کد خبر: ۱۶۶
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۸۵ - ۱۶:۰۱- 14 October 2006
سخنگوی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات چهارمین دوره مجلس خبرگان گفت: آزمون علمی داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان روز جمعه 5 آبان ماه سالجاری به صورت همزمان در قم و تهران برگزار می‌شود.

به گزارش دفتر ارتباطات‌ و اطلاع‌رسانی شورای‌نگهبان، دکتر عباسعلی کدخدایی روز شنبه 22/7/85 در نشست خبری با خبرنگاران افزود: کار بررسی صلاحیت‌ عمومی داوطلبان انتخابات خبرگان آغاز شده و صلاحیت علمی این افراد نیز از طریق آزمون کتبی و شفاهی احراز خواهد شد.
وی آزمون کتبی را بهترین و مطمئن‌ترین راه برای تشخیص درجه اجتهاد داوطلبان انتخابات خبرگان دانست و اظهار داشت: فقط افرادیکه اجتهاد آنها مورد تردید است برای شرکت در آزمون کتبی دعوت می‌شوند.
وی در عین حال افزود: در بررسی‌های اولیه مشخص شد حدود 60 نفر از ثبت‌نام کنندگان در انتخابات مجلس خبرگان یا فاقد تحصیلات حوزوی هستند و یا شغل آنها هیچ سنخیتی با مجلس خبرگان ندارد.
دکتر کدخدایی از نواقص قوانین انتخابات در کشور انتقاد کرد و گفت: چون محدودیتی از نظر قانونی وجود ندارد هر فردی که برای ثبت‌نام مراجعه می‌کند وزارت کشور موظف به ثبت‌نام است.
وی افزود: این افراد برای شرکت در آزمون کتبی دعوت نخواهند شد چرا که شرایط اولیه داوطلبان انتخابات خبرگان را ندارند.
سخنگوی هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات چهامین دوره مجلس خبرگان در ادامه خاطرنشان کرد: کسانی‌که در آزمون کتبی پذیرفته شوند برای مصاحبه و آزمون شفاهی فرا خوانده خواهند شد.
وی گفت: آزمون کتبی پیش از این قرار بود روز جمعه 28 مهرماه برگزار شود که به دلیل همزمانی با روز جهانی قدس و ماه مبارک رمضان یک هفته به تعویق افتاد و به روز جمعه 5 آبان موکول شد.
دکتر کدخدایی آمار دقیق داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان را 492 نفر اعلام کرد و در توضیح تفاوت این آمار با آمار وزارت کشور گفت: 3 نفر از داوطلبان به صورت همزمان در دو حوزه انتخابیه ثبت‌نام کرده‌اند.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری گفت: شرایط و مقررات برگزاری یک آزمون علمی در آزمون کتبی داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رعایت خواهد شد.
خبرنگاری سئوال کرد آیا ثبت‌نام افرادیکه هیچ سنخیتی با مجلس خبرگان ندارند برای افزایش شمار رد‌صلاحیت شدگان و بهانه‌ای برای هجمه به شورای‌نگهبان نیست؟ که دکتر کدخدایی در پاسخ گفت: متأسفانه این نقص قانون انتخابات است و در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی نیز شاهد این مشکلات بودیم.
وی از رسانه‌ها خواست با اطلاع‌رسانی مناسب شورای‌نگهبان را در خصوص تبعات این نقص قانون یاری دهند.
خبرنگاری سؤال کرد "برخی فقهای شورای‌نگهبان در انتخابات خبرگان ثبت‌نام کرده‌اند که ممکن است در مقام ناظر شائبه برخورد سلیقه‌ای پیش بیاید، پاسخ شورای‌نگهبان چیست؟" که دکتر کدخدایی در پاسخ گفت: طبق قانون بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخابات خبرگان بر عهده فقهای شورای‌نگهبان است.
وی افزود: برای رفع این شائبه قانون راهکار آن را مشخص کرده است و فقهای شورای‌نگهبان در حوزه انتخابیه‌ای که ثبت‌نام کرده‌اند حق دخالت و اظهارنظر دربارة حوزة انتخابیه را ندارند.
سخنگوی شورای‌نگهبان گفت: کار بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی نیز در پایان مهلت ثبت‌نام و ارسال اسامی داوطلبان به شورای‌نگهبان آغاز خواهد شد و اقدامات لازم برای اعمال نظارت شورای‌نگهبان بر این انتخابات نیز پیش‌بینی شده است.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره نحوة شکایت داوطلبان رد‌صلاحیت شده گفت: افرادیکه صلاحیت آنها احراز نمی‌شود می‌توانند در موعد قانونی به هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات و شورای‌نگهبان شکایت کنند که در دو مرحله به شکایات آنها رسیدگی خواهد شد.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری دربارة سیاست شورای‌نگهبان در بررسی صلاحیت‌ها افزود: سیاست شورای‌نگهبان تابع قانون و مقررات است و آنچه که قانون از ما خواسته را انجام خواهیم داد.
خبرنگاری درخصوص امکان حضور غیر روحانیون در مجلس خبرگان سؤال کرد که دکتر کدخدایی در پاسخ گفت: قانون، شرط اجتهاد را تصریح کرده و اشاره‌ای به نوع لباس کاندیداها ندارد.
وی تبلیغات افراد با عنوان کاندیدای انتخابات مجلس خبرگان قبل از انتشار اسامی کاندیداها را غیرقانونی دانست و اظهار داشت: مسئولیت اجرای این قانون برعهده رسانه‌هاست که این ممنوعیت را رعایت کنند و دقت بیشتری داشته باشند.
دکتر کدخدایی در آغاز این نشست خبری سالروز شهادت مولی‌الموحدین حضرت علی (ع) را به عموم شیعیان و شیفتگان آن حضرت و مسلمین جهان تسلیت گفت و با آرزوی قبولی طاعات و عبادات روزه‌داران در ماه مبارک رمضان، ابراز امیدواری کرد توفیق عبادت آن بی‌نیاز در این ایام پرمنزلت نصیب همه گردد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار

