کد خبر: ۹۰۶۱
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۰- 28 January 2023
آیت‌الله خاتمی در همایش استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه مطرح کرد:

پنج آسیبی که یک فرد نخبه را تهدید می‌کند/ نخبگان سرمایه همه نهادها هستند

عضو فقهای شورای نگهبان بیان داشت: واژه ای که برای نخبگان، اما نه فقط منحصر به نخبگان در قرآن پیدا کردم واژه «اولوا الباب» است.

پنج آسیبی که یک فرد نخبه را تهدید می‌کند/ نخبگان سرمایه همه نهادها هستند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، آیت‌الله سید احمد خاتمی در همایش استعداد های برتر که توسط دفتر امور نخبگان و در سالن همایش بعثه حج و زیارت قم برگزار شد، بیان داشت: شما نخبگان و استعدادهای برتر مفاخر بالفعل حوزه های علمیه ما هستید. بنده هم نخبگان را سرمایه برای هر نهادی از جمله حوزه و دانشگاه و... می‌دانم. و دعاگوی عزیزانی هستیم که در این عرصه تلاش می کنند. و ان شاء الله کل حوزه خدماتش برای کشف و رشد استعدادها باشد.
عضو فقهای شورای نگهبان بیان داشت: واژه‌ای که برای نخبگان اما نه فقط منحصر به نخبگان در قرآن پیدا کردم واژه«اولوا الباب» است، لب به معنای مغز و خالص شئ است و اگر بخواهیم در مراکز علمی لب حوزه‌ها را پیدا کنیم عصاره فضائل حوزه ها نخبگان هستند. و اولواالباب را فقط به نخبگان نمی‌گویم چون شاید کسانی باشند که یک سطر در حوزه و دانشگاه درس نخوانده باشند ولی اولوا الباب باشند.
وی در رابطه با تقوا بیان داشت: بیشترین تاکید قرآن در عرصه اولوا الباب تقوا است. از نگاه قرآن مسئله تقوا برای حریم نگهداری و برای ذات اقدس ربوبی مهم است. تقوا جامع‌ترین مفهوم اخلاقی دین است و هیچ واژه‌ای بین واژه‌های اخلاقی مثل تقوا نیست و مثل خونی است که در رگ سیستم اخلاقی اسلام است و این نخبگی و استعداد برتر بودن هبه خداوند است و قدر این هدیه الهی را با تقوا می‌شود دانست. واگر تمام امکانات و تدارکات برای شناسایی نخبه گرفته شود، اما نخبه به دلیل مراقبت نکردن گرفتار شود این امکانات هیچ تاثیری ندارد.
عضو جامعه مدرسین قم در مورد لغزش‌ها و آسیب‌هایی که نخبگان باید مراقب باشند ابراز داشت: آسیب‌هایی برای نخبگان وجود دارد که باید مراقب باشند اول اتکا به استعداد است . اگر نخبه بگوید وقتی به کلاس می روم و همه چیز را می فهمم این کار اگر باعث شود مطالعه نکند باعث آسیب می‌شود. نباید فقط به استعداد اتکا کرد، بلکه باید تلاش و فکر کرد. آسیب دوم، ربودن فکر نخبگان است. نخبه باید تحلیل و رشد صحیح سیاسی داشته باشد. آسیب سوم، پراکنده‌کاری است. تا یک نخبه می‌خواهد بدرخشد جاهای مختلف او را به کار می‌گیرند و دیگر فرصت اندیشیدن برای او باقی نمی‌ماند. آسیب چهارم ، استعداد خود را نشناختن و همت خود را در آن به کار نگرفتن است. آسیب پنجم، بی‌طرف بودن با نظام اسلامی است . این بستر را نظام اسلامی در کشور ایجاد کرده و شکر این نعمت تقویت اصل نظام است و به سمت بی تفاوتی و بی‌طرفی رفتن ناشکری می باشد.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه در پایان بیان داشت: نخبگان سرمایه های ارزشمند حوزه هستند و آینده حوزه قطعا در دستان شماست.
انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

امکان‌سنجی اعطای شخصیت حقوقی به هوش مصنوعی و شناسایی مسئولیت آن

جوانان سوری وطن خود را نجات می دهند/ رژیم صهیونیستی خطری برای امنیت جهانی

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

پربازدید ها

سومین دوره آزمون ملی قانون اساسی برگزار می‌شود

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

نشست علمی«ظرفیت‌های شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در اصلاح ساختار بودجه با نگاهی بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور»

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید باهنر کرمان

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه الزهرا (س)

فیلم|حضور دکتر طحان نظیف در برنامه «صف اول» به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی