کد خبر: ۹۵۷۱
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۲- 30 September 2023
آیت‌الله اعرافی مطرح کرد:

نص قرآنی و حدیثی پایه‌های مهم احیای تمدن اسلامی هستند

مدیر حوزه‌های علمیه با تأکید بر این که بدون تردید نص قرآنی و حدیثی در تمدن اسلامی از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده، پایه‌های مهم احیای تمدن اسلامی هستند، گفت: بخش اصلی تمدن اسلامی که نص در آن نقش مهمی دارد، بر حدیث استوار است.

نص قرآنی و حدیثی پایه‌های مهم احیای تمدن اسلامی هستند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، آیت‌الله اعرافی در بازدید از کتابخانه تخصصی علوم حدیث، ضمن گرامی‌داشت هفته دفاع مقدس و موالید خجسته پیامبر اعظم و امام صادق علیهما السلام و هفته وحدت، حضور در این کتابخانه را مایه خرسندی و امتنان زائد الوصف دانست و ابراز داشت: مشاهده شکوه عظمت علمی و حدیثی در قم و حوزه های علمیه مایه مباهات و خرسندی است.

وی با تاکید بر این که حوزه های علمیه همواره قدردان فعالیت های دفتر آیت الله العظمی سیستانی در راه اندازی منظومه‌ای از کتابخانه‌های تخصصی است، اظهار داشت: همواره قدردان حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی, طلاب، فضلا و اساتید فعال در این مسیر هستیم که همچون ستاره‌ای درخشان همراهی می کنند.

مدیر حوزه‌های علمیه در ادامه بر اهمیت توجه به منظومه دانش های علوم حدیث و گستره قلمرو دانش های مرتبط با این علم تاکید نمود و اظهار داشت: علوم حدیث ام العلوم الاسلامیه بوده، از سویی دیگر بخش اصلی تمدن اسلامی که نص در آن نقش مهمی دارد، بر حدیث استوار است.

وی با اشاره به این که بدون تردید نص قرآنی و حدیثی در تمدن اسلامی از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده، پایه های مهم احیای تمدن اسلامی هستند، اظهار داشت: اهتمام به حدیث و علوم حدیث از مهمترین رویکردهایی است که باید مورد توجه حوزه های علمیه قرار گیرد؛ توجه به تجارب در شناخت نص و ارزیابی نص نیز از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه ضمن اشاره به این نکته که بخش عمده ای از علم اصول ما با حدیث ارتباط دارد؛ ارتقاء و بازبینی در ارزیابی حدیث و حدیث پژوهی که علم اصول متکفل آن است را مهم ارزیابی نمود.

وی اظهار داشت: اگر علوم حدیث با علم اصول تعامل قوی تری برقرار و کتابخانه‌های تخصصی نیز نگاه ویژه ای به بخش منهجی و متدولوژی داشته باشند، آفاق جدیدی پیش روی محققان و پژوهشگران گشوده خواهد شد.

آیت‌الله اعرافی به ره آوردهای علم اصول در قلمروهای فقهی اشاره و با تاکید بر این که در علوم حدیث و تحقیقات جدید می توان افق هایی را ترسیم و پیش روی علم اصول قرار داد، اظهار داشت: ما اگر به سنت که شامل رفتارها و سیره و ... است وصل شویم، ناخودآگاه به مباحث تاریخی نیز وصل خواهیم شد؛ لذا بخش افعال، رفتارها و تقاریر در فهم حدیث و گسترش مرزهای حدیثی بسیار موثر هستند.

وی بر اهمیت توجه به رویکردهای میان دینی، میان فرهنگی و میان تمدنی در حدیث شناسی تأکید نمود و ابراز داشت: تولید نرم افزارهای حدیثی و ارائه منظومه حدیث اسلامی مبتنی بر احادیث شیعه و سنی از خلاءهایی است که باید مرتفع گردد. دسترسی به این مهم افق های خوبی را پیش روی محققین، فقها و متکلمین حوزه های علمیه باز خواهد نمود.

مدیر حوزه‌های علمیه در بخش دیگری از سخنان خود دستاوردهای دارالحدیث و ارائه ذخایر ارزشمند آن در اجواء عمومی حوزه را بسیار مهم ارزیابی نمود و یادآور شد: تقویت ارتباط کتابخانه‌های تخصصی با برنامه رسمی حدیث خوانی حوزه‌های علمیه، می‌تواند در بسط و نشر معارف و مباحث حدیثی آثار پایداری داشته باشد.

وی گزارشی از گرایش های حدیثی درختواره رشته های حوزه‌های علمیه ارائه نمود و ابراز داشت: حوزه دانشی علوم حدیث درختواره رشته های حوزه نیازمند اهتمام حدیث پژوهان در نقد و بررسی گرایش‌‎ها و بازخوانی پیشنهادات ارائه شده است.

آیت‌الله اعرافی ضمن تأکید بر این نکته که تولید علوم در حوزه‌های علمیه در فضای آزاد حوزوی دنبال می شود، خاطرنشان ساخت: تشکیل دروس عمیق اجتهادی - حدیثی در قلب حوزه های علمیه، قطعا خروجی های جدیدی را در اشراب دانش های دیگر حوزوی خواهد داشت.

وی در بخش پایانی سخنان خود بر پیگری فعالیت ها در حوزه فضای مجازی تصریح نمود و ابراز داشت: تعریف پروژه های تخصصی موضوع شناسی برای جهت دهی به پایان نامه های تخصصی حوزوی، قطعا مبدا تحرکات هدفمند علمی ناظر به نیازها جامعه و جهان خواهد بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم/مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با رسیدن به نقطه مطلوب، الگوی خوبی برای جهان اسلام خواهد بود

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

عَلَم مبارزه با استکبار از دست دانشجویان نمی‌افتد

نخستین شماره ماهنامه خبری پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

پربازدید ها

سومین دوره آزمون ملی قانون اساسی برگزار می‌شود

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

نشست علمی«ظرفیت‌های شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در اصلاح ساختار بودجه با نگاهی بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور»

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید باهنر کرمان

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه الزهرا (س)

فیلم|حضور دکتر طحان نظیف در برنامه «صف اول» به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی