کد خبر: ۸۹۹۶
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۲- 03 January 2023
دکتر طحان‌ نظیف در گفتگو با رادیو مقاومت:

شهید سلیمانی، تبلور نگاه جهانی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است

سخنگوی شورای نگهبان گفت: شهید سلیمانی تبلور نگاه جهانی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است؛ نگاهی که حاکمیت مطلق بر جهان و انسان را از آن خدا می‌داند و نگاهی که در پی گسترش حاکمیت قانون خداوند در جهان است و در جهت ایجاد حکومت جهانی مستضعفین و شکست تمامی مستکبرین تلاش می‌کند.

شهید سلیمانی، تبلور نگاه جهانی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در گفتگو با برنامه «سرباز آرامش» در رادیو مقاومت ضمن تقدیر و تشکر از زحمات مدیران و دست‌اندرکاران این رادیو، تلاش آن‌ها را در راستای تحقق جهاد تبیین دانست و بیان داشت: معرفی حاج قاسم و مکتب حاج قاسم، شناساندن خوبی‌هاست. معرفی حاج قاسم در واقع شناساندن مکتب امام خمینی (ره) با یک مصداق کاملاً عینی و مشخص است.

وی در ادامه عنوان کرد: در مقدمه قانون اساسی یکی از رسالت‌های جمهوری اسلامی ایران، پرورش انسان‌هایی با ارزش‌های والا و جهان شمول اسلامی معرفی شده است. انسان‌هایی که باید براساس قانون اساسی زمینه‌ساز حرکت پیروزی مستضعفین بر مستکبرین باشند؛ این متن و ادبیات قانون اساسی است. حاج قاسم سلیمانی عزیز نمونه عینی چنین انسانی بود.

سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: شهید سلیمانی تبلور نگاه جهانی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است؛ نگاهی که حاکمیت مطلق بر جهان و انسان را از آن خدا می‌داند و نگاهی که در پی گسترش حاکمیت قانون خداوند در جهان است و در جهت ایجاد حکومت جهانی مستضعفین و شکست تمامی مستکبرین تلاش می‌کند.

دکتر طحان نظیف با یادآوری اینکه این جملات را از قانون اساسی بیان می‌کند، ادامه داد: نگاه قانون اساسی در سیاست خارجی‌اش براساس معیارهای اسلام و تعهد برادرانه نسبت به همه مسلمانان و حمایت بی‌دریغ از مستضعفین جهان تنظیم می‌شود. نگاهی که دولت جمهوری اسلامی ایران را موظف می‌کند تا سیاست کلی خودش را بر پایه ائتلاف و اتحاد ملل اسلامی قرار بدهد و کوشش پیگیر به عمل بیاورد تا وحدت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جهان اسلام را تحقق ببخشد.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان با بیان اینکه این‌ نگاه‌ها را می‌توان به حاج قاسم تطبیق داد، اینگونه به سخنانش ادامه داد: نگاه قانون اساسی ما نگاهی است که سعادت انسان را در کل جامعه بشری، آرمان جمهوری اسلامی ایران می‌داند و استقلال، آزادی و حکومت حق و عدل را حق همه مردم جهان می‌داند.

وی تاکید کرد: بنابراین جمهوری اسلامی ایران در عین خودداری کامل از هرگونه دخالت در امور داخلی ملت‌های دیگر از مبارزه حق‌طلبانه مستضعفین در برابر مستکبرین در هر نقطه از جهان حمایت می‌کند؛ لذا حاج قاسم، تنها حاج قاسم ما نیست و حاج قاسم مردم عراق، یمن، سوریه و لبنان نیز است.

سخنگوی شورای نگهبان در بخش دیگری از این گفتگو بیان کرد: آن‌هایی که سردار سلیمانی را ناجوانمردانه ترور کردند، همان‌هایی هستند که سال‌هاست انسان را استعمار و انسانیت را ذبح کرده‌اند. آنان کسانی هستند که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی با مردم ایران دشمنی کردند.

