کد خبر: ۹۷۶۸
تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۰- 29 December 2023
دکتر کدخدایی در دوره تخصصی «مدرسه حقوق انتخابات» دانشگاه شیراز مطرح کرد:

راه حل مشکلات نظام انتخاباتی، اجرایی شدن سیاست‌های کلی انتخابات است

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان، سیاست‌های کلی انتخابات را زمینه‌ساز تحقق عدالت انتخاباتی دانست و گفت تحقق این سیاست‌ها راه حل مشکلات نظام انتخاباتی است.

راه حل مشکلات نظام انتخاباتی، اجرایی شدن سیاست‌های کلی انتخابات است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر کدخدایی، عضو حقوقدان و رئیس پژوهشکده شورای نگهبان که به عنوان مدرس «دوره تخصصی مدرسه حقوق انتخابات» دانشگاه شیراز سخن می‌گفت با تبیین برخی ویژگی‌های نظام مردم‌سالاری دینی و تفاوت آن با سایر نظام‌های سیاسی، گفت: انتخابات در سایر نظام‌های سیاسی راه رسیدن به قدرت است با هر انگیزه‌ای، اما در جمهوری اسلامی ایران انتخابات وسیله‌ای ‌است که زمینه‌ساز حضور در مناصب و مسئولیت‌ها برای خدمت به مردم است.

عضو حقوقدان شورای نگهبان در ادامه با اشاره به اینکه هم امام خمینی(ره) و هم مقام معظم رهبری بر حضور و نقش مردم در اداره کشور تاکیدات مکرر داشته‌اند و این امر مورد تاکید قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران هم هست و در اصل ششم این قانون به صراحت بر اداره کشور با اتکا به آرای مردم اشاره شده است افزود: انتخابات یکی از مهم‌ترین روش‌های ایفای نقش مردم در اداره کشور است و به این جهت، انتخابات تنها یک امر سیاسی و رقابتی نیست و از پایه‌های نظام اسلامی است.

دکتر کدخدایی سپس الگوی مطلوب نظام انتخاباتی را الگویی دانست که شقوق و شئون مختلف عدالت انتخاباتی را در بالاترین حد خود داشته باشد و خاطرنشان کرد: شرایط انتخاب شوندگان در قوانین انتخاباتی فعلی حداقلی است و منجر به شایسته‌گزینی که یکی از وجوه عدالت انتخاباتی است نمی‌شود اما در سیاست‌های کلی انتخابات ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری بر شایسته‌گزینی تاکید شده است و اجرایی شدن این سیاست‌ها زمینه‌ساز تحقق عدالت انتخاباتی است، لذا برای حل مشکلات نظام انتخاباتی خود، باید به سمت اجرایی شدن سیاسی های کلی انتخابات حرکت کنیم.

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان در خاتمه احزاب کارآمد را یکی از ابزارهای لازم برای ارتقای نظام انتخاباتی برشمرد و گفت: اگر احزاب به لحاظ اقتضائات فرهنگی، ساختاری و قانونی در جایگاه صحیح قرار بگیرند، می‌توانند بخش‌هایی از وظایف نهادهای ناظر انتخابات را عهده‌دار شوند.

گفتنی است دوره تخصصی مدرسه حقوق انتخابات با محوریت موضوعی نظام‌های انتخاباتی؛ فرآیند رسیدگی به احراز صلاحیت‌ها؛ جرائم انتخاباتی و... روز های هفتم و هشتم دی‌ماه ۱۴۰۲ با همکاری پژوهشکده حکمرانی دانشگاه شیراز و پژوهشکده شورای نگهبان در دانشگاه شیراز برگزار شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

خونخواهی و انتقام خون امام شهید ریشه در آموزه‌های قرآن است

روایت خاطرات دکتر عباسعلی کدخدایی از رهبر شهید در برنامه میداندار

پیام تقدیر آیت‌الله مدرسی‌یزدی از مردم عزیز برای حضور در تشییع ده‌ها میلیونی رهبرِ شهید

مسلمانان در انتظار تحقق وعده الهی درباره انتقام از قاتلان رهبر شهید هستند

استقامت ضامن بقای انقلاب اسلامی است

تشییع رهبر شهید، همه‌پرسی در حمایت از نظام اسلامی بود

۷ پیام راهبردی پدیده بی‌نظیر قرن / چرا انتقام خون امام شهید حق مسلم امت است؟

روایت دکتر پروین از تاکید رهبر شهید بر رعایت حق‌الناس و قانون در بررسی صلاحیت‌ها/ ایشان منحصرترین فرد در حمایت از مستضعفان جهان بودند

روایت خاطرات دکتر خیرالله پروین از رهبر شهید در برنامه میداندار

آیت‌الله مدرسی یزدی: رهبر انقلاب در جلسات فقهی با سعه‌صدر نقد‌ها را می‌پذیرفتند/ آرامش ایشان در بحران‌ها مثال‌زدنی بود

پربازدید ها

نکات و توصیه‌های مهم آیت‌الله مدرسی یزدی در آستانه تشییع قائد بزرگ و رهبر شهید انقلاب اسلامی (ره)

بیانیه دعوت شورای نگهبان برای حضور در مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید

وداع آیت‌الله جنتی یار دیرین امام و رهبری با «قائد شهید امت» در تشییع تاریخی

آیت‌الله خاتمی: رهبر شهید هرگز در پی جایگاه نبود/ خداباوری، شاخص‌ترین ویژگی شخصیت ایشان بود

آیت‌الله اعرافی: رهبری امامِ شهید مبتنی بر خرد ناب و قدرت تولید فکر بود/ دنیا و آخرت‌مان در گرو وحدت و پیروی از رهبری آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای است

پیام تقدیر و تشکر شورای نگهبان از حضور حماسی و تاریخی مردم ایران و عراق در مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید

آیت‌الله حسینی‌خراسانی: رهبرِ شهید همواره بر آزادی بحث و عمل بر مدار شرع و قانون تاکید می‌کردند/ مدیریت حکیمانه و سعه صدر؛ دو ویژگی برجسته ایشان بود

روایت خاطرات آیت الله شب زنده دار از رهبر شهید در برنامه میداندار

روایت خاطرات آیت الله اعرافی از رهبر شهید در برنامه میداندار

آیت‌الله مدرسی یزدی: رهبر انقلاب در جلسات فقهی با سعه‌صدر نقد‌ها را می‌پذیرفتند/ آرامش ایشان در بحران‌ها مثال‌زدنی بود