به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، آیتالله علیرضا اعرافی در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) که در دانشگاه کوفه برگزار شد، در سخنانی، ضمن ابراز امیدواری نسبت به تقویت روابط و حرکت به سمت تمدن اسلامی، بر ضرورت صفبندی واحد حوزه علمیه نجف و حوزه علمیه قم در برابر دشمنان تأکید کرد و سپس برخی از جوانب شخصیت امام خمینی (ره) را برشمرد.
مدیر حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: اولین بعد در امام، بعد علمی بود که جامع علوم اسلامی بود و در اکثر علوم در قلههای علمی قرار داشت. حضرت امام (ره) در فقه، اصول، تفسیر و فلسفه در اوج قرار داشت و بهویژه در فقه و اصول، مکتب خاصی داشت و در این جانب، با شجاعت احیاگر فقه سیاسی گردید. همچنین جایگاه حضرت امام (ره) در عرفان، حکمت نظری و اخلاق کاملاً برجسته بود. امام در کنار شخصیتی سیاسی خود، بنیانگذار حرکت عظیمی در دوران معاصر بود.
وی با ابیان اینکه دومین بعد شخصیتی امام خمینی (ره)، بعد اخلاقی و تربیتی ایشان بود اظهارداشت: امام در اخلاص، شجاعت، زهد، فنای در ذات خداوند و اخلاق اسلامی اسوه و الگوی دنیای اسلام بود.
آیتالله اعرافی ادامه داد: سومین بعد ایشان، مهارتهای اجتماعی و قوت عالی در تدریس، تبلیغ، خطابه، قلم علمی، طبع روان و بهرهمندی از هنر و ذوق بود. و چهارمین بعد، بعد اجتماعی و سیاسی حضرت امام (ره) بود. ایشان مفکّر و خبیر سیاسی بود که بهترین تحلیلها را از واقعیتهای دنیای معاصر داشت و هم در عمل، رهبری شجاع، حکیم، توانمند و جریانساز بود.
مدیر حوزه های علیمه افزود: امام خمینی (ره) توانست گفتمان جدیدی در عالم ایجاد کند. گفتمان امام (ره)، گفتمان تجدید تمدن اسلامی بود. امام دین را دین فرهنگ و تمدن و پیشرفت جامعه معرفی نمود.
آیتالله اعرافی ادامه داد: حضرت امام (ره) نه رویکرد تحجّری داشت و نه رویکردی غربزده، بلکه قائل بود دنیای اسلام میتواند با تکیه بر عناصر ثابت و انعطاف در عناصر متغیر، در همه اعصار قوانین الهی را محقّق نماید.
وی افزود: امروز هم در دنیای اسلام محتاج این گفتمان هستیم. امروز هم محتاج وحدت اسلامی هستیم. البته نه به معنای از دست دادن ارکان مذهبی. ما نیازمند بازگشت به اسلام ناب و گفتمان امام خمینی( ره) هستیم.
انتهای پیام/