کد خبر: ۹۷۹۶
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۸- 07 January 2024
آیت‌الله اعرافی در دیدار مدیران هسته‌های گزینش:

سلامت اداری یک حق عمومی است

مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: اگر دستگاه قضا و نظام اداری سالم باشد بسیاری از مشکلات کاهش پیدا می کند؛ سلامت اداری حق خدا، نظام و مردم است و باید آن را مهم بشمارید و بدانید منابع انسانی یک پایه مهم سلامت اداری است.

سلامت اداری یک حق عمومی است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه, آیت‌الله اعرافی در دیدار جمعی از مدیران هسته‌های گزینش دستگاه‌های اجرایی قم که در دفتر مدیر حوزه‌های علمیه برگزار شد در سخنانی ضمن بزرگداشت سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و شهدای حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان به تبیین شاخصه‌های عمل صالح پرداخت و گفت: قرآن کریم به ایمان و عمل صالح توجه ویژه‌ای دارد؛ پایه شخصیت انسان فکر و اندیشه و معرفت است و بر اساس آنها رفتار می کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: باطن و ظاهر انسان در یک تأثیر و تأثر متقابل هستند و هر کدام روی دیگری تأثیر می گذارد، رفتارها و کردارها آرام آرام بر شخصیت ما تأثیر می‌گذارد؛ عمل خوب، روح و روان انسان را نورانی می کند و گناهان بازتاب منفی روی روح می گذارد؛ روح که تخریب شد باعث می شود عمل های بدتری از انسان سر بزند لذا باید انسان از درون خود یک مراقبت و یک نظام کنترلی و پایش داشته باشد.

مدیر حوزه های علمیه کشور با بیان اینکه عمل خوب سازنده جامعه است، خاطرنشان کرد: عمل چه خوب و چه بد نقش مهمی در باطن و درون انسان دارد و از طرفی نیز عمل صالح باید شرایطی داشته باشد که بتواند تأثیرات مثبتی روی روح انسان بگذارد.

آیت‌الله اعرافی با اشاره به اهمیت نیت و قصد افعال و اعمال برای کسب پاداش الهی، گفت: عمل صالح باید با یک معرفت و بینش الهی و به تعبیری نیت خوب انجام شود. می توان به گونه ای نیت کرد که در کار اداری رویکرد عبادی نیز داشت به این صورت که همه کارها و فعالیت های روزانه در محل کار به قصد قربت و برای خدای متعال انجام شود و تنها در قبال دریافت پول و مزد نباشد.

عضو فقهای شورای نگهبان با بیان اینکه می توان کارهای عادی و روزانه را با نیت الهی تبدیل به عبادت کرد، ابراز داشت: عمل صالح لازم است که دارای طرح، نقشه و فکر باشد و از سوی دیگر نیز بدون عجب، کبر و غرور انجام شود چرا که انسان به گونه ای است که معمولا کارهای خوب خود را بزرگ می بیند و کارهای بد را یا اصلا نمی بیند یا اینکه آن را کوچک می شمارد، اما اگر زاویه دید خود را تغییر داد می تواند گناهان و بدی های خود را بزرگ دیده و کارهای خوب خود را کوچک شمارد.

آیت‌الله اعرافی با اشاره به اهمیت کار گزینش و لزوم دقت در انجام آن، گفت: در امر گزینش شما بین دو حق و دو محضور قرار دارید، یکی حق افراد که بسیار مهم و حق الناس است و از طرف دیگر با حق عمومی روبرو هستید چرا که جامعه انتظار یک نظام اداری سالم را دارد و از همه این ها مهم تر تکلیف الهی هم مهم است و هنر شما این است که همه این مجموع حقوق را ببینید؛ کار شما اعمال این قواعد طبق قانون است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با تأکید بر این که سلامت اداری بسیار مهم است، تصریح کرد: اگر دستگاه قضا و نظام اداری سالم باشد بسیاری از مشکلات کاهش پیدا می کند؛ سلامت اداری حق خدا، نظام و مردم است و باید آن را مهم بشمارید و بدانید منابع انسانی یک پایه مهم سلامت اداری است.

