به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، آیین تکریم و معارفه رئیس دفتر نظارت و امور انتخابات استان هرمزگان روز پنجشنبه (یک تیر 1402) با حضور دکتر محمدحسن صادقیمقدم عضو حقوقدان و معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان در شهر بندرعباس برگزار شد.
دکتر صادقی مقدم در این مراسم با اشاره به هفته قوه قضائیه و روز بسیج اساتید، یاد و خاطره شهیدان آیتالله دکتر بهشتی، دکتر مصطفی چمران، آیتالله قدوسی، اسدالله لاجوردی، حجتالاسلام غلامحسین حقانی از شهدای هرمزگانی حادثه هفتم تیر و سایر شهدای دستگاه قضا را گرامی داشت.
وی در ادامه عنوان کرد: شهید بهشتی شخصیتی نظریهپرداز، فقیه و سیاستمدار و از شاگردان برجسته آیات عظام محقق داماد، خوانساری، حجت کوهکمرهای و امام خمینی (ره) بود. ایشان علاوه بر تحصیلات حوزوی، مراتب علمی دانشگاهی را از دانشکده معقول و منقول شروع و دکترای خود را در دانشکده الهیات دانشگاه تهران با رساله «مسائل ماوراء الطبیعه در قرآن» اخذ کرد.
این استاد دانشگاه بیان داشت: شهید بهشتی با تسلط بر زبانهای انگلیسی، آلمانی و عربی از سال 1343 به آلمان رفت و در شکلگیری مرکز اسلامی هامبورگ و تشکیل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا ایفای نقش کرد.
وی افزود: ایشان در سال 1349 به کشور بازگشت، اما از سوی رژیم پهلوی ممنوع الخروج شد و با یاران امام خمینی (ره) به کار مبارزاتی و تشکیلاتی پرداخت. دکتر بهشتی چند بار بازداشت و زندانی شد و در آستانه پیروزی انقلاب به عضویت شورای انقلاب درآمد و سپس دبیری این شورا را برعهده گرفت.
دکتر صادقیمقدم در خصوص نقش شهید بهشتی در تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران گفت: ایشان با عضویت در مجلس خبرگان قانون اساسی نقش مهمی در تدوین قانون اساسی ایفا کرد به نحوی که به معمار قانون اساسی مشهور شد.
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران اظهار داشت: شهید بهشتی در تاریخ 4 اسفند 1358 با حکم امام خمینی (ره) به ریاست دیوان عالی کشور منصوب شد. در زمان ریاست ایشان بر دیوان عالی کشور، شهید قدوسی به عنوان دادستان کل انقلاب و شهید لاجوردی به عنوان دادستان انقلاب تهران منصوب شد. سرانجام شهید بهشتی و 72 نفر از یاران و همفکرانش در شامگاه هفتم تیر ماه سال 1360 به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
شهید چمران دلباخته خدا بود
معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان در ادامه درباره شهید دکتر چمران که 31 خرداد سال 1360 در جبهه دهلاویه به شهادت رسید و سالروز شهادت وی روز «بسیج اساتید» نامگذاری شده است، بیان داشت: شهید چمران وزیر دفاع و نماینده امام خمینی (ره) در شورای عالی دفاع بود که با آغاز جنگ تحمیلی، ستاد جنگهای نامنظم تشکیل داد و به مقابله با ارتش بعثی پرداخت.
وی با بیان اینکه شهید چمران و یارانش نقش مهمی در مقابله با دشمن در سال نخست جنگ داشتند، گفت: ایشان یک شخصیت علمی بود که دکترای خود را در رشته فیزیک پلاسما از آمریکا اخذ کرده بود.
دکتر صادقیمقدم به حضور دکتر چمران در کشور لبنان پیش از پیروزی انقلاب اسلامی نیز اشاره کرد و گفت: ایشان در کشور لبنان با ارتباط نزدیکی که با امام موسی صدر داشت، نقش مهمی در ساماندهی شیعیان لبنان و مبارزه با رژیم صهیونیستی ایفا کرد.
وی سپس بیان کرد که دکتر چمران با پیروزی انقلاب اسلامی به ایران بازگشت و در خیل یاران امام خمینی (ره) قرار گرفت که در نهایت در دوران دفاع مقدس به شهادت رسید و به آرزوی دیرینهاش دست یافت.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان ضمن توصیه به مطالعه دستنوشتههای عرفانی این شهید عنوان کرد: نیایشهای عرفانی شهید چمران نشان از عمق دلباختگی او به خدای متعال دارد.
ضرورت تحقق 4 راهبرد انتخاباتی
دکتر صادقیمقدم در بخش دیگری از صحبتهایش ابراز امیدواری کرد که تلاشهای نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای اصلاح قانون انتخابات به زودی به نتیجه برسد و گفت: پس از ابلاغ سیاستهای کلی انتخابات در مهر ماه سال 1395 از سوی رهبر معظم انقلاب، این اولین تلاش ثمربخش در این راستاست. امیدواریم این طرح در هفته آینده نهایی با رفع ایرادات و ابهامات به شورای نگهبان ارسال مجدد شود.
وی افزود: از ابتکارات این طرح پیشبینی مرحله «پیش ثبتنام» است. انتخابات تناسبی و افزایش مواعد رسیدگی در هیات نظارت از 20 روز به 50 روز و در شورای نگهبان از 2 روز به 3 روز نیز از تغییرات پیشبینی شده در این طرح میباشد.
دکتر صادقی مقدم از برگزاری جلسات هماهنگی با وزارت کشور به عنوان متولی اجرای انتخابات و دستگاه قضایی، وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه و نیروی انتظامی به عنوان نهادهایی که برای بررسی صلاحیتها مورد استعلام قرار میگیرند، خبر داد و گفت: خوشبختانه از سال گذشته هماهنگیهای آغاز شده و ادامه دارد.
وی در پایان بر ضرورت توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در روزهای نخست سال 1402 مبنی بر تحقق راهبردهای «مشارکت»، «سلامت»، «امنیت» و «رقابت» تاکید کرد و اظهار داشت: باید اقدامات جدی برای تحقق این راهبردها انجام بگیرد.
انتهای پیام/