کد خبر: ۱۰۷۰۲
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۲- 23 January 2025

پژوهشکده شورای نگهبان و مرکز ملی هوش مصنوعی ایران تفاهمنامه‌ همکاری امضا کردند

به منظور تحقق اهدافی از جمله گسترش ارتباطات فعال و مؤثر پژوهشکده و مرکز در حوزه بهره برداری از هوش مصنوعی در فعالیت‌های پژوهشکده شورای نگهبان و نیز استفاده بهينه از امكانات، تجهيزات و ظرفيت‌هاي طرفين در جهت تنظیم‌گری هوش مصنوعی، تفاهمنامه‌ همکاری بین پژوهشکده شورای نگهبان و مرکز ملی هوش مصنوعی ایران امضا شد.

پژوهشکده شورای نگهبان و مرکز ملی هوش مصنوعی ایران تفاهمنامه‌ همکاری امضا کردند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، در نشستی که با حضور دکتر کدخدایی، عضو حقوقدان و رییس پژوهشکده شورای نگهبان و دکتر محمدسعید سرافراز، دبیر شورا و رییس مرکز ملی هوش مصنوعی ایران در محل پژوهشکده شورای نگهبان برگزار شد، درباره چگونگی همکاری این دو مجموعه علمی تبادل نظر شد و تفاهمنامه همکاری بین این دو مجموعه امضا شد.

براساس این گزارش در این جلسه ابتدا دکتر فتاحی، قائم مقام پژوهشکده شورای نگهبان گزارشی از اقدامات صورت گرفته در جهت تعامل پژوهشکده شورای نگهبان و سازمان ملی هوش مصنوعی ایران ارائه داد و گفت: در چند ماه گذشته همکاری و تعامل بین دو مجموعه در جریان بوده است اما به منظور تعیین سیاستهای کلی همکاری، ایجاد ارتباط وثیقتر و همچنین تبدیل این توافقات به یک برنامه عملیاتی، لازم بود تفاهمنامهای بین دو مجموعه امضا شود که الحمدلله امروز با امضای این تفاهمنامه این روند تکمیل خواهد شد.

پژوهشکده شورای نگهبان و مرکز ملی هوش مصنوعی ایران تفاهمنامه‌ همکاری امضا کردند

در ادامه این جلسه دکتر کدخدایی، عضو حقوقدان و رییس پژوهشکده شورای نگهبان، ضمن خیرمقدم به رییس مرکز ملی هوش مصنوعی ایران و دیگر حاضران در جلسه، گفت: هوش مصنوعی و اصولا تحولات فناوری که دارد در دنیا اتفاق میافتد هم سرعتش و هم وسعتش به گونه است که دارد تحولات دیگری را در عرصه های مختلف رقم میزند، اینکه حوزههای تخصصی و فنی را دارد موضوعا دگرگون میکند به جای خود، اما نگاهی که الان دارد به وجود میآید این است که هوش مصنوعی دارد روابط اجتماعی را هم تغییر میدهد.

بیشتر بخوانید:

رییس پژوهشکده شورای نگهبان افزود: فناوریهای جدید فاصلهها را کاهش میدهد، ارتباطات را گستردهتر میکند و همچنین ارتباطات، بدون مدیریت بالاسری که دولتها بودند پیش میرود و افراد با هم ارتباط دارند، ضمن اینکه افراد تولیدکننده هستند و کنشگر واقعی هستند.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان سپس ضمن تاکید بر اینکه ظرف ۱۰ سال آینده تحولات عظیمی در این حوزه اتفاق میافتد که همه عرصههای زندگی شخصی، اجتماعی، روابط سیاسی و اجتماعی را تحت تاثیر قرار میدهد که باید به فکر آن باشیم، اضافه کرد: ما نیز هم باید بتوانیم از پیشرفتهای فنی که بر اساس این تحولات اتفاق میافتد استفاده کنیم و هم در موضوعات سیاسی و اجتماعی عقب نمانیم.

