کد خبر: ۹۳۵۷
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۲- 25 June 2023
دکتر پروین در مصاحبه با «رادیو گفتگو» :

شهروندان و صاحب نظران می‌توانند پیشنهاداتشان را به شورای نگهبان ارائه کنند/"قانون" مبنای کار ما در حوزه نظارت بر انتخابات است

عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: شهروندان و صاحب‌نظران می‌توانند دیدگاه‌ها و پیشنهاداتشان را ارائه کنند و این شورا گوش شنوایی برای شنیدن نظرات دلسوزان و دغدغه‌مندان در چهارچوب قانون را دارد.

شهروندان و صاحب نظران می‌توانند پیشنهاداتشان را به شورای نگهبان ارائه کنند/

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر خیرالله پروین عضو حقوقدان شورای نگهبان در مصاحبه با برنامه «رویداد» رادیو گفتگو درباره مطرح شدن برخی پیشنهادها به شورای نگهبان برای معرفی زودتر افراد حائز صلاحیت برای انتخابات اظهار داشت: ساز و کارهای شورای نگهبان براساس قانون است. وی افزود: این شورا هر آنچه را که قانون مقرر کرده باشد، انجام می‌دهد و چیزی خارج از قانون و مقررات دنبال نمی‌کند.

دکتر پروین با ذکر مجدد اینکه شورای نگهبان همواره در چارچوب ضوابط، مقررات و صلاحیت‌هایش عمل می‌کند، گفت: موضوع «انتخابات» نیز بدین‌گونه است و شورای نگهبان براساس قانون انتخابات عمل می‌کند.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان البته این نکته را هم بیان کرد که شهروندان و صاحب‌نظران می‌توانند دیدگاه‌ها و پیشنهاداتشان را ارائه کنند و این شورا گوش شنوایی برای شنیدن نظرات دلسوزان و دغدغه‌مندان در چهارچوب قانون را دارد.

وی با اشاره به مصوبه «اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی» که چندی پیش در مجلس به تصویب رسید و به شورای نگهبان ارسال شد، اظهار داشت: شورای نگهبان این مصوبه را بر اساس موازین شرع و اصول قانون اساسی مورد بررسی قرار داده تا مغایرتی نداشته باشد و نظرات خود را به مجلس ارسال نموده تا اقدام قانونی توسط مجلس محترم برای اصلاح آن صورت پذیرد.

این عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه هر مصوبه‌ای باید با سیاست‌های کلی نیز هم تطبیق داده شود، عنوان کرد: از این رو این مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام و هیات عالی نظارت بر حُسن اجرای سیاست‌های کلی نظام نیز ارسال شد.

وی افزود: این مصوبه می‌بایست با سیاست‌های کلی قانون‌گذاری و سیاست‌های کلی انتخابات ابلاغی رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۹۵، تطبیق داده شود. و چنانچه ایراداتی از سوی این هیات اعلام شود به مجلس شورای اسلامی منعکس می‌شود و اکنون پس از انجام اصلاحات توسط مجلس منتظر اعلام نظر این هیات هستند.

دکتر پروین خاطرنشان کرد: اگر این مصوبه در موعد مقرر به قانون تبدیل شود، مبنای عمل و اجرا قرار می‌گیرد و شورای نگهبان نیز نظارت بر انتخابات را براساس قانون جدید انتخابات مجلس شورای اسلامی انجام خواهد داد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

گفتگوی تلفنی سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید ناظر «سامر شریعتمدار طالقانی» / دکتر طحان‌نظیف: همدلی و انسجام مردم، دشمنان را ناکام می‌گذارد

کسانی که سپاه را گروه تروریستی می‌نامند، خودشان تروریست هستند

مهدویت، جان‌مایه، تئوری و هدایتگر انقلاب اسلامی است

آیت‌الله صافی گلپایگانی؛ فقیه عالی مقام و مرجع بصیر که دومین دبیر شورای نگهبان بود

از دانشگاه سوربن تا شورای نگهبان؛ دکتر حسن حبیبی و میراث فکری او در تثبیت قانون اساسی جمهوری اسلامی

قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به زبان عربی و انگلیسی منتشر شد

«اساسنامه سازمان امور اجتماعی کشور» تایید شد

«اساسنامه سازمان غذا و دارو» تایید شد

بیانیه شورای نگهبان: سپاه پاسداران نماد اقتدار ملی و نهادی برخاسته از بطن جامعه ایران است/ اتحادیه اروپا باید عواقب ماجراجویی‌اش را بپذیرد

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۸ بهمن ۱۴۰۴

پربازدید ها

بیانیه شورای نگهبان: سپاه پاسداران نماد اقتدار ملی و نهادی برخاسته از بطن جامعه ایران است/ اتحادیه اروپا باید عواقب ماجراجویی‌اش را بپذیرد

آیت‌الله جنتی: مقام معظم رهبری سدی شکست‌ناپذیر در برابر زیاده‌خواهی دشمنان است/ ضرورت جهاد تبیین در برابر جنگ شناختی و تحریف واقعیت‌ها

دکتر طحان‌نظیف: نیازمند قانونی جامع برای بررسی لایحه بودجه و تعیین حدود تغییرات آن در مجلس هستیم/ رویه‌ها و نظریات تفسیری شورای نگهبان منابعی دقیق و کارآمد هستند

طرح استفساریه جزء (۱-۲) بند «الف» ماده (۴۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت تایید شد

آیت‌الله جنتی: بصیرت مومنانهِ مردم عامل شکست توطئه‌های دشمنان است/ تعرض به ولایت‌فقیه، تاوانی سنگین برای آمریکا و جامعه جهانی خواهد داشت

آیت‌الله صافی گلپایگانی؛ فقیه عالی مقام و مرجع بصیر که دومین دبیر شورای نگهبان بود

از دانشگاه سوربن تا شورای نگهبان؛ دکتر حسن حبیبی و میراث فکری او در تثبیت قانون اساسی جمهوری اسلامی

«اساسنامه سازمان غذا و دارو» تایید شد

«اساسنامه سازمان امور اجتماعی کشور» تایید شد

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۸ بهمن ۱۴۰۴