبق مصوبه هیأت وزیران مورخ 2/10/1386 تنها منطقه ای که سفر به آن ممنوع شده است سرزمین اشغالی می باشد، لذا این طرح با قید یک فوریت جهت طرح در مجلس شورای اسلامی ارائه می گردد.»
یک فوریت این طرح، در جلسه علنی مورخ 25/12/1389 مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و برای بررسی به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به عنوان کمیسیون اصلی ارجاع شد. کمیسیون مزبور پس از بررسی کارشناسی این طرح، آن را با اصلاحاتی در عنوان و متن در جلسه مورخ 22/3/1390 به تصویب رساند و گزارش آن را به مجلس تقدیم کرد. در مصوبه کمیسیون، عنوان طرح به «طرح تشدید مجازات متردّدین به فلسطین اشغالی و اصلاح ماده (36) قانون گذرنامه مصوب 1351» تغییر یافت.

مجلس شورای اسلامی نیز بررسی این طرح را در جلسه مورخ 23/8/1390 به انجام رساند و با اصلاحاتی تصویب کرد. این مصوبه برای طی مراحل قانونی مقرر در اصل 94 قانون اساسی به شورای نگهبان ارسال شد. اعضای شورای نگهبان پس از بررسی مصوبه مزبور در جلسه مورخ 2/9/1390، با اعلام عدم مغایرت مفاد این مصوبه با قانون اساسی و موازین شرع، نظر خود را طی نامه شماره 44595/30/90 مورخ 2/9/1390 به مجلس شورای اسلامی اعلام کردند.

2- بحث و بررسی شورای نگهبان پیرامون طرح یک فوریتی تشدید مجازات متردّدین به فلسطین اشغالی و اصلاح ماده (36) قانون گذرنامه مصوب 1351، مصوب 23/8/1390 مجلس شورای اسلامی

2-1- ماده واحده


"ماده واحده- ماده (36) قانون گذرنامه مصوب 10/12/1351 به شرح ذیل اصلاح می گردد:
ماده 36- هر ایرانی که بر خلاف ماده (24) این قانون عمل نماید، به حبس از دو سال تا پنج سال و محرومیت از داشتن گذرنامه از سه سال تا پنج سال محکوم می گردد."

2-1-1- نظرات استدلالی

هیچ یک از اعضای شورای نگهبان، در خصوص مغایرت مفاد این لایحه با موازین شرع و قانون اساسی اظهارنظری نکردند.

2-1-2- نظر نهایی شورای نگهبان

مصوبه مذکور مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

پیوست ها
----------------
1. قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.

2. متن طرح یک فوریتی تشدید مجازات متردّدین به فلسطین اشغالی و اصلاح ماده (36) قانون گذرنامه مصوب 1351، مصوب 23/8/1390 مجلس شورای اسلامی.

3. نظر مورخ 2/9/1390 شورای نگهبان در خصوص طرح یک فوریتی تشدید مجازات متردّدین به فلسطین اشغالی و اصلاح ماده (36) قانون گذرنامه مصوب 1351، مصوب 23/8/1390 مجلس شورای اسلامی.

4. نظرات استدلالی شورای نگهبان در بررسی طرح یک فوریتی تشدید مجازات متردّدین به فلسطین اشغالی و اصلاح ماده (36) قانون گذرنامه مصوب 1351 (فایل pdf).
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

کتاب نظارت اساسی تطبیقی به نمایشگاه کتاب رسید

اجرای برنامه پنج‌ساله دوم حوزه‌های علمیه براساس پیام تاریخی رهبر معظم انقلاب

«ولایت فقیه» دژ مستحکم انقلاب در برابر دشمنان/ حوزه‌های علمیه سرمایه اسلام، تشیع و ایران اسلامی هستند

تبریک دکتر طحان‌نظیف به‌مناسبت میلاد امام رضا (ع)

حوزه و روحانیت بدون مردم هیچ است

تشکیل جمهوری اسلامی یکی از برکات حوزه علمیه قم است

وظیفه حوزویان شناخت و عمل به منشور رهبر انقلاب است/ لزوم صیانت از حوزه دربرابر هجمه‌های داخلی و خارجی

حکم فقهی رمزارز همانند پول کاغذی است

شماره پنجم و ششم اساسنامه منتشر شد

حضور پژوهشکده شورای نگهبان با ۴۰ اثر جدید در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

پربازدید ها

چهل‌وهفتمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

دکتر صادقی‌مقدم: انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری همزمان با انتخابات شورا‌ها در اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار می‌شود

دکتر پروین: تقویت شورا‌ها به معنای گسترش دموکراسی مشارکتی است

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: حادثه بندر شهید رجایی همه را داغدار کرد؛ همدلی مردم ایران تحسین برانگیز بود/ بدون اغماض با هرگونه قصور و تقصیری در این باره برخورد شود

نباید سنت‌های کارآمد حوزه که قرن‌ها دارای نتایج درخشان بوده را فراموش کرد

پیام تسلیت سخنگوی شورای نگهبان در پی حادثه بندرعباس

پیام سخنگوی شورای نگهبان به مناسبت میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و روز دختر

حوزه علمیه خدمتگزار انقلاب و مردم است

مطرح شدن انقلاب اسلامی ایران به‌عنوان یک پدیده بی‌بدیل جهانی، ثمره مجاهدت حوزه و عالمان دینی است