کد خبر: ۹۸۳۴
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۰- 28 January 2024
دکتر کدخدایی:

انقلاب اسلامی یک انقلاب مبتنی بر پشتیبانی و حضور حداکثری مردم بوده است

عضو حقوقدان شورای نگهبان، انقلاب اسلامی را یک انقلاب مبتنی بر پشتیبانی و حضور حداکثری مردم دانست که رهبران این انقلاب همواره بر نقش مردم تاکید داشته‌اند.

انقلاب اسلامی یک انقلاب مبتنی بر پشتیبانی و حضور حداکثری مردم بوده است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر کدخدایی، عضو حقوقدان و رییس پژوهشکده شورای نگهبان که در جمع کارکنان سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران سخنرانی می‌کرد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره حضرت امام خمینی(ره) و شهدایی که برای استقرار و استمرار نظام جمهوری اسلامی ایران جانفشانی کردند نظام جمهوری اسلامی ایران را نظامی‌ ایدئولوژیک دانست که دارای جهان‌بینی است و نقشه راه است و این نقشه راه بر اساس آموزه‌های اسلامی طراحی شده است و در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نمود دارد.

عضو حقوقدان شورای نگهبان با اشاره به جایگاه نیروهای مسلح در قانون اساسی گفت: وظیفه‌ای که در قانون اساسی  برعهده عزیزان ما در نیروهای مسلح گذاشته شده است پاسداری از دستاوردهای انقلاب اسلامی، پاسداری از جمهوری اسلامی و پاسداری از تمامیت ارضی است و این به تعبیر امام یک مجاهدت است.

دکتر کدخدایی، با بازخوانی مراحل شکل‌گیری انقلاب اسلامی گفت: یکی از محوری‌ترین بحث‌هایی که منجر به خیزش مردم و شکل‌گیری نهضت اسلامی به رهبری حضرت امام شد اعتراض به وابستگی کشور و سران کشور در زمان طاغوت به بیگانگان و خصوصاً غربی‌ها بود و به همین خاطر، استقلال محور اساسی شعارهای انقلاب بود و قانون اساسی که منشور ملی ما ایرانیان و میثاق بین همه مردم  ایران است و بعد از انقلاب با همت بزرگوارانی چون شهید بهشتی تدوین شد نگاه بلندی در حوزه استقلال و آزادی داشته است.

رییس پژوهشکده شورای نگهبان، در ادامه با اشاره جایگاه متعالی مردم در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران افزود: امام راحل چه در مبارزات انقلابی و چه پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره به نقش مردم باور داشتند و مقام معظم رهبری نیز ادامه دهنده این مسیر را بوده‌اند. تعبیر مقام معظم رهبری این است که مردم سالاری دینی از مفاهیم اصیل آموزه‌های اسلامی است و ایشان حتی می‌فرمایند فراتر از این، ما وقتی می‌گوییم مردم‌سالاری دینی،  این‌ دو بخش اجزای منفصل از یکدیگر نیستند که هر کدام را از جایی گرفته باشیم و بخواهیم آن‌ها را به هم پیوند بزنیم بلکه این‌ها همه در واقع اجزای متصلی هستند که در جهان‌بینی اسلامی وجود دارند.

انقلاب اسلامی یک انقلاب مبتنی بر پشتیبانی و حضور حداکثری مردم بوده است

عضو حقوقدان شورای نگهبان افزود: ما با همه ایراداتی که ممکن است به نظام انتخاباتی‌مان داشته باشیم، با همه مشکلاتی که داشته‌ایم بعد از انقلاب، ولی همچنان افتخار می‌کنیم که در حوزه آزادی‌های سیاسی و انتخابات پیشرو هستیم و هیچ کشوری به اندازه ما در حوزه انتخابات تجربه ندارد. در طول این ۴۵ سال تقریباً هر سال یک انتخابات به طور متوسط برگزار شده است، یعنی هر سال یک بار مردم ‌آمدند و مستقیماً نظرشان را نسبت به مدیریت کشور بیان می‌کردند از بالاترین سطوح تا پایین‌ترین مراتب. انتخابات در جمهوری اسلامی ایران هویت ملی ماست، یک امر زودگذر لقلقه زبان نیست، یک ارزش است و یک روش ارزشمند است برای برای اینکه اهداف انقلاب اسلامی محقق شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله جنتی: پیام عاشورا با جهاد تبیین ماندگار شد/ باید در برابر تحریف ایستاد و روایت دقیق از استقامت ایران داشت

پالایش ضمیر از رذائل، هدف اساسی آموزه‌های اخلاقی است

ایرادات شورای نگهبان به لایحه ساماندهی پهپاد‌های غیرنظامی؛ از مغایرت‌های شرعی و قانونی تا ابهامات اجرایی

دکتر طحان‌نظیف: امت ایستاده؛ چون امام ایستاده...

فیلم|گفت‌و‌گوی دکتر کدخدایی با خبرگزاری ایرنا

شهید نصرالله یک مکتب فکری و انقلابی با تأثیر راهبردی است

نقض آشکار حقوق بین‌الملل و لزوم پیگیری قضایی

وحدت، انسجام و اتحاد مردم؛ طبق بیانات رهبر انقلاب، بزرگترین و بالاترین سلاح ماست

بررسی طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

گزارش تصویری چهل و دومین پیش‌نشست همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای

پربازدید ها

طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی تایید شد

سه عضو حقوقدان شورای نگهبان انتخاب شدند

جنگ ۱۲ روزه مرحله‌ای جدید از حرکت انقلاب اسلامی است/ جهان اسلام در برابر فجایع غزه مسئول است

دکتر طحان‌نظیف: هیچ مسئول و متفکری به اندازه مقام معظم رهبری بر مشارکت مردم تاکید نداشته است

لزوم پیگیری حقوقی حمله رژیم صهیونیستی به ایران

پیمان‌شکنان در مسند مدعیان؛ خطای آشکار اروپا در استناد به مکانیسم ماشه

وحدت، انسجام و اتحاد مردم؛ طبق بیانات رهبر انقلاب، بزرگترین و بالاترین سلاح ماست

نقض آشکار حقوق بین‌الملل و لزوم پیگیری قضایی

آمریکا و رژیم صهیونیستی تفاوتی با یکدیگر ندارند

انتقاد آیت‌الله جنتی از سکوت در برابر نسل‌کشی صهیونیست‌ها در غزه/ هر کس بی‌تفاوت باشد باید به انسانیت خودش تردید کند