کد خبر: ۹۶۶۷
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۳- 15 November 2023
آیت‌الله حسینی خراسانی در گفت‌وگو با رسا:

تضعیف جایگاه مجلس خبرگان تضعیف جایگاه رهبری است

عضو فقهای شورای نگهبان با بیان این که مجلس خبرگان رهبری جایگاهی تعیین کننده و سرنوشت ساز دارد، تضعیف جایگاه این مجلس را به منزله تضعیف جایگاه رهبری دانست.

تضعیف جایگاه مجلس خبرگان تضعیف جایگاه رهبری است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، آیت‌الله سید احمد حسینی خراسانی عضو فقهای شورای نگهبان در گفت‌وگو با خبرگزاری رسا، با اشاره به اهمیت جایگاه رهبری در نظام مقدس جمهوری اسلامی و وجود آیات، روایات و بیانات فراوان از علما درباره اهمیت این جایگاه اظهار داشت: امیرالمومنین علیه السلام در فرازی از نهج البلاغه کلام بسیار پرمغز و به یک معنا، معجزه آسایی دارند که بسیار با اهمیت و قابل توجه است.

وی افزود: امام علی علیه السلام در تبیین جایگاه و نقش تعیین کننده رهبری در سامان یابی امور امت و جامعه اسلامی در خطبه ۱۴۶ می فرماید «وَ مَكَانُ الْقَيِّمِ بِالْأَمْرِ مَكَانُ النِّظَامِ مِنَ الْخَرَزِ يَجْمَعُهُ وَ يَضُمُّهُ، فَإِنِ انْقَطَعَ النِّظَامُ تَفَرَّقَ الْخَرَزُ وَ ذَهَبَ ثُمَّ لَمْ يَجْتَمِعْ بِحَذَافِيرِهِ أَبَداً» یعنی جايگاه فرمانده سپاه، همانند رشته اى است كه مهره ها را در آن كشند، و او آنها را در كنار هم جاى داده است؛ اگر آن رشته بگسلد، مهره ها پراكنده شوند و هر يك به سويى روند، آنسان، كه گرد آوردنشان هرگز ميسر نگردد.

عضو فقهای شورای نگهبان بیان داشت: بیانات امیرالمومنین علیه السلام یک تشبیه زیبا و تعبیر بسیار رسا و گویایی است که رهبر جامعه به منزله رشته‌ای می‌باشد که تمام نهادها، سازمان‌ها، ادارات، مجموعه‌ها، تشکل‌ها، گروه‌ها و جریان‌ها را به هم پیوند داده و در مدار واحد و درست به نظم در می‌آورد؛ همانگونه که یک رشته دانه‌های پراکنده تسبیح و گردنبند را به همدیگر وصل می‌کند.

آیت‌الله حسینی خراسانی خاطرنشان کرد: امیرالمومنین علیه السلام در این فراز می‌فرماید آن چیزی که می‌تواند منظومه‌ای منظم ایجاد کند که هر کدام در کنار همدیگر به جایگاه خود با نقش و رسالت خود قرار گیرند، وجود رهبری الهی در جامعه است؛ چراکه اگر رهبری نباشد مثل این است که رشته دانه ها کشیده شده تا همه دانه ها متفرق و پراکنده شوند که البته سازماندهی مجدد آن نیز به مراتب سخت خواهد بود.

عضو فقهای شورای نگهبان با اشاره به نقش مجلس خبرگان رهبری که رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره آن فرمودند «این مجلس یکی از بارزترین مظاهر درهم تنیدگی دیانت و سیاست است» اظهار داشت: فلسفه وجودی مجلس خبرگان و رسالت و مسئولیت آن، رسالت لحظه یا لحظه‌های تعیین سرنوشت است که البته دعا و خواسته همه دلسوزان اسلام و علاقه‌مندان به انقلاب اسلامی این است که سایه رهبر معظم انقلاب همیشه مستدام بوده و زعامت امت اسلامی را تا ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف داشته باشند؛ اما آنچه که واقعیت، تجربه، شریعت و آنچه را که دین، خرد انسانی، مدیریت و سیاست می گویند این است که باید تدابیر لازم اندیشیده شود که اگر در روزی خدای ناخواسته اتفاقی افتد، مجلس خبرگان توانمند، آشنا به زمان، آگاه به شرایط، عادل، عالم و دلسوز به کشور و ملت، مانع از پدید آمدن خلاء وجود رهبری شوند؛ یعنی بلافاصله رهبری شایسته در تراز رهبری انقلاب برگزیده و به او اعتماد کنند تا هیچ گاه این رشته پاره و قطع نشود تا اتحاد، انسجام، همبستگی و پیوستگی نظام دچار خلل و فروپاشی شود.

