کد خبر: ۹۰۶۱
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۰- 28 January 2023
آیت‌الله خاتمی در همایش استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه مطرح کرد:

پنج آسیبی که یک فرد نخبه را تهدید می‌کند/ نخبگان سرمایه همه نهادها هستند

عضو فقهای شورای نگهبان بیان داشت: واژه ای که برای نخبگان، اما نه فقط منحصر به نخبگان در قرآن پیدا کردم واژه «اولوا الباب» است.

پنج آسیبی که یک فرد نخبه را تهدید می‌کند/ نخبگان سرمایه همه نهادها هستند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، آیت‌الله سید احمد خاتمی در همایش استعداد های برتر که توسط دفتر امور نخبگان و در سالن همایش بعثه حج و زیارت قم برگزار شد، بیان داشت: شما نخبگان و استعدادهای برتر مفاخر بالفعل حوزه های علمیه ما هستید. بنده هم نخبگان را سرمایه برای هر نهادی از جمله حوزه و دانشگاه و... می‌دانم. و دعاگوی عزیزانی هستیم که در این عرصه تلاش می کنند. و ان شاء الله کل حوزه خدماتش برای کشف و رشد استعدادها باشد.
عضو فقهای شورای نگهبان بیان داشت: واژه‌ای که برای نخبگان اما نه فقط منحصر به نخبگان در قرآن پیدا کردم واژه«اولوا الباب» است، لب به معنای مغز و خالص شئ است و اگر بخواهیم در مراکز علمی لب حوزه‌ها را پیدا کنیم عصاره فضائل حوزه ها نخبگان هستند. و اولواالباب را فقط به نخبگان نمی‌گویم چون شاید کسانی باشند که یک سطر در حوزه و دانشگاه درس نخوانده باشند ولی اولوا الباب باشند.
وی در رابطه با تقوا بیان داشت: بیشترین تاکید قرآن در عرصه اولوا الباب تقوا است. از نگاه قرآن مسئله تقوا برای حریم نگهداری و برای ذات اقدس ربوبی مهم است. تقوا جامع‌ترین مفهوم اخلاقی دین است و هیچ واژه‌ای بین واژه‌های اخلاقی مثل تقوا نیست و مثل خونی است که در رگ سیستم اخلاقی اسلام است و این نخبگی و استعداد برتر بودن هبه خداوند است و قدر این هدیه الهی را با تقوا می‌شود دانست. واگر تمام امکانات و تدارکات برای شناسایی نخبه گرفته شود، اما نخبه به دلیل مراقبت نکردن گرفتار شود این امکانات هیچ تاثیری ندارد.
عضو جامعه مدرسین قم در مورد لغزش‌ها و آسیب‌هایی که نخبگان باید مراقب باشند ابراز داشت: آسیب‌هایی برای نخبگان وجود دارد که باید مراقب باشند اول اتکا به استعداد است . اگر نخبه بگوید وقتی به کلاس می روم و همه چیز را می فهمم این کار اگر باعث شود مطالعه نکند باعث آسیب می‌شود. نباید فقط به استعداد اتکا کرد، بلکه باید تلاش و فکر کرد. آسیب دوم، ربودن فکر نخبگان است. نخبه باید تحلیل و رشد صحیح سیاسی داشته باشد. آسیب سوم، پراکنده‌کاری است. تا یک نخبه می‌خواهد بدرخشد جاهای مختلف او را به کار می‌گیرند و دیگر فرصت اندیشیدن برای او باقی نمی‌ماند. آسیب چهارم ، استعداد خود را نشناختن و همت خود را در آن به کار نگرفتن است. آسیب پنجم، بی‌طرف بودن با نظام اسلامی است . این بستر را نظام اسلامی در کشور ایجاد کرده و شکر این نعمت تقویت اصل نظام است و به سمت بی تفاوتی و بی‌طرفی رفتن ناشکری می باشد.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه در پایان بیان داشت: نخبگان سرمایه های ارزشمند حوزه هستند و آینده حوزه قطعا در دستان شماست.
انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

دکتر طحان نظیف: صهیونیست‌ها خلاصی پیدا نمی‌کنند

پیام آیت‌الله مدرسی یزدی در رابطه با تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی

بیانیه شورای نگهبان در پی جنایت سحرگاه امروز رژیم صهیونیستی

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۱ خرداد ۱۴۰۴

امروز امت اسلام نیازمند وحدت، هوشیاری، درایت و حکمت مضاعف است

لایحه معاهده مشارکت جامع راهبردی بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه تایید شد

قدردانی آیت‌الله جنتی از عملیات اخیر نیرو‌های امنیتی علیه رژیم صهیونیستی/ مردم‌سالاری دینی برخاسته از باور عمیق رهبران جمهوری اسلامی ایران به پیام غدیر است

تبریک دکتر طحان‌نظیف به‌مناسبت میلاد امام هادی (ع)

فیلم|بازخوانی مردم‌سالاری دینی در رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای توسط اعضای شورای نگهبان در مستندِ «ره نشان»

آمریکایی‌ها برای بر هم زدن پیوند ایران و عراق طراحی و برنامه دارند

پربازدید ها

دکتر صادقی مقدم: ناظران انتخابات، مدافعان حریم مردم‌سالاری دینی‌اند

امامین انقلاب به مردم اعتماد داشته و دارند/ حمایت از مطالبات کامیون‌داران در همایش حوزوی

امام خمینی (ره) سمت درست تاریخ را نشان داد

تبریک دکتر طحان‌نظیف بمناسبت فرا رسیدن عید قربان

شورای نگهبان: «حفظ عزت ملی» و «توجه به خواست و اراده مردم» مورد تاکید امام خمینی (ره) و قانون اساسی است

تسلیت دکتر طحان‌نظیف به مناسبت شهادت امام باقر (علیه‌السلام)

ولایت‌مداری، رمز پایداری انقلاب در برابر توطئه‌ها است

او که آمد و او که رفت!

توئیت دکتر طحان‌نظیف به مناسبت رحلت امام خمینی(ره)

جمهوری اسلامی از برکات حوزه علمیه قم است/ تشکر از پیام راهبردی رهبر معظم انقلاب