کد خبر: ۱۶۸
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۸۵ - ۰۹:۳۰- 16 October 2006

جزئیات نحوه بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان

عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: «انتشار لیست اسامی داوطلبان مجلس خبرگان رهبری پیش از تعیین صلاحیت‌ها منع قانونی ندارد، البته انتشار لیست ممکن است بازتاب‌هایی داشته‌ و از لحاظ حقوقی باید به اذن داوطلب باشد زیرا ممکن است افراد در امتحان قبول نشود.»

حجت الاسلام والمسلمین عباس کعبی، عضو حقوقدان شورای نگهبان در گفتگو با ایسنا، در تشریح روند بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات خبرگان رهبری توضیح داد: بررسی صلاحیت‌ها به این گونه است که از پایان مهلت ثبت‌نام، شورای نگهبان یک‌ماه فرصت دارد تا به صلاحیت‌های داوطلبان مجلس خبرگان رهبری رسیدگی کند که با توجه به پایان مهلت ثبت‌نام داوطلبان مجلس خبرگان، این کار آغاز شده است.
وی افزود: باید صلاحیت علمی و اخلاقی، سیاسی اجتماعی، داوطلبان از مراجع قانونی استعلام شود و بعد از این که صلاحیت‌های اولیه غیررسمی تایید شد نوبت به بررسی صلاحیت‌های علمی داوطلبان می‌رسد.
حجت الاسلام والمسلمین کعبی خاطرنشان کرد: بررسی صلاحیت‌های علمی داوطلبان مجلس خبرگان رهبری توسط فقهای شورای نگهبان صورت می‌گیرد.
وی افزود: داوطلبان از لحاظ علمی به چند دسته تقسیم می‌شوند؛ یک دسته فاقد صلاحیت‌های علمی هستند به این معنا که ممکن است حداقل تحصیلات لازم حوزوی را نداشته باشند اما ثبت نام کرده‌ باشند که این افراد برای طی مراحل بعدی دعوت نمی‌شوند.
وی ادامه داد: تعدادی هم مسلم‌ الاجتهادند یا این که نماینده دوره‌های گذشته این مجلس بودند یا از مدرسان بزرگ حوزه‌های علمیه هستند و کتاب و تالیفات دارند یا این‌که حضرت امام (ره) یا مقام معظم رهبری ضمنا یا صراحتا اجتهاد آنها را تایید کرده‌اند.
حجت الاسلام والمسلمین کعبی یادآور شد: طبق تبصره یک ماده 3 قانون انتخابات خبرگان رهبری افراد فوق نیاز به تشخیص علمی فقهای شورای نگهبان ندارند.
وی اظهار داشت: دسته‌ دیگر از داوطلبان عده‌ای هستند که در اجتهاد آنها تردید وجود دارد و از این افراد دعوت خواهد شد تا در امتحان علمی که شورای نگهبان در آبان ماه برگزار می‌کند، شرکت نمایند.
حجت الاسلام والمسلمین کعبی درباره ارزیابی علمی و چگونگی طراحی سوالات این آزمون گفت: « سوالات علمی آزمون کتبی توسط چند تن از فقهای شورای نگهبان طرح می‌شود و این آزمون با رعایت همه مقررات و مسائل حفاظتی به صورت همزمان در یک روز در مدرسه فیضیه قم و تهران برگزار می‌شود.
عضو حقوقدان شورای نگهبان درباره محتوای آزمون یادآور شد: معمول دوره‌های گذشته این بوده است که آزمون مکاسب و آزمون کفایه از داوطلبان گرفته می‌شود و یک سوال علمی استنباطی مطرح می‌شود. ضمن این که برای پاسخ به این سوال از قبل به داوطلبان اعلام می‌شود که منبع مورد نیاز پاسخ به سوال را به همراه داشته باشند زیرا داوطلبان در پاسخ به سوال استنباطی باید کتاب را همراه داشته باشند و از روی کتاب با استنباط و استدلال به سوال پاسخ دهند.
وی افزود: پس از برگزاری آزمون، مانند شیوه تصحیح امتحانات نهایی، سربرگ ورقه امتحانی داوطلبان جدا خواهد شد و برگه‌های آزمون به مصححان بزرگ حوزه برای تصحیح ارجاع داده می‌شود و چنانچه داوطلبان در این مرحله نمره قابل قبول را کسب کنند مثلا نمره 14 به بالا کسب کنند در یک کمیته سه نفره فقهی ارزیابی شفاهی می‌شوند. در صورتی که در این مرحله قبول شوند به عنوان پذیرفته شده تایید صلاحیت شده اسامی آنها اعلام می‌شود.
وی یادآور شد: آن بخش از داوطلبانی که کتاب و جزوه تالیف کرده باشند، کتاب‌ها و جزوه‌هایشان ارزیابی علمی می‌شوند و اگر در حد اجتهاد و قابل دفاع باشد، داوطلبان به جلسه دفاع علمی دعوت و در صورتی که بتواند در این جلسه از تالیف خود دفاع کند، تایید صلاحیت می‌شود.
حجت الاسلام والمسلمین کعبی خاطرنشان کرد: «فرآیند تایید صلاحیت داوطلبان مجلس خبرگان رهبری کاملا ضابطه‌مند است.
وی درباره انعکاس اخبار انتخاباتی قبل از تایید صلاحیت شورای نگهبان گفت: انعکاس اخبار داوطلبان نمایندگی در مجلس خبرگان قبل از آغاز تبلیغات در رسانه به عنوان سمت و مقامی که دارند منع قانونی ندارد اما تبلیغ رسمی به عنوان داوطلب دوره چهارم ممنوع است و انعکاس اخبار غیر اخبار مربوطه به سمت داوطلبان منع قانونی ندارد.

