کد خبر: ۸۹۵۱
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۸- 17 December 2022
آیت‌الله خاتمی:

ایران درباره جزایر سه‌گانه قاطعیت دارد/ آمریکا و اتحادیه اروپا در صدر ناقضین حقوق بشر هستند

امام جمعه موقت تهران گفت: رئیس‌جمهور چین و هرکس دیگری بداند که ما در عرصه تمامیت ارضی با هیچ کسی رودربایستی نداریم و قاطع برخورد می‌کنیم.

ایران درباره جزایر سه‌گانه قاطعیت دارد/ آمریکا و اتحادیه اروپا در صدر ناقضین حقوق بشر هستند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری تسنیم، آیت‌الله سیداحمد خاتمی امام جمعه موقت تهران در خطبه‌های نمازجمعه تهران درباره وحدت حوزه و دانشگاه گفت: این وحدت از آرمان‌های امام راحل و مقام معظم رهبری است. حوزه و دانشگاه دو بازوی توانای اداره کشور هستند. بیشتر دانشجویان ما، متدین، حزب‌اللهی و علاقه‌مند به ایران اسلامی هستند. ما آن‌ها را پاره‌تن خود می‌دانیم و تقویت علمی و همه‌جانبه دانشجویان از وظایف نظام جمهوری اسلامی است.

وی ادامه داد: البته اقلیتی هم بودند که در شان دانشجو عمل نکردند؛ از 40 هزار دانشجوی یک دانشگاه 500 نفر بودند که آنگونه عمل نکردند. قاتلی خودش می‌گوید من مستحق چند اعدامم و به آن‌هایی که فریبش دادند، می‌گوید شما انسان نیستید، اما ‌آن‌وقت کسانی به اسم دانشجو از او حمایت می‌کنند. آن اقلیت به گونه‌ای عمل کردند که مورد تشویق آمریکا و اسرائیل قرار گرفتند.

امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: حمایت از اراذل و اوباش، شان دانشجو را از بین می‌برند. از دانشجویان ارزشی که در همه دانشگاه‌ها هستند، انتظار داریم با موضع‌گیری خودشان نشان بدهند که دانشجویان مسلمان و متدین آب به آسیاب اسرائیل نمی‌ریزند. آن اقلیت هم دشمن آرمان بزرگ وحدت حوزه و دانشگاه هستند.

آیت‌الله خاتمی همچنین در خصوص جزایر سه‌گانه ایرانی یعنی ابوموسی و تنب‌های بزرگ و کوچک گفت: من هفته قبل آنجا بودم و از نزدیک تلاش نیروهای مسلح برای برقراری حفظ امنیت را دیدم. چند شناور کوچک ما به ناو آمریکایی گفتند که جلوتر از خط تعیین شده نباید بیایید؛ این نشانه اقتدار جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح است.

وی اضافه کرد: به تازگی رئیس‌جمهور چین به عربستان سفر کرد؛ همان‌جایی که ترامپ گفت گاو شیرده است. او در مورد جزایر سه‌گانه موضع نادرستی گرفت. رئیس‌جمهور چین و هرکس دیگری بداند که ما در عرصه تمامیت ارضی با هیچ کسی رودربایستی نداریم و قاطع برخورد می‌کنیم.

امام جمعه موقت تهران در خصوص حذف ایران از کمیسیون مقام زن هم عنوان کرد: این قطعنامه ضمانت اجرایی ندارد. 40 روز آمریکا تقلا کرد تا اینکه این قطعنامه را به تصویب برساند. بالاخره این هم یکی از پرونده‌های سیاه دیگر آمریکاست. حق آمریکاست که مردم بگویند «مرگ بر آمریکا».

وی افزود: بیشترین بها را نظام اسلامی به زن داده است. «زن، زندگی و آزادی» اینجاست. آزادی واقعی در نظام اسلامی است. آن چیزی که آمریکا تحریک می‌کند، نوشته شود بردگی است و آزادی نیست. آمریکا زن برده و زنی می‌خواهد که هویتش را از دست داده باشد و فرهنگش بردگی باشد. تنها در نظام اسلامی است که زندگی بانوان، زندگی شرفمند و انسانی است.

