کد خبر: ۹۴۴۹
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۰- 19 July 2023
سخنگوی شورای نگهبان در گفتگوی تفصیلی با تهران‌پرس:

برگزاری انتخابات مجلس با قانون جدید انتخابات را ترجیح می‌دهیم/ با اصلاح قانون بسیاری از اشکالات انتخاباتی رفع می‌شود

دکتر طحان نظیف گفت: ترجیح می‌دهیم که انتخابات پیش رو را با قانون جدید اجرا کنیم زیرا متناسب‌تر و همراستا با سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است.

برگزاری انتخابات مجلس با قانون جدید انتخابات را ترجیح می‌دهیم/ با اصلاح قانون بسیاری از اشکالات انتخاباتی رفع می‌شود

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در گفتگو با خبرنگار تهران پرس درباره برگزاری و شرایط انتخابات پیش رو گفت: در انتهای امسال، دو انتخابات بسیار مهم مجلس شورای اسلامی و خبرگان را پیش رو داریم.

وی ادامه داد: سالهاست اصلاح قانون انتخابات مطرح است و می‌دانیم که این قانون نیاز به اصلاحات دارد و علتش اشکالاتی است که در قانون انتخابات وجود دارد.

طحان نظیف با اشاره به بیانات رهبری در ۷ سال گذشته درباره سیاستهای کلی انتخابات خاطرنشان کرد: این سیاستهای کلی ۱۸ بند است و سعی شده به موضوعات مختلف انتخابات پرداخته و آسیب‌شناسی کند که چند بند محدود آن مربوط به شورای نگهبان است.

وی ادامه داد: هر آنچه که مربوط به انتخابات است در این سیاست‌های ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی آمده است که راهکارهای آن باید در قالب قانون قرار بگیرد و در نهایت به مرحله اجرا برسد؛ در هفت سال گذشته تلاش هایی برای اجرای این قانون انجام شده است اما خروجی ملموسی نداشتیم.

سخنگوی شورای نگهبان عنوان کرد: مجلس شورای اسلامی از سال گذشته به بررسی اصلاح قانون انتخابات پرداخته و در حال تصویب است که در ماه‌های اخیر با تایید شورای نگهبان، مراحل آن در حال نهایی شدن است.

وی با اشاره به جزئیات اصلاح قانون انتخابات بیان کرد: این طرح دارای دو بخش است؛ بخشی مربوط به اشکالات موجود در نظام انتخاباتی است و بخشی هم که مجلس اخیرا به آن اضافه کرده است، مربوط به الگوی نظام انتخاباتی یعنی برگزاری انتخابات به شیوه تناسبی در شهر تهران است.

طحان نظیف مطرح کرد: یکی از ابتکارات این قانون پیش‌بینی فرآیندی به نام پیش‌ثبت‌نام است که اگر این قانون نهایی شود، فرایند آن از نیمه مرداد شروع می‌شود و از امتیازات این قانون این است که اگر شخصی شرایط نامزد شدن را نداشته باشد، در همان مرحله پیش ثبت نام انتخابات، ثبت نام او نهایی نمی‌شود و این موضوع هزینه خیلی کمتری به داوطلبان وارد می‌کند.

وی در خصوص دیگر مزایای طرح اصلاح قانون انتخابات افزود: در ادوار اخیر انتخابات، تبلیغات از فضای فیزیکی به مجازی وارد شده و در نتیجه احکام جرایم، تخلفات و تبلیغات در قانون باید به روز رسانی شود، همچنین در این مصوبه سعی شده وظایف مجری و ناظر نظامندتر شود.

به گفته طحان‌نظیف، موضوعی که در بخش دوم است و روزهای آخر به مصوبه اضافه شد بحث انتخابات تناسبی است که موافقین و مخالفینی دارد.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به دو روش تناسبی و اکثریتی انتخابات در دنیا گفت: روش اکثریتی انتخابات مبتنی بر کسب کرسی براساس رای بیشتر است اما روش تناسبی معتقد است به همه جریانات فرصت حضور می‌دهد و هر یک از این روش‌ها طرفدارانی دارد.

طحان نظیف تاکید کرد: ترجیح می‌دهیم که انتخابات پیش رو را با قانون جدید اجرا کنیم زیرا متناسب‌تر و همراستا با سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است.

سخنگوی شورای نگهبان در پایان با اشاره به اصلاحات انتخابات تصریح کرد: نظر ما اجرایی شدن مصوبه اصلاحی در راستای سیاستهای کلی انتخابات است و در خصوص بحث مربوط به انتخابات تناسبی هم بدلیل اختلاف نظر مخالفان و موافقان بر این روش، نظر و اصراری نداریم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

گفتگوی تلفنی سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید ناظر «سامر شریعتمدار طالقانی» / دکتر طحان‌نظیف: همدلی و انسجام مردم، دشمنان را ناکام می‌گذارد

کسانی که سپاه را گروه تروریستی می‌نامند، خودشان تروریست هستند

مهدویت، جان‌مایه، تئوری و هدایتگر انقلاب اسلامی است

آیت‌الله صافی گلپایگانی؛ فقیه عالی مقام و مرجع بصیر که دومین دبیر شورای نگهبان بود

از دانشگاه سوربن تا شورای نگهبان؛ دکتر حسن حبیبی و میراث فکری او در تثبیت قانون اساسی جمهوری اسلامی

قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به زبان عربی و انگلیسی منتشر شد

«اساسنامه سازمان امور اجتماعی کشور» تایید شد

«اساسنامه سازمان غذا و دارو» تایید شد

بیانیه شورای نگهبان: سپاه پاسداران نماد اقتدار ملی و نهادی برخاسته از بطن جامعه ایران است/ اتحادیه اروپا باید عواقب ماجراجویی‌اش را بپذیرد

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۸ بهمن ۱۴۰۴

پربازدید ها

بیانیه شورای نگهبان: سپاه پاسداران نماد اقتدار ملی و نهادی برخاسته از بطن جامعه ایران است/ اتحادیه اروپا باید عواقب ماجراجویی‌اش را بپذیرد

آیت‌الله جنتی: مقام معظم رهبری سدی شکست‌ناپذیر در برابر زیاده‌خواهی دشمنان است/ ضرورت جهاد تبیین در برابر جنگ شناختی و تحریف واقعیت‌ها

دکتر طحان‌نظیف: نیازمند قانونی جامع برای بررسی لایحه بودجه و تعیین حدود تغییرات آن در مجلس هستیم/ رویه‌ها و نظریات تفسیری شورای نگهبان منابعی دقیق و کارآمد هستند

طرح استفساریه جزء (۱-۲) بند «الف» ماده (۴۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت تایید شد

آیت‌الله صافی گلپایگانی؛ فقیه عالی مقام و مرجع بصیر که دومین دبیر شورای نگهبان بود

از دانشگاه سوربن تا شورای نگهبان؛ دکتر حسن حبیبی و میراث فکری او در تثبیت قانون اساسی جمهوری اسلامی

«اساسنامه سازمان غذا و دارو» تایید شد

«اساسنامه سازمان امور اجتماعی کشور» تایید شد

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۸ بهمن ۱۴۰۴

کتاب عماد ملت، روایتی از تاریخچه عضویت حقوقدانان و فقهای شورای نگهبان منتشر شد