این استاد دانشگاه افزود: آن‌ها با این نگاه متعالی قانون اساسی که بخش‌هایی از آن را بیان کردم، دشمنی دارند و دشمنی می‌کنند چرا که می‌دانند، انسان تراز انقلاب اسلامی نمی‌تواند استعمار کند؛ چون این انسان در مکتب سرور آزادگان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) می‌آموزد که ذلت را نپذیرد؛ این انسان حاضر است چهل سال مجاهدانه در درگاه خداوند بایستد اما لحظه‌ای در برابر مستکبران سر خم نکند.

دکتر طحان نظیف در بخش پایانی صحبت‌هایش گفت: اگر به دنبال این باشیم که مصداق عینی این مفاهیمی که از قانون اساسی ذکر شد را بیابیم و این سوال را بپرسیم که این موارد در وجود چه کسی تبلور یافته است؟ پاسخ شهید سلیمانی است. او مصداق اشداء علی الکفار و رحماء بینهم بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: باید در گام دوم انقلاب اسلامی به مفاهیمی که بیان شد، توجه کرد و این به آن معناست که آن چیزی که قانون اساسی، امام خمینی (ره) و مکتب ایشان به دنبال آن بودند، شدنی است و در یک انسان بزرگ و قهرمان ملی یعنی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی متجلی شد و تبلور یافت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

پیام آیت الله مدرسی یزدی به مناسبت رحلت مرجع عظیم الشان، حضرت آیت الله شبیری زنجانی

خدمات آیت الله العظمی شبیری زنجانی ستایش برانگیز است/ تاکید بر تداوم تراث ارزشمند علمی و مسیر طهارت و فقاهت آن فقید سعید

پیام تسلیت شورای نگهبان به مناسبت ارتحال آیت الله العظمی شبیری زنجانی

نرم‌افزار اداره جامعه اسلامی باید از فقه استخراج شود

تاکید آیت‌الله اعرافی بر تسریع در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی

چهار عنوان جدید با محوریت موضوعات بنیادین و روزآمد حقوق عمومی منتشر شد

رونمایی از مجموعه دوجلدی حکمرانی از نظر تا عمل در نشست علمی «الزامات حکمرانی در دوره پساجنگ»

«حراست از نظام و انقلاب» و «درس خواندن» دو اولویت مهم حوزه باشد/ بقای انقلاب اسلامی بر عهده روحانیت است

راهبرد‌های کلان حکمرانی تعلیم و تربیت / تاکید بر بسیج همه ظرفیت‌ها و امکانات برای رشد و شکوفایی آموزش و پرورش

جبهه مقاومت معادلات منطقه را تغییر داده است

پربازدید ها

نشست نمایندگان فراکسیون زنان و خانواده با سخنگوی شورای نگهبان و دکتر پورسید درباره طرح موسوم به مهریه

بررسی «طرح اصلاح موادی از قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و قانون مدنی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

آیت‌الله جنتی: ایران در برابر تهدید و زورگویی سر خم نخواهد کرد/ نیازمند روحیه جهادی در عرصه نبرد اقتصادی هستیم

آیت‌الله جنتی از تازه‌ترین فعالیت‌ها و دستاورد‌های علمی پژوهشکده شورای نگهبان بازدید کرد

گزارش تصویری بازدید دبیر شورای نگهبان از آخرین دستاوردهای پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان

تاکید آیت‌الله اعرافی بر تسریع در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی

چهار عنوان جدید با محوریت موضوعات بنیادین و روزآمد حقوق عمومی منتشر شد

پیام تسلیت شورای نگهبان به مناسبت ارتحال آیت الله العظمی شبیری زنجانی

رونمایی از مجموعه دوجلدی حکمرانی از نظر تا عمل در نشست علمی «الزامات حکمرانی در دوره پساجنگ»

راهبرد‌های کلان حکمرانی تعلیم و تربیت / تاکید بر بسیج همه ظرفیت‌ها و امکانات برای رشد و شکوفایی آموزش و پرورش