کد خبر: ۹۳۶۰
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۷- 26 June 2023
آیت‌الله حسینی خراسانی تاکید کرد:

بررسی کاستی‌ها و مشکلات حوزه برای دست‌یابی به اهداف

عضو فقهای شورای نگهبان گفت: باید ببینیم در مسیر اهداف حوزه و معرفی آن به جوانان، چه کرده و چقدر موفق بوده‌ایم؟ و نیز ببینیم کاستی‌ها و توقف‌ها کجاست تا در راستای پیشرفت و گسترش هرچه بیشتر آن قدم‌های محکم و استوار برداریم.

بررسی کاستی‌ها و مشکلات حوزه برای دست‌یابی به اهداف

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه از یزد، آیت‌الله سید احمد حسینی خراسانی از فقهای شورای نگهبان روز یکشنبه (۴ تیر ۱۴۰۲) ضمن بازدید از مدرسه علمیه عبد الرحیم خان، با مسئولین حوزه علمیه استان یزد نیز دیدار کرد.

نماینده خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به آیه ۱۲۲ سوره مبارکه توبه، "و (هنگامی که رسول فرمان خروج برای جنگ دهد) نباید مؤمنان همگی بیرون روند (و رسول را تنها گذارند) پس چرا از هر طایفه‌ای جمعی برای جنگ و گروهی نزد رسول برای آموختن علم دین مهیا نباشند تا قوم خود را چون به نزدشان بازگشتند بیم رسانند، باشد که (از نافرمانی خدا) حذر کنند"، اظهار داشت: این آیه به اصل فلسفه وجودی یک پدیده مبارک به نام حوزه علمیه اشاره می‌کند.

وی افزود: لازم نیست همه به حوزه علمیه برای تحصیل علم هجرت کنند، چون اگر این اتفاق بیافتد نظام دچار اختلال می‌شود، کار و کاسبی‌ها، داد و ستدها، صنعت‌ها، دامداری‌ها، کشاورزی‌ها و کارخانجات تعطیل خواهد شد و ثانیا هجرت برای فراگیری این علوم جزو واجبات کفائیه هست نه واجبات عینیه، جزو واجبات نظامیه است نه واجبات عبادیه و لذا اگر کسی قیام کرد، از بقیه این مهم ساقط می‌شود و قیام همه به این امر یک تالی فاسد عقلی نیز دارد که جامعه تعطیل می‌شود، بنابراین عده‌ای باید باشند که زندگی و دنیا را اداره کنند و عده‌ای هم بروند برای درس خواندن.

آیت‌الله حسینی خراسانی، با طرح این سؤال که چه کسانی باید برای کسب علم بروند، آیا به قید قرعه انتخاب شوند؟ یا اتفاقی انتخاب شوند؟، گفت: با شناسایی نیروهای مستعد این امر و فراخوان دادن برای جذب و گزینش نیروهایی که به درد این کار می‌خورند، این کار باید انجام شود.

وی ادامه داد: شاید کسانی باشند که استعداد داشته باشند، اما علاقه شان به سمت دیگری باشند، بنابراین آنها باید از بین افراد سالم در دینداری، تقوا و ادب شناسایی شوند و برای هر یک از این موارد امتیازی در نظر گرفته شود و هر کس امتیاز بالایی کسب کرد برای تفقه در دین جذب شود.

وی تصریح کرد: دین به قول امروزی‌ها یک بسته است، دین و فقه به معنای از طهارت تا دیات نیست، فقه به معنای واجبات و محرمات، مستحبات و مکروهات و مباهات در اعمال فردیه و عملیه نیست، بلکه دین از مسائل معرفتی، اعتقادی گرفته تا مسائل فقهی و مسائل اخلاقی، اجتماعی، سیاسی است.

آیت‌الله حسینی خراسانی تأکید کرد: کسانی که با هدف تفقه در دین وارد حوزه می‌شوند، پس از اینکه در دین فقیه شدند، برای ساختن جامعه و قوم خود رجعت می‌کنند.

وی ادامه داد: این ماهیت و اساس حوزه‌های علمیه است و حال باید ببینیم در این مسیر چه کرده و چقدر موفق بوده‌ایم؟ و نیز ببینیم کاستی‌ها و توقف‌ها کجاست تا در راستای پیشرفت و گسترش هرچه بیشتر آن قدم‌های محکم و استوار برداریم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

فیلم کامل نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۱۷ آبان ۱۴۰۴

گزارش تصویری نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۱۷ آبان ۱۴۰۴

سخنگوی شورای نگهبان: «حذف چهار صفر از پول ملی» قانونی و لایحه «حمایت از ایرانیان خارج از کشور» تایید شد/ نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا برعهده شورای نگهبان نیست

تایید طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس + جزئیات

تایید لایحه اصلاح بند «الف» ماده (۵۸) قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

تایید لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور

نظر شورای نگهبان درباره لایحه نظام جامع باشگاه‌داری در جمهوری اسلامی ایران

تایید طرح استفساریه ماده (۲۴) قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران

دشمنان در پی تجزیه کشور‌های اسلامی و غارت منابع ملت‌ها هستند

پربازدید ها

تایید طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران

دکتر طحان‌نظیف: فرآیند بررسی مصوبات در شورای نگهبان یک فرایند کاملاً علمی و تخصصی است

چهارمین دوره رقابت علمی شبیه‌سازی شورای نگهبان برگزار می‌شود

دکتر مولابیگی: حدود ورود شورای نگهبان به نظرات کارشناسی و آثار اجرایی قوانین نیازمند تفکیک دقیق است/ ضرورت تولید ادبیات و محتوای فاخر برای حقوق اساسی

بیانیه شورای نگهبان به‌مناسبت فرارسیدن ۱۳ آبان: آمریکا مظهر استکبار و حامی جنایت صهیونیست‌هاست/ جوانان امروز ادامه‌دهنده مسیر استقلال‌طلبی و مقابله با ظلم هستند

دکتر پروین: مبنای تصمیم شورای نگهبان در بررسی مصوبات، «عدم مغایرت با شرع» است نه «انطباق» / تحقق سیاست‌های کلی قانون‌گذاری مستلزم قانون جامع و هماهنگ است

آیت‌الله جنتی: حضرت زینب (س) الگوی جاودان حضور عفیفانه و متعهدانه زنان در جامعه اسلامی است/ نهاد‌های فرهنگی برای معرفی جامع این شخصیت برنامه‌ریزی داشته باشند

گرامیداشت ۲۵ سال خدمت انتخاباتی شهیده «الهه‌سادات میرشفیعیان» در شب شهادت حضرت زهرا (س)؛ بانویی که دغدغه‌اش دین و وطن بود/ سخنگوی شورای نگهبان: خون شهدا پرده از ریاکاری غرب برداشت

دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهیدان رشید/ پیام همدلی آیت‌الله جنتی: در غم و شادی شما شریکیم/ روایت همسر شهید رشید از فرمانده‌ای صادق؛ جایی که دیده شود را دوست نداشت

هم صیانت از حقوق ملت وظیفه حقوقدان ایرانی است و هم صیانت از عرصه‌ای که تحقق و بسط این حقوق را ممکن ساخته است