به گزارش ایسنا، آیتالله غلامرضا رضوانی در هفدهمین همایش بانکداری اسلامی، با اشاره به این که در نظام بانکداری اسلامی بانک به وسیله عقود جاری پول مردم را به وکالت از آنها به متقاضیان تسهیلات ارایه میکند، خاطرنشان کرد: بانکها در نظام بانکداری اسلامی به این امر واقفند که پول موجود در شعب که به عنوان منابع است، متعلق به آنها نخواهد بود.
به گفته وی اخیرا راهکارهایی برای پرداخت اقساط عقبمانده متقاضیان دریافت تسهیلات ایجاد شده است؛ به گونهای که مجددا تسهیلاتی به فرد ارایه میشود تا از طریق آن اقساط عقبمانده خود را پرداخت کند. این حالت با بانکداری اسلامی و بدون ربا همخوانی ندارد و بهنظر میرسد باید چارهای اندیشیده شود؛ تا مساله شرعی و قانونی آن برطرف شود. پولی که به فرد متقاضی پرداخت شده، حق دیگری است و از نظر شرعی و قانونی سالم نخواهد بود.
عضو فقهای شورای نگهبان با اشاره به اینکه در نظام بانکداری اسلامی حذف ربا افتخار شمرده میشود، تاکید کرد: کشورهای اسلامی که به قرآن مجید اعتقاد دارند، ربا را جنگ با خدا میدانند؛ اما تنها در ایران این مساله حل شده است و جای امیدواری است که در دنیا فقط در ایران چنین جنگی صورت نمیگیرد. باید سعی شود تا جایی که ممکن است، از این چارچوبهای تعیینشده خارج نشد.
آیتالله رضوانی با بیان این که اجرای نظام بانکداری اسلامی باعث متنفع شدن بانک و مردم خواهد شد، تصریح کرد: ماهیت نظام بانکداری اسلامی در ایران با نظام بانکهای دنیا کاملا متفاوت است.