به گزارش دفتر ارتباطات و اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر عباسعلی کدخدائی روز شنبه 20/3/85 در نشست خبری با خبرنگاران گفت: بر اساس ماده (2) آئین نامه اجرایی انتخابات مجلس خبرگان، آیتالله جنتی، حجتالاسلام والمسلمین صادق لاریجانی، حجت الاسلام والمسلمین مدرسی یزدی و آقایان کدخدایی و علیزاده به عنوان اعضای این هیأت تعیین شدند.
ماده (2) آئین نامه اجرایی انتخابات مجلس خبرگان میگوید اعضای هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات خبرگان 5 نفر مسلمان مطلع هستند که حداقل یک نفر از آنها عضو شورای نگهبان میباشد.
وی افزود: در اولین جلسه هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات خبرگان که در هفته گذشته برگزار شد آیتالله جنتی بهعنوان رئیس، دکتر کدخدائی نایب رئیس و سخنگو و آقای علیزاده به عنوان دبیر هیأت انتخاب شدند.
دکتر کدخدائی در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره واگذاری نظارت بر انتخابات شوراها به شورای نگهبان طبق لایحه اخیر دولت گفت: قبلاً بیرقبتی شورای نگهبان را در پذیرش نظارت بر انتخابات شوراها اعلام کرده بودم و امروز بر اساس مشورتی که با دیگر اعضای شورای نگهبان شد، محکمتر میگویم اگر این لایحه به همین شکل در مجلس شورای اسلامی تصویب و به شورای نگهبان ارسال شود، رد خواهد شد.
وی تصریح کرد: بر اساس پیش نویس این لایحه که به شورای نگهبان ارسال شده، مواردی از آن مغایر اصول قانون اساسی است.
دکتر کدخدائی بار دیگر تأکید کرد: شورای نگهبان تمایلی به ورود به انتخابات شوراها ندارد و ما قطعاً سعی خواهیم کرد که چنین نظارتی را نپذیریم.
خبرنگاری پرسید طبق آئین نامه اجرایی انتخابات خبرگان، افرادیکه اجتهاد آنها بهصورت ضمنی یا تصریحی توسط رهبر معظم انقلاب تأیید شده باشد نیازی به بررسی صلاحیت توسط شورای نگهبان ندارد. آیا اعضای فقهای شورای نگهبان نیز شامل چنین موردی میشوند؟ دکتر کدخدائی پاسخ داد: یکی از مواردیکه اجتهاد افراد بهصورت ضمنی یا تصریحی تأیید شده، اعضای شورای نگهبان است.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره برگزاری آزمون کتبی برای کاندیداهای انتخابات خبرگان گفت: تصمیم بر این است که آزمون کتبی اجتهاد برگزار شود.
وی با بیان اینکه بررسی صلاحیت علمی کاندیداهای انتخابات خبرگان برعهده فقهای شورای نگهبان است، افزود: فقهای شورای نگهبان در چند دوره گذشته، برگزاری امتحان کتبی را مطلوب دانستند که هم حرف و حدیث کمتری دارد و هم تبعیض روا داشته نمیشود.
دکتر کدخدائی در خصوص تخریب چهره کاندیداها در آستانه هر انتخاباتی گفت: شورای نگهبان هر اغتشاش و تخریب کاندیداها در هر لباس و به هرشکل را محکوم میکند درعین حال بهرهبرداری از این نوع اقدامات را نیز یک فعالیت تبلیغات انتخاباتی میداند.
وی با بیان اینکه کشور در این مقطع حساس نیازمند حفظ آرامش است، همه گروهها و افراد سیاسی را به حفظ وحدت و آرامش دعوت کرد.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سؤال خبرنگاری گفت: مجلس شورای اسلامی طبق اصول 135 و 85 قانون اساسی میتواند برخی وظایف خود در زمینه قانونگذاری را به کمیسیونهای مجلس و هیأت وزیران تفویض کند اما مصوبات آنها باید برای تأیید به شورای نگهبان ارسال شود.
خبرنگاری پرسید: کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال استخراج تناقضهای بودجه 85 با برنامه چشمانداز 20 ساله است، آیا شورای نگهبان در این رابطه مسئولیتی دارد؟ که دکتر کدخدائی در پاسخ گفت: نظارت بر سیاستهای کلان برعهده مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
شمارش رایانهای آراء در انتخابات خبرگان سؤال بعدی خبرنگاران از دکتر کدخدائی بود که در پاسخ گفت: شورای نگهبان در چند انتخابات گذشته در دفاتر نظارت استانها بهصورت رایانهای آراء را شمارش کرد که منجر شد نتایج را زودتر از وزارت کشور اعلام کند.
وی از اعلام همکاری وزارت کشور برای شمارش رایانهای آراء در انتخابات اخیر خبر داد و افزود: اگر وزارت کشور بتواند از لحاظ فنی با شورای نگهبان هماهنگ شود امکان شمارش رایانهای آراء در انتخابات خبرگان وجود دارد.
خبرنگاری در خصوص تفاوت در حقوق ناظرین و مجریان شعب اخذ رأی سؤال کرد که سخنگوی شورای نگهبان گفت: طبق قانون هر فردی از هر دستگاه و نهاد دولتی که برای انتخابات مأمور شود باید از طریق آن دستگاه، حقوق و مزایای مربوطه پرداخت شود که متأسفانه در دورههای گذشته برخی دستگاهها بی مهری کردند.