کد خبر: ۹۴۴۹
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۰- 19 July 2023
سخنگوی شورای نگهبان در گفتگوی تفصیلی با تهران‌پرس:

برگزاری انتخابات مجلس با قانون جدید انتخابات را ترجیح می‌دهیم/ با اصلاح قانون بسیاری از اشکالات انتخاباتی رفع می‌شود

دکتر طحان نظیف گفت: ترجیح می‌دهیم که انتخابات پیش رو را با قانون جدید اجرا کنیم زیرا متناسب‌تر و همراستا با سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است.

برگزاری انتخابات مجلس با قانون جدید انتخابات را ترجیح می‌دهیم/ با اصلاح قانون بسیاری از اشکالات انتخاباتی رفع می‌شود

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در گفتگو با خبرنگار تهران پرس درباره برگزاری و شرایط انتخابات پیش رو گفت: در انتهای امسال، دو انتخابات بسیار مهم مجلس شورای اسلامی و خبرگان را پیش رو داریم.

وی ادامه داد: سالهاست اصلاح قانون انتخابات مطرح است و می‌دانیم که این قانون نیاز به اصلاحات دارد و علتش اشکالاتی است که در قانون انتخابات وجود دارد.

طحان نظیف با اشاره به بیانات رهبری در ۷ سال گذشته درباره سیاستهای کلی انتخابات خاطرنشان کرد: این سیاستهای کلی ۱۸ بند است و سعی شده به موضوعات مختلف انتخابات پرداخته و آسیب‌شناسی کند که چند بند محدود آن مربوط به شورای نگهبان است.

وی ادامه داد: هر آنچه که مربوط به انتخابات است در این سیاست‌های ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی آمده است که راهکارهای آن باید در قالب قانون قرار بگیرد و در نهایت به مرحله اجرا برسد؛ در هفت سال گذشته تلاش هایی برای اجرای این قانون انجام شده است اما خروجی ملموسی نداشتیم.

سخنگوی شورای نگهبان عنوان کرد: مجلس شورای اسلامی از سال گذشته به بررسی اصلاح قانون انتخابات پرداخته و در حال تصویب است که در ماه‌های اخیر با تایید شورای نگهبان، مراحل آن در حال نهایی شدن است.

وی با اشاره به جزئیات اصلاح قانون انتخابات بیان کرد: این طرح دارای دو بخش است؛ بخشی مربوط به اشکالات موجود در نظام انتخاباتی است و بخشی هم که مجلس اخیرا به آن اضافه کرده است، مربوط به الگوی نظام انتخاباتی یعنی برگزاری انتخابات به شیوه تناسبی در شهر تهران است.

طحان نظیف مطرح کرد: یکی از ابتکارات این قانون پیش‌بینی فرآیندی به نام پیش‌ثبت‌نام است که اگر این قانون نهایی شود، فرایند آن از نیمه مرداد شروع می‌شود و از امتیازات این قانون این است که اگر شخصی شرایط نامزد شدن را نداشته باشد، در همان مرحله پیش ثبت نام انتخابات، ثبت نام او نهایی نمی‌شود و این موضوع هزینه خیلی کمتری به داوطلبان وارد می‌کند.

وی در خصوص دیگر مزایای طرح اصلاح قانون انتخابات افزود: در ادوار اخیر انتخابات، تبلیغات از فضای فیزیکی به مجازی وارد شده و در نتیجه احکام جرایم، تخلفات و تبلیغات در قانون باید به روز رسانی شود، همچنین در این مصوبه سعی شده وظایف مجری و ناظر نظامندتر شود.

به گفته طحان‌نظیف، موضوعی که در بخش دوم است و روزهای آخر به مصوبه اضافه شد بحث انتخابات تناسبی است که موافقین و مخالفینی دارد.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به دو روش تناسبی و اکثریتی انتخابات در دنیا گفت: روش اکثریتی انتخابات مبتنی بر کسب کرسی براساس رای بیشتر است اما روش تناسبی معتقد است به همه جریانات فرصت حضور می‌دهد و هر یک از این روش‌ها طرفدارانی دارد.

طحان نظیف تاکید کرد: ترجیح می‌دهیم که انتخابات پیش رو را با قانون جدید اجرا کنیم زیرا متناسب‌تر و همراستا با سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است.