آیت‌الله حسینی خراسانی با بیان این که جریان‌های مخالف به دنبال تعقیب و نفوذ در این نهاد تاثیرگذار هستند بیان داشت: این مسئله به خاطر شناخت عمیق و درستی است که جریان‌های مخالف از جایگاه مجلس خبرگان رهبری داشته و در تلاش هستند تا با توجه به جایگاه و نقش تعیین کننده و سرنوشت ساز، این موقعیت را تضعیف و تخریب کرده و در ذهنیت افکار عمومی درباره این جایگاه شک و شبهه ایجاد کنند؛ زیرا می‌دانند که اگر این جایگاه تضعیف شود جایگاه رهبری تضعیف خواهد شد و با تضعیف جایگاه رهبری همه چیز تضعیف خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

ویژه نامه بهار ۱۴۰۵ فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

دکتر مولابیگی: نفی سلطه‌جویی و سلطه‌پذیری حاکم بر سیاست‌های ایران است/ آمریکا، ایران قوی و مردم را یک مانع بزرگ در برابر خود می‌بیند/ امید و توکل به خدا یعنی فعالانه به جنگ مشکلات برویم

دکتر طحان‌نظیف: از منظر آیت‌الله خامنه‌ای (ره) قانون‌گذاری در حوزه زنان باید پاسخی به نیاز‌های واقعی زن و ضامن تعادل میان حقوق و تکالیف باشد

آیت الله اعرافی صدور حکم اعدام شیخ حسین المعتوق در کویت را محکوم کرد

«روشنگری» رمز پیروزی بر دشمنان است / خواست مردم برای گرفتن تقاص خون رهبر شهید

طلاب در تبیین معارف اهل‌بیت (ع) و انجام رسالت دینی پیشگام باشند

روایت آیت الله خاتمی از روز انتخاب رهبر سوم انقلاب اسلامی/هشدار نسبت به جریان‌های سازشکار

رونمایی از کتاب «پیاده‌روی در خیابان‌های سارایوو» با پیام آیت‌الله جنتی

دکتر کدخدایی: جمهوری اسلامی ایران نظامی مبتنی بر پایه‌های دینی و حمایت، حضور و مشارکت جدی مردم است

ضعف‌های ده‌گانه قدرت شیشه‌ای و عنکبوتی آمریکا / دوران صبر راهبردی و ملاحظات ایران به پایان رسیده است

پربازدید ها

فقهای شورای نگهبان: مالکیت معتبر مردم در بستر‌های سابق رودخانه‌ها باید رعایت شود

واکنش روابط عمومی شورای نگهبان به اظهارات خلاف واقع نماینده سابق مجلس

رونمایی از کتاب «پیاده‌روی در خیابان‌های سارایوو» با پیام آیت‌الله جنتی

دکتر کدخدایی: جمهوری اسلامی ایران نظامی مبتنی بر پایه‌های دینی و حمایت، حضور و مشارکت جدی مردم است

پیام تبریک دکتر طحان‌نظیف در پی قهرمانی تیم‌های کشتی ایران در خاک آمریکا

انتخاب رهبری، نقشه تفرقه‌افکنان را نقش بر آب کرد

دکتر طحان‌نظیف: از منظر آیت‌الله خامنه‌ای (ره) قانون‌گذاری در حوزه زنان باید پاسخی به نیاز‌های واقعی زن و ضامن تعادل میان حقوق و تکالیف باشد

دکتر مولابیگی: نفی سلطه‌جویی و سلطه‌پذیری حاکم بر سیاست‌های ایران است/ آمریکا، ایران قوی و مردم را یک مانع بزرگ در برابر خود می‌بیند/ امید و توکل به خدا یعنی فعالانه به جنگ مشکلات برویم

هشت محور و راهبرد تقویت اجتماعات شبانه مردمی / جنگ پایان نیافته؛ مردم میدان را خالی نکنند

دولتمردان آذربایجان از ظلم به بانوان محجبه دست بردارند