پژوهشکده شورای نگهبان و مرکز ملی هوش مصنوعی ایران تفاهمنامه‌ همکاری امضا کردند

دکتر کدخدایی در خاتمه درباره زمینههای همکاری پژوهشکده شورای نگهبان و مرکز ملی هوش مصنوعی ایران در حوزه وظایف شورای نگهبان گفت: در شورای نگهبان نظارت بر تقنین را داریم که نظارت شورای نگهبان بر مصوبات مجلس است و حوزه انتخابات هم میتواند از موضوعاتی باشد که بتوانیم در چارچوب مباحث هوش مصنوعی کمکهایی را دریافت کنیم. در این دو زمینه که شورای نگهبان وظیفه قانون اساسی  دارد به نظر میرسد فناوریهای جدید و مشخصا هوش مصنوعی میتواند کمکهایی بکند به ما و ما با توجه به حضور همکاران جوان و علاقهمند در پژوهشکده شورای نگهبان که با این مباحث آشنایی دارند و در این حوزه پژوهشهایی هم داشتهاند باید ببینیم در این دو حوزه خاص چه کمکی از سازمان مرکز ملی هوش مصنوعی ایران میتوانیم بگیریم که به عملکرد بهتر شورای نگهبان کمک کند، هم در سرعت و هم در کیفیت و دقت و انشاءالله نظارت منطبق با قانون اساسی را با بهکارگیری فناوریهای جدید اعمال کنیم.

بر اساس این گزارش در ادامه جلسه، دکتر محمدسعید سرافراز، دبیر شورا و رییس مرکز ملی هوش مصنوعی ایران گفت: فناوری هوش مصنوعی، به نظر میرسد اگر بخواهیم مقایسه کنیم، با اتفاقاتی که در عصر انقلاب صنعتی افتاد، به جهت حجم تاثیرگذاری قابل مقایسه است، آنجا بشر تلاش کرد قابلیتهای فیزیکی موجودات زنده را شبیهسازی کند و این اتفاق باعث ایجاد فاصله جدی در بین کشورها شد، اصطلاحا قطب شمال و جنوبی در جهان شکل گرفت؛ کشورهایی شدند دارندگان فناوری و اصطلاحا کشورهای صنعتی و کشورهایی شدند بهرهبرداران فناوری. خب فاصلهها جدی شد، اقتصادها متفاوت شد و موقعیتهای سیاسی جابهجا شد. الان هم بشر دارد تلاش میکند که قابلیت ذهنی موجود زنده که در رأسش خود انسان است را در واقع  شبیهسازی کند و کاملا هم پیشبینی میشود که این دو قطبی یعنی قطب شمال و جنوب فناوری مجددا اتفاق خواهد افتاد.

رییس مرکز ملی هوش مصنوعی ایران در ادامه با تاکید بر اینکه به صورت پیشفرض، کشور ما هم لاجرم به سمت بهره برداری از این فناوری خواهد رفت، چون کیفیت و دقت و سرعت را افزایش میدهد و هزینهها را کاهش میدهد، افزود: نگرانیای که امروز در کشور وجود دارد و  مقام معظم رهبری هم به درستی بر آن دست گذاشتند به چند موضوع برمیگردد که یکی این است که ما در این حوزه صرفا بهره بردار باشیم که نگرانکننده است و باید درباره آن فکر کنیم و به نظر میرسد نقاطی هست که مبتننی بر آن صرفا بهرهبردار نباشیم.این بود که به نظر میرسید در کشور باید برنامه منسجمی حول فناور شدن و نه صرفا بهرهبردار بودن در این حوزه شکل بگیرد که این نیازمند توجه و تمرکز است.

