کد خبر: ۸۸۵۲
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۴- 05 November 2022
اجمالی/ سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری:

ترمیم حقوق کارکنان و بازنشستگان لشکری و کشوری خلاف قانون اساسی شناخته نشد/ اساسنامه صندوق ملی مسكن در شورای نگهبان تایید شد

سخنگوی شورای نگهبان گفت: لایحه اصلاح قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کشور درباره ترمیم حقوق کارکنان، بازنشستگان لشکری و کشوری، مستمری بگیران کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی، جانبازان و ایثارگران، قضات و اعضای هیات علمی در جلسات شورای نگهبان مورد بحث قرار گرفت و خلاف موازین شرع و قانون شناخته نشد و تبدیل به قانون شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان نظیف سخنگوی شوراین نگهبان صبح امروز شنبه با حضور در یک نشست خبری، آخرین نظرات شورای نگهبان درباره مصوبات مجلس را تشریح کرد. مهمترین محورهای این نشست به شرح ذیل است:


** طرح مانع‌زدايي از توسعه صنعت برق کشور كه با اصلاحاتي در جلسه مورخ بيستم مهر ماه يكهزار و چهارصد و يك به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيده است؛ در جلسه شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده به‌شرح زير اعلام نظر می‌گردد:

** در ماده 8، علي‌رغم اصلاح به عمل آمده، اطلاق الزام به ارائه گواهی ظرفيت در مواردی که تناسب بين هزينه‌ها و وضعيت محلی که براي آن تقاضای انشعاب شده رعايت نگردد و موجب اجحاف‌ باشد، خلاف شرع و مغاير بند 10 اصل سوم قانون اساسی شناخته شد.

** لایحه اصلاح قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کشور درباره ترمیم حقوق کارکنان، بازنشستگان لشکری و کشوری، مستمری بگیران کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی، جانبازان و ایثارگران، قضات و اعضای هیات علمی در جلسات شورای نگهبان مورد بحث قرار گرفت و خلاف موازین شرع و قانون شناخته نشد و تبدیل به قانون شد.

** همچنین در این مصوبه گام مهمی در جهت تعیین تکلیف معلمان طرح مهرآفرین برداشته شده است.

** اساسنامه صندوق ملي مسكن كه با اصلاحاتی در جلسه مورخ اول آبان ماه يكهزار و چهارصد و يك به تصويب هيأت وزيران رسيده است؛ در شورای نگهبان مورد بحث و بررسي قرار گرفت كه مغاير با موازين شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

** ۲۷ استعلام صورت گرفته از دیوان عدالت اداری در طول یک ماه گذشته در جلسات فقهای شورای نگهبان بررسی شد.

** دکتر طحان نظیف در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه چرا شورای نگهبان نسبت به اجرای ناقص قانون اساسی مثل اصل ۱۹ برخورد نمی‌کند؟ گفت: ما مسول نظارت بر اجرای قانون اساسی نیستیم بلکه مسول انطباق مصوبات مجلس با قانون اساسی و تفسیر اصول قانون اساسی و همچنین نظارت بر انتخابات هستیم.
 
** سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه برنامه‌ای برای نظارت بر رفتار نمایندگان دارید؟ گفت: براساس قانون، نظارت بر رفتار نمایندگان در دوران نمایندگی برعهده هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان است.

** دکتر طحان نظیف در پاسخ به سئوالی دیگری مبنی بر اینکه حذف برخي از جریانات سیاسی از انتخابات باب نقد را بسته است، گفت: هر شخص، نهاد و جریانی باید پاسخگوی عملکرد خود باشد.

** در کشور ما در ادوار مختلف، جریانات سیاسی در دولت و مجلس به قدرت رسیده‌اند و قدرت را از یکدیگر تحویل گرفته‌اند و این دولت‌ها و مجالس به لحاظ سیاسی کاملا متفاوت از هم بوده‌اند.

** شورای نگهبان در تمام این ادوار تلاش کرده به وظیفه قانونی خود عمل کند و مبنای این شورا همیشه قانون بوده است.

** دکتر طحان نظیف در پاسخ به سئوالی درباره سرانجام طرح شفافیت گفت: باید تعامل بیشتری میان مجلس و هیئت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام صورت گیرد.

** در نظام حقوقی ما بن‌بستی وجود ندارد و اگر موضوع میان این دو مجموعه حل نشود، مجمع تشخیص مصلحت نظام تصمیم نهایی را می‌گیرد.
 
** دکتر طحان نظیف در پاسخ به سئوالی درخصوص امکان تفسیر اصل ۲۷ قانون اساسی گفت: به نظر می‌رسد در این باره ابهامی وجود ندارد، در صورتی که ابهامی وجود داشته باشد امکان تفسیر وجود دارد که باید فرآیند آن طی شود و درخواست تفسیر از سوی مقامات صالح به شورای نگهبان ارسال شود تا در این شورا بررسی شود.
 
مشروح این نشست خبری متعاقبا منتشر می‌شود . . . 
 
انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

پیام آیت الله مدرسی یزدی به مناسبت رحلت مرجع عظیم الشان، حضرت آیت الله شبیری زنجانی

خدمات آیت الله العظمی شبیری زنجانی ستایش برانگیز است/ تاکید بر تداوم تراث ارزشمند علمی و مسیر طهارت و فقاهت آن فقید سعید

پیام تسلیت شورای نگهبان به مناسبت ارتحال آیت الله العظمی شبیری زنجانی

نرم‌افزار اداره جامعه اسلامی باید از فقه استخراج شود

تاکید آیت‌الله اعرافی بر تسریع در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی

چهار عنوان جدید با محوریت موضوعات بنیادین و روزآمد حقوق عمومی منتشر شد

رونمایی از مجموعه دوجلدی حکمرانی از نظر تا عمل در نشست علمی «الزامات حکمرانی در دوره پساجنگ»

«حراست از نظام و انقلاب» و «درس خواندن» دو اولویت مهم حوزه باشد/ بقای انقلاب اسلامی بر عهده روحانیت است

راهبرد‌های کلان حکمرانی تعلیم و تربیت / تاکید بر بسیج همه ظرفیت‌ها و امکانات برای رشد و شکوفایی آموزش و پرورش

جبهه مقاومت معادلات منطقه را تغییر داده است

پربازدید ها

نشست نمایندگان فراکسیون زنان و خانواده با سخنگوی شورای نگهبان و دکتر پورسید درباره طرح موسوم به مهریه

بررسی «طرح اصلاح موادی از قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و قانون مدنی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

آیت‌الله جنتی: ایران در برابر تهدید و زورگویی سر خم نخواهد کرد/ نیازمند روحیه جهادی در عرصه نبرد اقتصادی هستیم

آیت‌الله جنتی از تازه‌ترین فعالیت‌ها و دستاورد‌های علمی پژوهشکده شورای نگهبان بازدید کرد

گزارش تصویری بازدید دبیر شورای نگهبان از آخرین دستاوردهای پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان

تاکید آیت‌الله اعرافی بر تسریع در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی

چهار عنوان جدید با محوریت موضوعات بنیادین و روزآمد حقوق عمومی منتشر شد

پیام تسلیت شورای نگهبان به مناسبت ارتحال آیت الله العظمی شبیری زنجانی

رونمایی از مجموعه دوجلدی حکمرانی از نظر تا عمل در نشست علمی «الزامات حکمرانی در دوره پساجنگ»

راهبرد‌های کلان حکمرانی تعلیم و تربیت / تاکید بر بسیج همه ظرفیت‌ها و امکانات برای رشد و شکوفایی آموزش و پرورش