فتاح تجلی خیره‌کننده‌ای از ایمان و امید جوانان ایرانی

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۷ خرداد ۱۴۰۲

تاکید رهبری بر «ایمان» و «امید» براساس شناخت فرصت‌ها و تهدیدهاست

گفتمان امام(ره) گفتمان تجدید تمدن اسلامی بود

امام خامنه‌ای مقتدرانه جامعه اسلامی را رهبری می‌کنند

با گذشت ۳۴ سال از ارتحال امام خمینی(ره) همچنان آرمان‌های او در حال تحقق است

انقلاب بزرگ امام خمینی(ره) همچنان زنده و پویاست/ ضرورت مجاهدت برای تحقق آرمان‌ها و اصول مترقی قانون اساسی

دشمن به دنبال حذف تاریخ ارزشمند ملت‌ها است/نسل جوان را با چهره تابناک تاریخ معاصر آشنا کنیم

رهبر انقلاب مفسرِ عملیِ خط امام است/ قیام ۱۵ خرداد قیامی با انگیزه‌های خالص اسلامی بود

برکات پیدا و پنهان حرم مطهر امام رضا(ع) برای ایران و اهالی‌ش قابل شمارش نیست

پربازدید ها

تایید طرح نقل و انتقال سوابق بیمه یا بازنشستگی بین صندوق‌های بازنشستگی و تجمیع سوابق بیمه‌ای اشخاص

تایید طرح اصلاح قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

نظر شورای نگهبان درباره طرح حمایت از مالکیت صنعتی

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات

نظر شورای نگهبان درباره طرح تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور

سیاست‌های کلی انتخابات، نظام مسائل انتخابات است/ راهبردهای مشارکت، امنیت، سلامت و رقابت دغدغه و نگاه مشترک ماست

دکتر ره‌پیک از نمایشگاه کتاب بازدید کرد؛ از خرید «عصرهای کریسکان» تا پاسخ به سوالات حقوقی و سیاسی مردم

بازدید سخنگوی شورای نگهبان از نمایشگاه کتاب و گفتگو با ناشران و نویسندگان/ دکتر طحان‌نظیف «خاتون و قوماندان» خرید و به گلایه‌ مردم از گرانی کتاب گوش داد

بررسی طرح «مالیات بر سوداگری و سفته بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

طرح «مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در حال بررسی است/ توقعات از یک طرح و لایحه بالا برده نشود/ آغاز بررسی طرح «اصلاح قانون انتخابات» در شورای نگهبان