کد خبر: ۸۷۸۷
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۰- 08 October 2022
اجمالی/ سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری:

بیانات رهبر انقلاب درخصوص اتفاقات اخیر بسیار راهگشا بود‌/ شورای نگهبان تاکنون در مورد اصل ۲۷ قانون اساسی تفسیری نداشته است

دکتر طحان نظیف درباره موضع شورای نگهبان درخصوص حوادث اخیر گفت: موضع شورای نگهبان درباره حوادث اخیر در بیانیه‌ای که منتشر شد آمده است. بیانات رهبر انقلاب هم در این خصوص بسیار راهگشا بود‌.
بیانات رهبر انقلاب درخصوص اتفاقات اخیر بسیار راهگشا بود‌/ شورای نگهبان تاکنون در مورد اصل ۲۷ قانون اساسی تفسیری نداشته است
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری، آخرین نظرات شورای نگهبان را تشریح کرد.
 
مهمترین محورهای این نشست به شرح ذیل است:

** ۱۲ طرح و لایحه از مجلس و ۱۰ اساسنامه از دولت در جلسه شورای نگهبان بررسی شد

** از نشست خبری قبلی تا کنون ۱۲ طرح و لایحه از مجلس و ۱۰ اساسنامه از دولت دریافت و در جلسه شورای نگهبان بررسی شده است.

** "طرح استفساریه ماده (۱۱) قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمون‌های سراسری" در جلسه شورای نگهبان بررسی و خلاف موازين شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

** طرح نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس نیز ایرادی محتوایی نداشت و تنها به دلیل استفاده از واژگان غیر فارسی مصوبه به مجلس برگردانده شده که اخیرا در مجلس اصلاح شده و به محض دریافت در شورای نگهبان مورد بررسی و اعلام نظر خواهد شد.

**سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره اصلاح قانون حجاب و اینکه آیا از مجلس طرحی به شورا ارسال شده یا لایحه‌ای دریافت کردید ؟ گفت: اگر منظور مصوبه رسمی هست، خیر چیزی ارسال نشده و اگر چیزی در مجلس یا شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی باشد بنده اطلاع ندارم و باید از نمایندگان یا اعضای شورای انقلاب فرهنگی بپرسید.

** دکتر طحان نظیف در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه طرح شفافیت به کجا رسید؟ گفت: اکثر ایردات بر طرف شد و چند ایراد باقی مانده که در کمیسیون مجلس که بنده هم حضور داشتم ایرادات شورا تبیین و بررسی شد که منتظر اقدام مجلس هستیم.

** سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سئوالی درباره ضرورت اصلاح نحوه به کارگیری مسئولان گفت: در انتخابات مردم تصمیم می‌گیرند باید به نظر مردم احترام بگذاریم و شورای نگهبان در چارچوب قانون عمل می‌کند، بنابراین اگر نیاز به اقدامی در این باره باشد مجلس می‌تواند با اصلاح قانون در این راستا اقدام کند.

** البته افرادی که تاکنون بر سر کار بودند از دل جریانات سیاسی بیرون آمدند و به نظر می‌رسد که جریانات سیاسی باید مسئولیت اقدامات خود را بپذیرند.

** دکتر طحان نظیف در پاسخ به سئوالی درباره اظهارات اخیر معدود خواص که موجب التهاب بیشتر درکشور شده‌اند پرسید که آیا این اظهارات در زمان بررسی صلاحیت آنها اعمال می‌شود؟ گفت: معیارهای قانونی روشن است، اگر اظهارات افراد برخلاف قانون باشد، ازسوی مراجع قانونی به ما اعلام می‌شود.
 
** دکتر طحان نظیف درباره موضع شورای نگهبان درخصوص حوادث اخیر گفت: موضع شورای نگهبان درباره حوادث اخیر در بیانیه‌ای که منتشر شد آمده است.

** بیانات رهبر انقلاب هم در این خصوص بسیار راهگشا بود‌.

** اتفاقات اخیر فراتر از اعتراض قانونی بود، قانون اساسی اعتراض قانونی را به رسمیت می‌شناسد اما اتفاقات اخیر اغتشاش بود که با پشتیبانی دشمن انجام شد که البته ناکام ماند.
 
** دکتر طحان‌نظیف در پاسخ به سئوالی درباره اقدام وزارت کشور و مجلس برای ساماندهی اعتراضات گفت: قانونگذاری فی نفسه اشکالی ندارد. براساس اصل ۷۱ قانون اساسی، مجلس در عموم مسائل کشور امکان قانونگذاری دارد.

** مجلس می‌تواند سازوکار اجرای یک اصل از قانون اساسی یا فرایند تسهیل اجرای یک اصل را در قالب یک قانون تصویب و جزئیات آن را بیان کند. البته در این فرآیند ما نیز نسبت به متن اعلام نظر می‌کنیم.
 
** شورای نگهبان تاکنون در مورد اصل 27 قانون اساسی تفسیری نداشته است.
 
انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله جنتی: حادثه بندر شهید رجایی همه را داغدار کرد؛ همدلی مردم ایران تحسین برانگیز بود/ بدون اغماض با هرگونه قصور و تقصیری در این باره برخورد شود

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

دکتر پروین: تقویت شورا‌ها به معنای گسترش دموکراسی مشارکتی است

دکتر صادقی‌مقدم: انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری همزمان با انتخابات شورا‌ها در اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار می‌شود

پیام سخنگوی شورای نگهبان به مناسبت میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و روز دختر

بررسی اصلاحات مجلس شورای اسلامی بر «طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

فعالان رسانه‌ای اخبار صحیح، متقن و مستند را منتشر نمایند/ تقدیر از امدادگران و اهداکنندگان خون

نباید سنت‌های کارآمد حوزه که قرن‌ها دارای نتایج درخشان بوده را فراموش کرد

پیام تسلیت سخنگوی شورای نگهبان در پی حادثه بندرعباس

چهل‌وهفتمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

پربازدید ها

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۷ فروردین ۱۴۰۴

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات

سخنگوی شورای نگهبان: ۵ لایحه و موافقتنامه بین‌المللی تایید و مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور دارای اساسنامه شد/ «سرمایه‌گذاری برای تولید» مبتنی بر اصول متعدد قانون اساسی است

در مذاکرات به غیرخدا دل نبندیم/ ایران تحمیل پذیر و تسلیم پذیر نیست

گزارش تصویری نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

فیلم|اولین نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان در سال ۱۴۰۴

هویت طلبگی، گوهر اصلی طلبه است / حوزه علمیه تهران دارای ویژگی منحصر به فردی است

وجه نظریه‌پردازی و اندیشمندی مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) پنهان مانده است

پاپ فرانسیس تلاش‌های ارزنده‌ای در جهت تقویت روابط میان ادیان الهی بویژه اسلام و مسیحیت داشت

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