امام جمعه قم به لزوم تکریم افراد اشاره و خاطرنشان کرد: آنجایی که در گزینش ها " نه" می گویید سعی کنید که حداقل آسیب به شخصیت افراد وارد شود، چرا که چاره ای در این تزاحم حقوق نیست و حقوق عمومی ترجیح دارد، لذا باید توجه شود که با ظرافت و دقت در عمل کرامت افراد حفظ شود و با آداب اسلامی و اخلاق خوب به فرد فهماند که برای او ارزش قائل هستیم.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه با اشاره به مشاغل حساس و مهم که بحث گزینش در آنها بسیار مهم تر است، تأکید کرد: در این مشاغل مهم و حساس گزینش و حراست نقش بیشتری دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

آیت‌الله اعرافی در پایان با بیان اهمیت تزکیه نفس، خاطرنشان کرد: از لحاظ اخلاق و تهذیب نفس باید روزانه و هفتگی برای خودمان وقت بگذاریم و این امر برای همه کسانی که جایگاه ها و مسئولیت های مهم تری دارند اهمیت بیشتری پیدا می کند.

در ابتدای این دیدار جمعی از مدیران هسته های گزینش به بیان دیدگاه ها و دغدغه های خود پرداختند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

بیانیه شورای نگهبان به مناسبت ۱۳ آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی

بازدید دکتر ره‌پیک از نمایشگاه مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع) و تاکید بر ضرورت پیوند میان نظریه و اجرا

«انقلاب اسلامی» سرآمد تحولات تاریخی حوزه در هزار سال گذشته است / گشوده‌شدن افق‌های جهانی به روی حوزه‌های علمیه

ویژه نامه بهار ۱۴۰۵ فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

دکتر مولابیگی: نفی سلطه‌جویی و سلطه‌پذیری حاکم بر سیاست‌های ایران است/ آمریکا، ایران قوی و مردم را یک مانع بزرگ در برابر خود می‌بیند/ امید و توکل به خدا یعنی فعالانه به جنگ مشکلات برویم

دکتر طحان‌نظیف: از منظر آیت‌الله خامنه‌ای (ره) قانون‌گذاری در حوزه زنان باید پاسخی به نیاز‌های واقعی زن و ضامن تعادل میان حقوق و تکالیف باشد

آیت الله اعرافی صدور حکم اعدام شیخ حسین المعتوق در کویت را محکوم کرد

«روشنگری» رمز پیروزی بر دشمنان است / خواست مردم برای گرفتن تقاص خون رهبر شهید

طلاب در تبیین معارف اهل‌بیت (ع) و انجام رسالت دینی پیشگام باشند

روایت آیت الله خاتمی از روز انتخاب رهبر سوم انقلاب اسلامی/هشدار نسبت به جریان‌های سازشکار

پربازدید ها

رونمایی از کتاب «پیاده‌روی در خیابان‌های سارایوو» با پیام آیت‌الله جنتی

دکتر کدخدایی: جمهوری اسلامی ایران نظامی مبتنی بر پایه‌های دینی و حمایت، حضور و مشارکت جدی مردم است

دکتر طحان‌نظیف: از منظر آیت‌الله خامنه‌ای (ره) قانون‌گذاری در حوزه زنان باید پاسخی به نیاز‌های واقعی زن و ضامن تعادل میان حقوق و تکالیف باشد

دکتر مولابیگی: نفی سلطه‌جویی و سلطه‌پذیری حاکم بر سیاست‌های ایران است/ آمریکا، ایران قوی و مردم را یک مانع بزرگ در برابر خود می‌بیند/ امید و توکل به خدا یعنی فعالانه به جنگ مشکلات برویم

بیانیه شورای نگهبان به مناسبت ۱۳ آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی

بازدید دکتر ره‌پیک از نمایشگاه مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع) و تاکید بر ضرورت پیوند میان نظریه و اجرا

ضعف‌های ده‌گانه قدرت شیشه‌ای و عنکبوتی آمریکا / دوران صبر راهبردی و ملاحظات ایران به پایان رسیده است

ویژه نامه بهار ۱۴۰۵ فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

آیت الله اعرافی صدور حکم اعدام شیخ حسین المعتوق در کویت را محکوم کرد

روایت آیت الله خاتمی از روز انتخاب رهبر سوم انقلاب اسلامی/هشدار نسبت به جریان‌های سازشکار