سخنگوی شورای نگهبان در پایان با اشاره به اصلاحات انتخابات تصریح کرد: نظر ما اجرایی شدن مصوبه اصلاحی در راستای سیاستهای کلی انتخابات است و در خصوص بحث مربوط به انتخابات تناسبی هم بدلیل اختلاف نظر مخالفان و موافقان بر این روش، نظر و اصراری نداریم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آذربایجان شرقی؛ مقصد نخست دومین مرحله رویداد شبیه‌سازی شورای نگهبان/ رقابت‌ها در تهران و سه استان دیگر ادامه می‌یابد

تاکید آیت‌الله جنتی بر تقویت وحدت حوزه و دانشگاه/ شورای نگهبان از پشتوانه مجامع علمی بهره می‌برد و پژوهش نقش کلیدی در اتقان نظرات این نهاد دارد

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۶ آذر ۱۴۰۴

اولین جلسه هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس و خبرگان برگزار شد؛ انتخاب رئیس، نایب‌رئیس، سخنگو، دبیر و منشی

پژوهش، پیشران اصلی علوم و شرط تربیت عالمان صاحب‌نظر است

پژوهش حقوقی؛ ضرورت حکمرانی مبتنی بر قانون

روایت یک دیدار در قیامدشت؛ سخنگوی شورای نگهبان از شهیدانِ ناظر «محمدمرصاد مومنی» و «علی طهماسبی» تجلیل کرد/ دکتر طحان‌نظیف: شهدا چهره بدون روتوش دشمن را نشان دادند

عزت اسلام و مسلمین و ذلت نفاق و منافقین، تنها در پرتو پیاده شدن احکام اسلام است

پژوهش در حوزه علمیه رسالت هدایتگرانه دارد / امروز در میانه کارزار بزرگ فکری و تمدنی قرار داریم

تایید ۲ اساسنامه توسط شورای نگهبان؛ «شرکت مدیریت دارایی‌های شبکه بانکی» دارای اساسنامه و «اساسنامه صندوق ضمانت سپرده‌ها» اصلاح شد

پربازدید ها

آیت‌الله جنتی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالجواد عبداللهی را تسلیت گفت

«احمد علیزاده»؛ از یاران شهید بهشتی و هم‌سنگر برادرش در شورای نگهبان

نشست میهمانان خارجی همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع با جمعی از اعضای شورای نگهبان/ آیت‌الله مدرسی‌یزدی: تبیین حقوق بشر بر مبنای معیارهای اسلامی راهکار رشد انسانیت و مقابله با توطئه استکبار نوین است/ اجماع علما و پژوهشگران: آزادی در پرتو عدالت اسلامی؛ راهکار مقابله با تفرقه و سلطه غرب

آیت‌الله مدرسی‌یزدی در همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع: خاستگاه اندیشه‌های بلند رهبر معظم انقلاب، اسلام، قرآن و قانون اساسی است/ این اندیشه‌ها مشعل راه هدایت در دنیای ظلمات است

حضور سخنگوی شورای نگهبان در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی/ درخواست دکتر طحان‌نظیف از معلمانِ آینده؛ انتقال‌دهنده مضامین قانون اساسی به دانش‌آموزان باشید

سخنگوی شورای نگهبان میهمان ویژه دانشگاه آزاد اسلامی رودهن در روز دانشجو بود/ دکتر طحان‌نظیف: جامعه دانشجویی، پیشران حرکت‌های اجتماعی و قانون اساسی، معیاری روشن برای تشخیص اولویت‌های جریان‌ دانشجویی است

اعضای هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات‌های میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی انتخاب شدند/ برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس در ۵ حوزه و انتخابات میان‌دوره‌ای خبرگان در ۳ حوزه

آیت‌الله جنتی درگذشتِ «احمد علیزاده» را تسلیت گفت

«احمد علیزاده» عضو پیشین حقوقدان شورای نگهبان درگذشت

دکتر پروین: قانون اساسی زمینه‌ساز مشارکت است، نه محدودیت/ ایران؛ پیشگام تدوین قانون اساسی مکتوب در غرب آسیا