کد خبر: ۸۶۸۰
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۶- 18 July 2022
سیدفضل‌الله موسوی در گفت‌وگو با ایکنا:

شورای نگهبان پاسدار عقاید و حافظ مشارکت مردم است

عضو حقوقدان شورای نگهبان با اشاره به نقش این نهاد در حفاظت از جمهوریت و اسلامیت نظام، شورای نگهبان را پاسدار عقاید و حافظ مشارکت مردم دانست.

شورای نگهبان پاسدارعقاید و حافظ مشارکت مردم است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر سیدفضل‌الله موسوی در گفت‌وگو با ایکنا، درباره نقش شورای نگهبان در حفاظت از جمهوریت و اسلامیت نظام جمهوری اسلامی ایران گفت: شورای نگهبان نهاد بسیار مهمی است و اگر نگوییم مهمترین نهاد در کشور، یکی از مهمترین نهادهاست. شورای نگهبان از دو رکن مهم محافظت می‌کند که یکی قانون اساسی به عنوان مهمترین سند بالادستی کشور و دیگری هم حافظ شرع مقدس اسلام است، بنابراین از اهمیت فوق‌العاده‌ای بهره می‌برد.
وی افزود: حفاظت از شرع اسلام از سوی فقهای شورای نگهبان انجام می‌شود تا مبادا قانونی بر خلاف شرع و اسلام به تصویب برسد. همچنین قانون اساسی سند بسیاری مهمی محسوب می‌شود که این از سوی تمامی اعضای شورای نگهبان مورد حفاظت قرار می‌گیرد، بنابراین از این جهت نقش شورای نگهبان در حفاظت از اسلامیت و جمهوریت نظام بسیار مهم است.
عضو حقوقدان شورای نگهبان ادامه داد: همانطورکه مستحضر هستید هم امام راحل و همچنین مقام معظم رهبری در همه حالات از شورای نگهبان حمایت بی‌قید و شرط داشته‌اند.
موسوی در رابطه با نقش شورای نگهبان در پاسداری از حق مشارکت مردم در صحنه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی گفت: مشارکت مردم در عرصه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی بسیار حائز اهمیت است. در رابطه با همین تصویب قوانین این مردم هستند که با انتخاب نمایندگان مجلس در تصویب قوانین به صورت غیرمستقیم مؤثر واقع می‌شوند، لذا می‌توان آن را مشارکت مردم در وضع قوانین نامید.
وی ادامه داد: پس از وضع قوانین که با مشارکت مردم و نمایندگان مجلس انجام می‌شود، قانون به شورای نگهبان ارجاع داده می‌شود و شورای نگهبان وظیفه پاسداری و حمایت از قانون اساسی را دارد، یعنی منشوری که مورد پذیرش مردم است و برای مردم اهمیت دارد برای شورای نگهبان هم از اهمیت بسزایی برخوردار است. پس در واقع حمایت از قانون اساسی به نوعی حمایت از مشارکت مردم محسوب می‌شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران بیان کرد: شرع مقدس همان دین اسلام و مذهب حقه شیعه جعفری است که اکثریت مردم ایران آن را پذیرفته‌اند و وظیفه شورای نگهبان پاسداری از دین و مذهب اکثریت مردم ایران است و به نوعی می‌توان گفت پاسداری از شرع مقدس به معنای پاسداری و حفاظت از عقاید مردم تفسیر می‌شود.
موسوی گفت: در انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و حتی مجلس خبرگان بایستی صلاحیت افراد و کاندیدا‌ها احراز شود، چون قرار است نمایندگان مردم باشند، بنابراین شورای نگهبان تلاش و سعی می‌کند کسانی را تأیید صلاحیت کند که از لحاظ مختلف شرایط لازم را داشته باشند و این حق مردم است و مردم مایل هستند که چنین کاری انجام شود. شورای نگهبان از طرق مختلف از مشارکت و حقوق مردم حفاظت می‌کند.
وی با اشاره به نقش شورای نگهبان در مسدودسازی راه‌های نفوذ دشمن عنوان کرد: شورای نگهبان برای احراز صلاحیت کسانی که نامزد یا داوطلب انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری می‌شوند به هرحال از منابع خبری که در اختیار دارد، اطلاعات لازم و مورد نیاز در رابطه با هر نامزد را دریافت می‌کند تا مبادا فردی که صلاحیت کافی را ندارد در مقام و مسئولیت حساس قرار بگیرد، پس از این جهت شورای نگهبان این مسئله را مورد نظارت قرار می‌دهد. البته اطلاعاتی که نیرو‌های مردمی و خود مردم در اختیار شورای نگهبان قرار می‌دهند به نوعی نظارت تلقی می‌شود.
انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

دکتر طحان‌ نظیف: لایحه عفاف و حجاب به دلیل برخی از ایرادات و ابهامات مجدداً به مجلس برگشت داده شد

دکتر طحان نظیف: قانون اساسی ظرفیت‌های فراوانی درباره مشارکت مردم پیش‌بینی کرده/ همه قوا در سال ۱۴۰۳ نسبت به بسترسازی برای جهش تولید با مشارکت مردم تلاش کنند

صحت انتخابات مجلس شورای اسلامی در تمامی حوزه‌های انتخابیه تایید شد/ مرحله دوم ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می‌شود

صحت انتخابات مجلس خبرگان رهبری تایید شد/ اعلام صحت انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۵۶ حوزه دیگر + اسامی

آیت‌الله جنتی: امیدواریم سال آینده با تلاش مسئولان و مجلس جدید شاهد پیشرفت سریعتر کشور باشیم

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۷ اسفند ۱۴۰۲

بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور در شورای نگهبان تایید شد

اعلام صحت انتخابات در ۸۱ حوزه انتخابیه دیگر توسط سخنگوی شورای نگهبان/ تعداد حوزه‌های تاییدشده به ۱۳۳ رسید

۴۵ مصوبه مجلس در سال ۱۴۰۲ در شورای نگهبان بررسی شد/ مانند همه دوره‌ها گزارش‌ها و شکایات داشتیم، اما انتخابات در سلامت کامل برگزار شد

گزارش تصویری آخرین نشست خبری دکتر طحان نظیف در سال ۱۴۰۲

پربازدید ها

دکتر طحان نظیف: قانون اساسی ظرفیت‌های فراوانی درباره مشارکت مردم پیش‌بینی کرده/ همه قوا در سال ۱۴۰۳ نسبت به بسترسازی برای جهش تولید با مشارکت مردم تلاش کنند

نظر شورای نگهبان درباره لایحه برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران

آغاز به کار سامانه «مردم ناظر»؛ تمام مردم می‌توانند بر انتخابات نظارت و گزارش تخلفات احتمالی ارسال کنند

دکتر طحان‌نظیف: مشکلی در برگزاری انتخابات وجود ندارد/ تمدید رای‌گیری تا سه ساعت اول با وزارت کشور است

اعلام صحت انتخابات در ۸۱ حوزه انتخابیه دیگر توسط سخنگوی شورای نگهبان/ تعداد حوزه‌های تاییدشده به ۱۳۳ رسید

لایحه کولبری تایید شد و مدت زمان سربازی کاهش یافت/ انتخابات الکترونیک در مرحله دوم برگزار می‌شود

تایید صحت انتخابات مجلس در ۵۲ حوزه انتخابیه از ۱۱ استان/ سخنگوی شورای نگهبان: وضعیت سایر حوزه‌ها در روز‌های آینده اعلام می‌شود

نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان شنبه برگزار می‌شود

نظر شورای نگهبان درباره طرح ساماندهی کارکنان دستگاههای موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس + جزئیات