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله مدرسی‌یزدی در همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع: خاستگاه اندیشه‌های بلند رهبر معظم انقلاب، اسلام، قرآن و قانون اساسی است/ این اندیشه‌ها مشعل راه هدایت در دنیای ظلمات است

نشست میهمانان خارجی همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع با جمعی از اعضای شورای نگهبان/ آیت‌الله مدرسی‌یزدی: تبیین حقوق بشر بر مبنای معیارهای اسلامی راهکار رشد انسانیت و مقابله با توطئه استکبار نوین است/ اجماع علما و پژوهشگران: آزادی در پرتو عدالت اسلامی؛ راهکار مقابله با تفرقه و سلطه غرب

در نگاه رهبری آزادی مشروع حق مردم و تکلیف حکومت است

گزارش تصویری اختتامیه همایش بین‌المللی «حقوق ملّت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای»

دکتر کدخدایی در همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع: بازخوانی «آزادی» از نگاه رهبری برای خروج از خمودگی است/ دین اسلام؛ بزرگترین پیام‌آور آزادی است

«حق بر پیشرفت» الزام حکمرانی است/ ولایت فقیه؛ ضامن تحقق عدالت و استقلال در توسعه اسلامی

دکتر کدخدایی: نیازمند روش‌های جدید و منظومه فکری منسجم برای تبیین موضوع آزادی هستیم

برگزیدگان همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع معرفی و تجلیل شدند

دکتر خیرالله پروین: قانون اساسی نشان‌دهنده تعادل بین حقوق شهروندان و مسئولیت‌های نهاد‌های حکومتی است

دکتر طحان‌نظیف: ولایت فقیه ضامن حقوق ملت و آزادی‌های مشروع است

پربازدید ها

دکتر کدخدایی: مقام معظم رهبری ضامن حقوق ملت و آزادی‌ها هستند/ آیت‌الله سعدی: ایشان پیشگام حقوق عامه هستند/ دکتر غفاری: زنان در اندیشه رهبری نقش تمدن‌سازی دارند/ دکتر اسحاقی: همایش «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع» گامی فاخر در راستای پاسداری از قانون اساسی است

توضیحات سخنگوی شورای نگهبان درخصوص حق پخش مسابقات ورزشی

تاکید دکتر طحان‌نظیف بر ضرورت توجه به افکار عمومی و جهاد تبیین در نشست با مسئولین روابط عمومی شورای نگهبان؛ تعامل با رسانه‌های ملی و محلی ارتقا یابد

برگزاری جلسه ارائه مقالات علمی منتخب همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای/ دکتر طحان‌نظیف: اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب در این حوزه‌ها نیازمند واکاوی و ارائه دقیق در مجامع علمی است

سخنگوی شورای نگهبان: قانون اساسی مهمترین سند مطالبه‌گری دانشجویان است/ تشکل‌های دانشجویی در پیگیری حقوقی مطالبات جنگ ۱۲ روزه نقش‌آفرین باشند

دکتر مولابیگی در جلسه ارائه مقالاتِ همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای: طراحی نظام انتخاباتیِ پوشش‌دهنده سیاست‌های کلی ضروری است

برگزیدگان همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع معرفی و تجلیل شدند

گسترش نظارت بر مقررات راهکار تحقق جامع بند ۳ سیاست‌های تقنین است

سخنگوی شورای نگهبان در شهرکرد: قانون اساسی دغدغه‌های ملت بزرگ ایران را تبدیل به قواعد حقوقی کرد

همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری آیت‌الله العظمی خامنه‌ای برگزار شد