مهدی تهرانی
نظام جمهوری اسلامی امروز نه تنها در شرایط شعب ابی طالب نیست بلکه در شرایط بدر و خیبر قرار دارد.به گزارش ندای انقلاب این تبیین رهبر معظم انقلاب از وضعیت کنونی کشور است. اما به راستی شعب ابی طالب چه بود که فتح دلیرانه خیبر رنج آن را به شیرینی فتح و ظفر تغییر داد؟ برای پاسخ به این سوال می بایست به سراغ ماجرای تاریخی شعب ابی طالب رفت .
ماجرای شعب چه بود؟
ناکامی قریش در بازگرداندن مهاجران حبشه به مکه و خطر ایجاد پایگاهی خارج از قدرت سیاسی قریش در آنجا و نیز نفوذ رو به گسترش مسلمان در میان جوانان قریش، آنان را به اتخاذ راه حلی جدید کشاند و آن اندیشه قتل پیامبر(ص) بود. مشرکان از ابوطالب خواستند تا دو برابر دیه قتل آن حضرت را دریافت کند تا فردی غیر قریشی، محمد(ص) را به قتل برساند.
ابوطالب ـ عموی پیامبر(ص) ـ با شهامت و قاطعیت به این اقدام آنها اعتراض کرد . قریش نیز به ناچار راهی دیگر در پیش گرفتند و آن، تحریم اقتصادی ـ اجتماعی بود. ابوطالب پس از مشورت با پیامبر(ص) تصمیم گرفت، برای سهولت در مراقبت از جان ایشان و حفظ تعصبات و همبستگی عشیرهای،[۱۲] بنیهاشم و بنیمطلب را در شعب ابیطالب گرد آورد. از سوی دیگر چون قتل پیامبر(ص) بدون جلب رضایت حامیان او به معنای جاریساختن خون در مکه بود، مشرکان به ناچار پس از اجتماع در دارالندوه ـ محل شورای قریش ـ تصمیم گرفتند، بنیهاشم و بنیمطلب را در محاصره کامل اقتصادی ـ اجتماعی قرار دهند تا شاید بدینوسیله آنان را به تسلیم پیامبر(ص) به قریش مجبور کنند؛بنابراین قطع روابط اقتصادی ـ اجتماعی، نهایت اعمال قدرت آنان برای تحت فشار قرار دادن بنیهاشم بود. مفاد عهدنامه بدینقرار بود:
۱. هیچکس حق داد و ستد با بنیهاشم و بنیمطلب را ندارد.
۲. هیچکس حق زن دادن یا زن گرفتن از بنیهاشم را ندارد.
۳. پیماننامه فقط در صورتی ملغی خواهد شد که محمد(ص) را برای کشتن به آنان تسلیم کنند
مفاد این عهدنامه نشان می دهد که چگونه یک نگاه تحریمی گسترده در حوزه های اقتصادی و اجتماعی و سیاسی برای پیروان آئینی نوظهور تعبیه و طراحی شده بود . اما مسلمانان با ایستادگی خود محاصره اقتصادی شعب ابی طالب را بیش از آنکه یک واقعه صرفا اقتصادی در صدر اسلام بماند به نمادی از مقاومت مقتدرانه مسلمانان در برابر کفار و مستکبران تبدیل کردند.
از تحریم اقتصاد تا تحریم انتخابات
همانگونه که در مفاد عهد نامه تحریمی شعب ابی طالب مورد اشاره قرار گرفته است حوزه تحریم ها بر علیه پیامبر و مسلمانان صدر اسلام تنها در حوزه اقتصادی نبوده و حوزه های سیاسی و اجتماعی نظیر ازدواج را هم در بر می گرفته است . موضوعی که دشمنان اسلام پس از ۱۴۰۰ سال همچنان بدنبال تکرار آن هستند و آنرا از تحریم های یکجانبه اقتصادی تا تحریم های سیاسی ناعادلانه بر ضد جمهوری اسلامی ایران پیگیری می کنند. آنها حتی در تلاش اند با طرح بحث تحریم انتخابات مجلس نهم مسائل داخلی ایران را هم از خود متاثر کنند غافل از اینکه ایران امروز نه تنها در شرائط شعب ابی طالب نیست ، که اگر هم اینچنین بود بازهم انسجام داخلی مردم اجازه مداخله به تحریم کنندگان خارجی انتخابات را نمی داد.
۱۲ اسفند خیبری دیگر برای مردم ایران
تشبیه وضعیت و شرایط جامعه امروز ایران به خیبر از آن روست که دشمنان انقلاب بدانند که به فضل خدا و علیرغم تحریم انتخابات مجلس نهم مردم ایران در روز ۱۲ اسفند حماسه ای به شکوه خیبر خواهند آفرید . خیبر نماد کندن ریشه نفاق در حکومت اسلامی است. خیبر نماد هشدار به کسانی است که در دار الاسلام هستند اما به دشمن چراغ سبز نشان می دهند
دشمن از چند ماه پیش با طراحی یک سناریو چند ضلعی با ابعاد مختلف خارجی و داخلی تمام تلاش خود را معطوف این توطئه کرد تا از میزان مشارکت در انتخابات آینده کاسته شود. اضلاع مختلف این سناریو در بعد خارجی پیش کشیدن توامان پرونده هسته ای، اتهام واهی تروریسم به جمهوری اسلامی، فشارهای حقوق بشری، تحریم های اقتصادی در قالب تحریم بانک مرکزی، و ممانعت از فروش نفت جمهوری اسلامی ایران و ... بود. در بعد داخلی اما اضلاع مختلف سناریوی دشمن با تحریم انتخابات توسط ایادی و اذناب آنها در داخل به انحا و زبان های مختلف، تلاش برای ترمیم و احیای شبکه اعتراض و کافور تازگی زدن به میت فتنه ۸۸ ، فعال کردن شکاف های قومیتی و منطقهای در شهرها و قصبات، دامن زدن به اختلافات مسئولان کشور و نا امید کردن مردم است. تمام بخش های این پازل برای کم رنگ کردن انتخابات نهم و کاهش مشارکت مردم در صحنه طراحی شده است.
همانگونه که با دلاوری مسلمانان، دژهای هفتگانه خیبر که عبارت بودند از « ناعم، قموص، کتیبه، نسطاة، شق، وطیح، سلالم » یکی پس از دیگری فتح شد و ریشه نفاق درآمد روز ۱۲ اسفند ریشه خناسان خشکانده خواهد شد.
منبع: پایگاه خبری تحلیلی ندای انقلاب