کد خبر: ۹۱۳۷
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۴- 19 February 2023
آیت‌الله اعرافی:

منابع و مصادر علوم اسلامی باید به صورت دسترسی آزاد ارائه شوند

مدیرحوزه‌های علمیه گفت: تمام دستگاه های فعال در حوزه علوم اسلامی می بایست منابع و مصادر خود را به صورت رایگان، عمومی و با تنوع بسترهای نرم افزاری ارائه کنند.

منابع و مصادر علوم اسلامی باید به صورت دسترسی آزاد ارائه شوند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه در اولین گردهمایی ملی هوش مصنوعی و علوم انسانی در سخنانی نکات مهمی را پیرامون این دانش به‌روز بیان کرد و افزود: در ابتدا جای دارد که از مدیران و پژوهشگران کلان‌پروژه و روحیه چشم‌گیر صرفه‌جویی سازمانی و تمامی نهادها و دستگاه‌هایی که به نحوی مساعدت یا همراهی یا مساهمت داشته‌اند تقدیر و تشکر داشته باشم.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر سیاست دستری آزاد به اطلاعات افزود: از همه دستگاه‌های فعال در این حوزه انتظار می رود، برای اختیارگذاری محصولات به نحو رایگان، عمومی و با تنوع بسترهای نرم‌افزاری به‌ویژه در منابع و مصادر اصلی علوم اسلامی اهتمام داشته باشند.

آیت‌الله اعرافی با بیان اینکه از همه نهادهای عالی و مؤسسات حوزوی و مراکز دانشگاهی برای همکاری در این طرح بزرگ دعوت می شود، بیان داشت: باید با فراخوانی، جامعه حوزوی از طلاب، فضلا، اساتید و پژوهشگران حوزه و نیز دانشجویان و اساتید دانشگاه برای بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها و نقد و نظر و پیشنهاد برای ارتقاء آن‌ها برای کیفی شدن محصولات استفاده کرد.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه ادامه داد: مرکز مدیریت حوزه برای همکاری و هم‌افزایی در این زمینه در چارچوب رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و نظرات مراجع عظام تقلید و سیاست‌گذاری‌های شورای عالی حوزه آمادگی لازم را دارد و این حرکت به‌عنوان نمادی از تعامل علم و دین و حوزه و دانشگاه و تأکید بر استمرار و ارتقاء آن خواهد بود.

آیت‌الله اعرافی، با اشاره به ده‌ها محور تحول یکصد سال اول باز تأسیس حوزه علمیه قم از جمله بهره‌گیری از فناوریهای نوین و گامهای آغازین در بهره‌گیری از هوش مصنوعی گفت: انتظار نقش‌آفرینی تحول‌آفرین هوش مصنوعی در تحولات آغاز سده دوم بازتأسیس حوزه مورد توجه جدی قرار گرفته است و انتظار می رود توجه حداکثری به ارزش‌های دینی و اصالت، سنت‌ها و شئون حوزوی و لزوم به‌کارگیری نهایت دقت و مراقبت توسط محققان و پژوهشگران در تحقیقات و تولیدات وجود داشته باشد.

امام جمعه قم اظهار کرد: امروزه ضرورت دارد، توجه بشر به معارف اسلامی به‌ویژه در حوزه معرفةالنفس برای جهت‌گیری صحیح تمدنی فناوری و حسن عاقبت بشر با نگاه فناورانه هوشمند بعنوان آغاز یک حرکت ماندگار و باقیات الصالحات تمدنی و شرایط تحقق آن، صورت پذیرد.

وی گفت: دو فصل تأثیرپذیری و تأثیرگذاری علوم دینی و هوش مصنوعی بر یکدیگر و محورهای این تأثیر، تأثر، افاده و استفاده میان آن‌ها باید مورد توجه قرار گیرد و توجه به هوش مصنوعی و علوم اسلامی در سه سطح (الف) معارف اسلامی و تبیین، ترویج، گفتمان‌سازی و پیاده‌سازی در آن؛ (ب) حوزه علوم اسلامی و پژوهش‌های مرتبط با آن و (ج) حوزه تحلیل منابع و مصادر اسلامی شامل کتاب و سنت باید در دستور کار قرار داشته باشد.

آیت‌الله اعرافی اذعان کرد: امروز نقش هوش مصنوعی در توسعه مرزهای علوم اسلامی علاوه بر نقش آن در کمک به تسریع و تدقیق تولید علم در مرزهای موجود بر کسی پوشیده نیست و نفی هرگونه نگاه جانشینی هوش مصنوعی و فرآیند اجتهاد و تحقیق در علوم اسلامی و تأکید بر نقش دستیاری این فناوری برای فقها و متفکران علوم اسلامی باید در عمل نمایان باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله جنتی: حادثه بندر شهید رجایی همه را داغدار کرد؛ همدلی مردم ایران تحسین برانگیز بود/ بدون اغماض با هرگونه قصور و تقصیری در این باره برخورد شود

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

دکتر پروین: تقویت شورا‌ها به معنای گسترش دموکراسی مشارکتی است

دکتر صادقی‌مقدم: انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری همزمان با انتخابات شورا‌ها در اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار می‌شود

پیام سخنگوی شورای نگهبان به مناسبت میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و روز دختر

بررسی اصلاحات مجلس شورای اسلامی بر «طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

فعالان رسانه‌ای اخبار صحیح، متقن و مستند را منتشر نمایند/ تقدیر از امدادگران و اهداکنندگان خون

نباید سنت‌های کارآمد حوزه که قرن‌ها دارای نتایج درخشان بوده را فراموش کرد

پیام تسلیت سخنگوی شورای نگهبان در پی حادثه بندرعباس

چهل‌وهفتمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

پربازدید ها

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۷ فروردین ۱۴۰۴

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات

سخنگوی شورای نگهبان: ۵ لایحه و موافقتنامه بین‌المللی تایید و مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور دارای اساسنامه شد/ «سرمایه‌گذاری برای تولید» مبتنی بر اصول متعدد قانون اساسی است

در مذاکرات به غیرخدا دل نبندیم/ ایران تحمیل پذیر و تسلیم پذیر نیست

گزارش تصویری نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

فیلم|اولین نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان در سال ۱۴۰۴

هویت طلبگی، گوهر اصلی طلبه است / حوزه علمیه تهران دارای ویژگی منحصر به فردی است

وجه نظریه‌پردازی و اندیشمندی مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) پنهان مانده است

پاپ فرانسیس تلاش‌های ارزنده‌ای در جهت تقویت روابط میان ادیان الهی بویژه اسلام و مسیحیت داشت

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