آیت‌الله خاتمی درباره اتحادیه اروپا هم گفت: این اتحادیه مانند مستعمره آمریکا عمل کرده است. هرچه آمریکا بگوید، این‌ها عمل می‌کنند. این‌ها در صدر ناقضان حقوق بشر هستند. چه کسی از رژیم صهیونیستی آدم‌کش، زن‌کش و کودک‌کش حمایت می‌کند؟

وی خاطرنشان کرد: به تازگی لیستی دادند که بنده را هم تحریم کردند. افتخار می‌کنم. احساس می‌کنم تیر به هدف خورده و جهاد تبیین بنده اثر داشته است. من تا زنده‌ام سر سوزنی عقب‌نشینی نمی‌کنم و از جنایت‌های آمریکا و غرب خواهم گفت. یک وجب از خاک کشورمان را به دنیا نمی‌دهم. آن زمانی که رفتن به خارج باب بود، به مسئولان گفتم عطشی برای رفتن به خارج ندارم. من با همین مردم هستم و در کنار آن‌ها خواهم مُرد.

امام جمعه موقت تهران در خصوص قانون‌مداری هم اظهار داشت: امام و رهبری تاکیدات بسیاری درباره قانون‌مداری دارند. نظام اسلامی، نظام قانون است. قرآن می‌گوید اول عمل‌کننده به قانون، خود پیامبر است. امیرالمومنین فرمود که ای مردم! اگر به طاعتی دستور می‌دهم، اول خودم انجام می‌دهم. وقتی هم می‌گویم معصیت انجام ندهید، خودم انجام نمی‌دهم.

وی افزود: امام خمینی فرمود که خودتان را با قانون تطبیق بدهید، نه اینکه قانون خودش را با شما تطبیق بدهد. امام و رهبری مکرر از قانون‌شکنی پرهیز دادند. قانون‌شکنی هرج و مرج به دنبال دارد که بدترین منکر است.

آیت‌الله خاتمی اظهار داشت: برای اینکه منکر نباشد، باید قانون‌شکنان منزوی بشوند. مقام معظم رهبری می‌فرماید دفاع از مجرم، جرم است. در سوره قصص در این باره آمده است. اگر می‌خواهید بیانیه بدهید از آن مظلومی دفاع کنید که سی نفر محاصره‌اش کردند و هر کس با چیزی به او ضربه زد. آرمان علی‌وردی با شکنجه به شهادت رسید. اما برخی در حمایت از مجرمان بیانیه داده می‌شود. دفاع از انسان خوب است، اما به شرط اینکه خلاف قانون خدا نباشد.

وی عنوان کرد: همه در برابر قانون مساوی هستند. رئیس‌ و مرئوس تفاوتی ندارند و هیچ کس نباید خود را در حصار ببیند و خیال کند که به حسابش نخواهند رسید.

آیت‌الله خاتمی همچنین در ابتدای این خطبه بیان داشت: یاد شهید مفتح را گرامی می‌داریم که در اوایل انقلاب ستاره‌ای درخشان بود و خدمات ارزنده‌ای داشت. ایشان منادی وحدت حوزه و دانشگاه بود.

وی همچنین یاد و خاطره شهید مولوی عبدالواحد ریگی را هم گرامی داشت و او را خیرخواه و مدافع نظام جمهوری اسلامی دانست و گفت: درخواست مردم این است که عاملان ربایش و شهادت این عالم را به اشد مجازات برسانند.

امام جمعه موقت تهران یاد مرحوم رستم قاسمی را هم گرامی داشت و گفت: او از مردان خدمتگزار تا آخرین روزهای زندگیش بود.

آیت‌الله خاتمی همچنین با اشاره به سخنان امام علی (ع) اظهار داشت: تقوا اساسی‌ترین عنصر جذب رحمت خداست. اما قرآن کریم اساسی‌ترین عنصر جذب غضب خدا را هم «جرم» می‌داند. جرم یعنی عبور از خطوط قرمز خدا که برجسته‌ترین آن ایستادگی در برابر انبیاست.

وی ادامه داد: اقوام هود، صالح، نوح، لوط و فرعون در برابر انبیا ایستادگی کردند و خداوند آن‌ها را مجازت کرد. آن‌ها همه نشانه‌ها را دیدند، اما بیراهه رفتند و رفتار نادرست انجام دادند.

آیت‌الله خاتمی عنوان کرد: جرم گناه است و بدترین گناه، درافتادن با انبیا و صالحان است. در عصر غیبت براساس روایات مصداق درافتادن با انبیا، درافتادن با جانشینان آن‌هاست. ما بر این باوریم که ولی‌فقیه جانشین عام امام زمان (عج) است. براساس روایت، ولی‌فقیه اگر دستوری صادر کرد و کسی نپذیرفت، کوچک شمردن حکم خداست.