پژوهشکده شورای نگهبان و مرکز ملی هوش مصنوعی ایران تفاهمنامه‌ همکاری امضا کردند

دکتر سرافراز سپس با اشاره به اینکه امروز توجه به موضوع هوش مصنوعی در کشور اتفاق افتاده است، اما این توجه بخش مهمی از آن در حوزه کاربردی شکل گرفته است و البته ما هرچقدر در بخش بهرهبرداری سریعتر از توسعه لایههای عمیق فناتوری پیش برویم وابستگیمان بیشتر خواهد شد، اضافه کرد: پیشبینی این است که تا ۴۰ درصد مشاغل دنیا تحت تاثیر هوش مصنوعی قرار بگیرد و خیلی از کارها در آینده توسط ماشین انجام خواهد شد و این موضوع باعث میشود همه جا فکر کنند چه استفادهای میشود از هوش مصنوعی کرد.

رییس مرکز ملی هوش مصنوعی ایران در خاتمه درباره زمینههای همکاری سازمان ملی هوش مصنوعی ایران و پژوهشکده شورای نگهبان گفت: هم سازمان ملی هوش مصنوعی ایران میتواند با ابزار هوش مصنوعی به کمک پژوهشکده و شورای نگهبان بیاید و از سویی پژوهشکده و شورای نگهبان میتوانند به کمک توسعه هوش مصنوعی در کشور بیایند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

روایت دکتر پروین از تاکید رهبر شهید بر رعایت حق‌الناس و قانون در بررسی صلاحیت‌ها/ ایشان منحصرترین فرد در حمایت از مستضعفان جهان بودند

روایت خاطرات دکتر خیرالله پروین از رهبر شهید در برنامه میداندار

آیت‌الله مدرسی یزدی: رهبر انقلاب در جلسات فقهی با سعه‌صدر نقد‌ها را می‌پذیرفتند/ آرامش ایشان در بحران‌ها مثال‌زدنی بود

آمریکا از حماسه تشییع «رهبر شهید» عصبانی است

۱۲ پیام و درس تمدنی حماسه تاریخی تشییع امام شهید / انتقام خون آقای شهید حق شرعی و قانونی امت است

روایت خاطرات آیت الله سید محمدرضا مدرسی یزدی از رهبر شهید در برنامه میداندار

تشییع حماسی و تاریخی رهبر شهید نشان داد ملت ایران از آرمان‌های انقلاب دست نمی‌کشد

پیام تقدیر و تشکر شورای نگهبان از حضور حماسی و تاریخی مردم ایران و عراق در مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید

توئیت دکتر طحان‌نظیف به‌مناسبت تشییع و تدفین پیکر مطهر رهبرِ شهید در حرم رضوی

آیت‌الله خاتمی: رهبر شهید هرگز در پی جایگاه نبود/ خداباوری، شاخص‌ترین ویژگی شخصیت ایشان بود

پربازدید ها

نکات و توصیه‌های مهم آیت‌الله مدرسی یزدی در آستانه تشییع قائد بزرگ و رهبر شهید انقلاب اسلامی (ره)

بیانیه دعوت شورای نگهبان برای حضور در مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید

وداع آیت‌الله جنتی یار دیرین امام و رهبری با «قائد شهید امت» در تشییع تاریخی

آیت‌الله اعرافی: رهبری امامِ شهید مبتنی بر خرد ناب و قدرت تولید فکر بود/ دنیا و آخرت‌مان در گرو وحدت و پیروی از رهبری آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای است

آیت‌الله خاتمی: رهبر شهید هرگز در پی جایگاه نبود/ خداباوری، شاخص‌ترین ویژگی شخصیت ایشان بود

روایت خاطرات آیت الله اعرافی از رهبر شهید در برنامه میداندار

روایت خاطرات آیت الله شب زنده دار از رهبر شهید در برنامه میداندار

آیت‌الله حسینی‌خراسانی: رهبرِ شهید همواره بر آزادی بحث و عمل بر مدار شرع و قانون تاکید می‌کردند/ مدیریت حکیمانه و سعه صدر؛ دو ویژگی برجسته ایشان بود

پیام تقدیر و تشکر شورای نگهبان از حضور حماسی و تاریخی مردم ایران و عراق در مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید

دکتر طحان‌نظیف: ساخت درونی ایران اسلامی را مدیون امامِ شهیدمان هستیم؛ ایشان ملت ایران را رشد دادند