کد خبر: ۱۰۱۴
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۸۷ - ۱۰:۵۶- 17 October 2008

شورای نگهبان پنج مصوبه مجلس را بررسی کرد

شورای نگهبان پس از بررسی پنج مصوبه مجلس، نظر خود را درباره این مصوبات اعلام کرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی شورای نگهبان، لایحه "اصلاح سن فرزندان ذکور مشمولین صندوقهای بازنشستگی کشوری،لشکری و تأمین اجتماعی و سایر صندوقها در برخورداری از خدمات درمانی" که با اصلاحاتی در جلسه مورخ بیستم مرداد ماه یکهزار و سیصد و هشتاد و هفت به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است در جلسه مورخ 30/5/1387 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات بعمل آمده مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
همچنین لایحه "تعیین تکلیف هیأت منصفه مطبوعات" مصوب جلسه مورخ بیستم مرداد ماه یکهزاروسیصدوهشتادوهفت مجلس شورای اسلامی درجلسه مورخ 30/5/1387 شورای نگهبان مورد بحث وبررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
لایحه "موافقتنامه همکاریهای امنیتی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و شورای وزیران بوسنی و هرزگوین"مصوب جلسه مورخ بیستم مرداد ماه یکهزاروسیصدوهشتادوهفت مجلس شورای اسلامی نیز درجلسه مورخ 30/5/1387 شورای نگهبان مورد بحث وبررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
لایحه "موافقتنامه دوجانبه در مورد کمک متقابل اداری برای اجراء صحیح قانون گمرکی،جلوگیری،تحقیق و مبارزه با تخلفات گمرکی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری دمکراتیک سوسیالیستی سریلانکا" مصوب جلسه مورخ بیست چهارم شهریو ماه یکهزاروسیصدوهشتادوهفت مجلس شورای اسلامی درجلسه مورخ 03/7/1387 شورای نگهبان مورد بحث وبررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
همچنین لایحه "حمایت از حقوق مصرف کنندگان" که با اصلاحاتی در جلسه مورخ بیست و ششم شهریورماه یکهزاروسیصدوهشتادوهفت به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است در جلسه شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات بعمل آمده نظر شورا بشرح زیر اعلام می گردد:
1_ مراد از جبران خسارت معنوی در ماده (2) از این جهت که آیا مقصود جبران مالی است یا غیر مالی؟ ابهام دارد پس از رفع ابهام اظهار نظرخواهد شد.
2_ از عبارت «یا عدم انطباق کالا یا خدمات» در ماده (2) استفاده می شود که واگذاری کالا یا خدمات اگر بصورت کلی هم باشد و در عین حال منطبق بر آنچه عرضه شده است نباشد جبران خسارت در این صورت صحیح است درصورتیکه الزام به جبران خسارت در خصوص مورد،‌خلاف موازین شرع می باشد.
3_ با توجه به ذیل بند (4) ماده (1) که عدم امکان انتفاع متعارف را از مصادیق عیب دانسته است اطلاق الزام عرضه کننده نسبت به مواردیکه مطلقاً‌ قابلیت انتفاع وجود نداشته باشد به جبران خسارت خلاف موازین شرع است.
4_ اشکال صدر بند (5) نامه قبلی این شورا در مورد ماده (14) در خصوص عبارت «نسبت به حل و فصل آن اقدام نموده» با توجه به حذف آن و جایگزینی عبارت «در صورت عدم توافق طرفین (شاکی و متشکی عنه)» رفع گردیده است،اما سایر ایرادات معنونه در این بند با توجه به اینکه اصلاحی بعمل نیامده کمافی سابق به قوت خود باقی می باشد.
همچنین اشکال بند (6) در خصوص مواد (15)، (17) و (22) مبنیاً بر اشکالات باقیمانده در ماده (14) کماکان بقوت خود باقی است.
گفتنی است "اساسنامه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی"مصوب جلسه مورخ بیست و ششم خردادماه یکهزاروسیصدوهشتادوهفت هیئت وزیران، نیز درجلسة مورخ30/5/1387 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرارگرفت ونظر شورا بشرح زیر اعلام می گردد:
بند(8) ماده(6) از این جهت که فرکانس ارتش و نیروهای مسلح را نیزدربرمی گیرد مغایراصول110و175 قانون اساسی شناخته شد.

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم/مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با رسیدن به نقطه مطلوب، الگوی خوبی برای جهان اسلام خواهد بود

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

عَلَم مبارزه با استکبار از دست دانشجویان نمی‌افتد

نخستین شماره ماهنامه خبری پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

پربازدید ها

سومین دوره آزمون ملی قانون اساسی برگزار می‌شود

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

برگزاری نشست علمی«لایحه بودجه ۱۴۰۴ و پی‌ریزی اقتصاد صحیح و عادلانه» در پژوهشکده شورای نگهبان

نشست علمی«ظرفیت‌های شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در اصلاح ساختار بودجه با نگاهی بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور»

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید باهنر کرمان

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه الزهرا (س)