حجت الاسلام والمسلمین عباس کعبی با اشاره به این که بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات خبرگان رهبری در شورای نگهبان هم اکنون فرآیند قانونی خود را طی میکند، اظهار داشت: طبیعی است در مراحل مختلف بررسی،هم داوطلبان، هم رسانهها و همینطور افکار عمومی قضاوتهایی نسبت به این بررسی ها داشته باشند.
وی این قبیل اظهار نظرها از سوی افراد و گروهها را امری طبیعی و اجتنابناپذیر خواند و افزود: اظهارنظرها، هیچ خللی در فرایند قانونی بررسی صلاحیتها نمیکند.
عضو فعلی مجلس خبرگان رهبری، انجام امتحان کتبی و شفاهی و بررسی صلاحیت عمومی نامزدهای خبرگان را به استناد قانون انتخابات خبرگان، از اختیارات فقهای شورای نگهبان دانست و گفت: فقهای شورای نگهبان درباره اجتهاد هر نامزدی که تردید داشته باشند، از او امتحان کتبی میگیرند و در صورت قبولی، نامزد انتخابات مشمول طی کردن دیگر مراحل بررسی صلاحیت ها نیز میشود.
حجت الاسلام والمسلمین کعبی، فرایند تائید صلاحیتها در شورای نگهبان را ضابطهمند خواند و تصریح کرد: نقش فقهای شورای نگهبان در تائید صلاحیت داوطلبان، وظیفه اجرایی و نه نظارتی است و این وظیفه بموجب آئیننامه داخلی مجلس خبرگان در اختیار آنان گذاشته شده است.
عضو حقوقدان شورای نگهبان در عین حال خاطرنشان کرد:نظارت بر انتخابات خبرگان،وظیفه همه اعضای شورای نگهبان است.
حجت الاسلام والمسلمین کعبی متذکر شد: تشخیص صلاحیت عمومی و آزمونهای کتبی و شفاهی نامزدهای مجلس خبرگان به استناد آئیننامه داخلی مجلس خبرگان و به موجب اصل 108 قانون اساسی از اختیارات فقهای شورای نگهبان است و فقط خود مجلس خبرگان میتواند آن را تغییر دهد.
به گزارش خبرگزاری فارس، عضو حقوقدان شورای نگهبان به برگزاری آزمون کتبی در دو حوزه امتحانی تهران و قم اشاره کرد و افزود: کسانی که در این آزمون قبول شده باشند، در حضور گروه سه نفره فقهای شورای نگهبان، از آنان امتحان شفاهی نیز اخذ میشود .
22 آبان ماه،آخرین فرصت زمانی شورای نگهبان در بررسی صلاحیتهای عمومی و علمی نامزدهای خبرگان است.