عضو فقهای شورای نگهبان ادامه داد: امام صادق (ع) فرمود کسی که دین و ایمان به قیامت دارد، در مجلسی که امام عادل جامعه اسلامی تخریب می‌شود، نباید بنشیند و سکوت کند. در خصوص مومنان نیز چنین توصیه‌ای وجود دارد.
امام جمعه موقت تهران بسیجیان را مصداق مومنان دانست و گفت: دفاع از ولی‌فقیه، دفاع از امام زمان (عج) است. درافتادن با نایب امام زمان (عج) عاقبت خوبی ندارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

برگزاری کارگاه تخصصی شبیه سازی شورای نگهبان در دانشگاه چمران

تاکید دکتر مولابیگی بر اهمیت حیاتی آموزش و پرورش در تحقق قانون اساسی/ «مسئولیت‌پذیری» و «شفافیت» دو اقتضای نظام اداری صحیح در قانون اساسی است

گزارش تصویری حضور سخنگوی شورای نگهبان به‌مناسبت روز دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی رودهن

سخنگوی شورای نگهبان میهمان ویژه دانشگاه آزاد اسلامی رودهن در روز دانشجو بود/ دکتر طحان‌نظیف: جامعه دانشجویی، پیشران حرکت‌های اجتماعی و قانون اساسی، معیاری روشن برای تشخیص اولویت‌های جریان‌ دانشجویی است

آیت‌الله جنتی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالجواد عبداللهی را تسلیت گفت

گزارش تصویری حضور دکتر طحان نظیف در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

حضور سخنگوی شورای نگهبان در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی/ درخواست دکتر طحان‌نظیف از معلمانِ آینده؛ انتقال‌دهنده مضامین قانون اساسی به دانش‌آموزان باشید

برگزاری رقابت شبیه‌سازی شورای نگهبان در آذربایجان شرقی/ دکتر ابوالحسنی: شورای نگهبان نهادی فقهی و حقوقی در پاسداری از شرع و قانون اساسی است

فیلم|برنامه «بزنگاه» با حضور دکتر طحان‌نظیف به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی

دکتر پروین: قانون اساسی زمینه‌ساز مشارکت است، نه محدودیت/ ایران؛ پیشگام تدوین قانون اساسی مکتوب در غرب آسیا

پربازدید ها

برگزیدگان همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع معرفی و تجلیل شدند

آیت‌الله جنتی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالجواد عبداللهی را تسلیت گفت

دکتر کدخدایی: مقام معظم رهبری ضامن حقوق ملت و آزادی‌ها هستند/ آیت‌الله سعدی: ایشان پیشگام حقوق عامه هستند/ دکتر غفاری: زنان در اندیشه رهبری نقش تمدن‌سازی دارند/ دکتر اسحاقی: همایش «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع» گامی فاخر در راستای پاسداری از قانون اساسی است

همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری آیت‌الله العظمی خامنه‌ای برگزار شد

توضیحات سخنگوی شورای نگهبان درخصوص حق پخش مسابقات ورزشی

نشست میهمانان خارجی همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع با جمعی از اعضای شورای نگهبان/ آیت‌الله مدرسی‌یزدی: تبیین حقوق بشر بر مبنای معیارهای اسلامی راهکار رشد انسانیت و مقابله با توطئه استکبار نوین است/ اجماع علما و پژوهشگران: آزادی در پرتو عدالت اسلامی؛ راهکار مقابله با تفرقه و سلطه غرب

برگزاری جلسه ارائه مقالات علمی منتخب همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای/ دکتر طحان‌نظیف: اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب در این حوزه‌ها نیازمند واکاوی و ارائه دقیق در مجامع علمی است

گزارش تصویری اختتامیه همایش بین‌المللی «حقوق ملّت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای»

دکتر کدخدایی در همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع: بازخوانی «آزادی» از نگاه رهبری برای خروج از خمودگی است/ دین اسلام؛ بزرگترین پیام‌آور آزادی است

دکتر مولابیگی در جلسه ارائه مقالاتِ همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای: طراحی نظام انتخاباتیِ پوشش‌دهنده سیاست‌های کلی ضروری است