کد خبر: ۹۸۷۸
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۸- 19 February 2024

دکتر کدخدایی: باور به نقش مردم در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نهادینه شده است

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان باور به نقش مردم را امری نهادینه شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دانست که برای تحقق آن سازوکار تعریف شده است.

دکتر کدخدایی: باور به نقش مردم در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نهادینه شده است

به گزارش پایگاه اطلاع شورای نگهبان، دکتر کدخدایی، عضو حقوقدان و رییس پژوهشکده شورای نگهبان که در جمع فرماندهان و مسئولین عقیدتی-سیاسی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران سخن می‌گفت ضمن تبریک فرارسیدن ایام و اعیاد پربرکت ماه شعبان، به نقش مردم در شکل‌گیری و استمرار نظام جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و اساس نظام جمهوری اسلامی ایران را چه در قانون اساسی و چه در فرمایشات و سیره رهبران انقلاب، اتکاء به مردم دانست.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان در ادامه به تبیین مختصات نظام مردم‌سالاری دینی پرداخت و گفت: باور به ضرورت تاثیرگذاری مردم برخاسته از مبانی اعتقادی ماست و به همین دلیل نقش مردم در نظام جمهوری اسلامی ایران یک نقش تزیینی نیست.

رییس پژوهشکده شورای نگهبان سپس درباره جایگاه جمهوریت و اسلامیت نظام در قانون اساسی گفت اسلامیت نظام در اصل چهارم متبلور شده است که مقرر می دارد «کلیه‏ قوانین‏ و مقررات‏ مدنی‏، جزایی‏، مالی‏، اقتصادی‏، اداری‏، فرهنگی‏، نظامی‏، سیاسی‏ و غیر اینها باید بر اساس‏ موازین‏ اسلامی‏ باشد» و بر جمهوریت نظام جمهوری اسلامی ایران نیز در اصل ششم قانون اساسی تاکید شده که مقرر می دارد « در جمهوری‏ اسلامی‏ ایران‏ امور کشور باید به‏ اتکاء آراء عمومی‏ اداره‏ شود از راه‏ انتخابات».

دکتر کدخدایی: باور به نقش مردم در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نهادینه شده است

دکتر کدخدایی در ادامه با تاکید بر اینکه کسی نمی‌تواند منکر نارسایی‌ها و مشکلات در کشور شود گفت: البته نباید دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی را نیز نادیده بگیریم که از جمله مهم ترین این دستاوردها استقلال کشور و آزادی‌ است که در کنار حکومت اسلامی از مطالبات اصلی مردم در مبارزات انقلابی بود و بحمدالله به لحاظ تحقق این دستاوردها نظام جمهوری اسلامی ایران موفقیت‌های چشمگیری داشته است که ثمره مجاهدت‌های مجاهدان و خون شهدای گرانقدر است.

عضو حقوقدان شورای نگهبان در خاتمه با اشاره به انتخابات پیش رو و اهمیت مشارکت مردم در آن گفت: دشمنان مردم ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی هیچگاه عداوت با نظام جمهوری اسلامی ایران را کنار نگذاشته‌اند و در این عرصه نیز تمام توان خود را به کار گرفته‌اند که با دلسرد کردن مردم، مانع تحقق مشارکت پرشور مردم در انتخابات شوند و این در حالی است که شرکت در انتخابات، روش بهره‌مندی مردم از حق تعیین سرنوشت است و ان شاءالله مردم آگاه ایران اسلامی با مشارکت پرشور در انتخابات این توطئه دشمنان را نیز ناکام خواهند گذاشت و با انتخابی برخاسته از بصیرت، زمینه حل مشکلات کشور را فراهم خواهند کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

بیانیه شورای نگهبان در پی شهادت دو قاضی برجسته

کتاب «سیاست خارجی و قانون اساسی» منتشر شد

مدرسه زمستانی حقوق مالی

کرسی ترویجی با موضوع «چهارچوب تدوین پیوست عدالت در قانون‌گذاری»

دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه بغداد: شهید سلیمانی بر اساس اصول قانون اساسی به یاری مظلومان شتافت/ حق مقاومت؛ مبارزه‌ای مشروع برای رهایی از سلطه است

پیام سخنگوی شورای نگهبان در پی شهادت دو قاضی برجسته

شکست مفتضحانه رژیم کودک‌کش صهیونیستی دنیا را متوجه قدرت نیروهای مقاومت کرد

آزادی به عنوان یکی از شعارهای اصلی نظام، باید مبتنی بر اندیشه‌های مقام معظم رهبری بازخوانی شود

بررسی «طرح تنقیح و تدوین قانون جامع سلامت» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

پاسخ سخنگوی شورای نگهبان به یک ابهام جامعه معلولان درباره پرداخت کمک هزینه معیشتی به آنها در لایحه بودجه ۱۴۰۴

پربازدید ها

دکتر طحان‌نظیف تشریح کرد؛ مهمترین ایرادات شورای نگهبان نسبت به بودجه ۱۴۰۴ و مهمترین احکامی که تایید شدند

پاسخگویی به نیازهای جدید جهانی مأموریت مهم حوزه‌های علمیه است

کتاب «حقوق انتخابات» منتشر شد

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۸ دی ۱۴۰۳

گزارش تصویری نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۱۹ دی ۱۴۰۳

فیلم|تشریح مهمترین ایرادات شورای نگهبان به بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور

ادامه بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

پژوهشکده شورای نگهبان و سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران تفاهمنامه همکاری امضا کردند

پس از برگزاری ۱۸ جلسه، بررسی بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۴ در شورای نگهبان به پایان رسید

حوزه علمیه قم همواره منشأ برکات بسیاری برای اسلام بوده است