کد خبر: ۸۵۴۲
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۵- 28 May 2022
آیت الله خاتمی در مشهد:

عالمان در تراز مکتب امام صادق(ع) را بشناسیم

عضو فقهای شورای نگهبان در مراسم سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق(ع) که با حضور علما، اساتید و طلاب حوزه علمیه خراسان برگزار شد به بیان ویژگی های عالم در تراز مکتب جعفری پرداخت.

عالمان در تراز مکتب امام صادق(ع) را بشناسیم

به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، مراسم سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق(ع) با حضور علما، اساتید و طلاب حوزه علمیه خراسان، در محل مدرسه علمیه آیت الله العظمی‌ خویی(ره) مشهد برگزار شد.

آیت‌الله سید احمد خاتمی در این مراسم به اهمیت جایگاه مشهد و عشق و علاقه مندی به خراسان در دلها اشاره کرد و گفت: خراسان دنیای مفاخر است؛ قبل از نهضت الهی ۱۵ خرداد در اوج سفاکی و دیکتاتوری رضاخان، خراسان برای حفظ دین با قیام مسجد گوهرشاد به پاخاست.

وی از عالمان بزرگی که در این دیار منبع فیض بوده اند، گفت و اظهار کرد: آیت الله العظمی‌ میلانی و حضرات آیات اصفهانی ، مروارید، واعظ طبسی و... از جمله ایشان هستند و امروز چشم و چراغ عالم اسلام، امام خامنه ای تربیت یافته این دیار می باشند.

عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: امروز حوزه علمیه خراسان به عنوان حوزه ای پرجوش، با نشاط و تولید علم و عالمان با فضیلت است.

وی در ادامه با بیان اینکه شاگردی مکتب امام صادق(ع) موجب افتخار و بالیدن است، ویژگی شاگرد و عالم در تراز مکتب آن حضرت را تشریح و خاطر نشان کرد: یکی از ۱۰ مورد، خداباوری به معنی دقیق کلمه است. یعنی عالم دین با همه وجود خدا را باور دارد.

امام جمعه موقت تهران به دو خصوصیت دنبال کردن آنچه خدا دوست دارد و شناختن آن چیزی که حق تعالی دوست ندارد، اشاره و با بیان اینکه هر چه داریم از مکتب اهل بیت علیهم السلام است، ابراز کرد: عالم در تراز می داند که نور در این مکتب است. امام ششم از این رو یادداشتن و فهم روایت های آن حضرات را ملاک یک عالم می دانند.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه کشور، احساس مسئولیت و انجام وظیفه را از دیگر خصوصیت های عالمان دین برشمرد و گفت: لباس روحانیت، نماد امر به معروف و نهی از منکر، و افتخار ایشان حضور در صحنه بودن است.

آیت‌الله خاتمی، بی تفاوتی به انقلابی که پرچم دین را برافراشته، نادرست خواند و ابراز کرد: بنابراین، عالم دین، منزوی نیست بلکه حاضر در صحنه و زمان شناس است زیرا اگر زمانه اش را نشناسد، فریب می خورد.

وی، تغییر تاریخ افتخار آمیز هجری شمسی به تاریخ ننگین شاهنشاهی را اولین اقدام برای غیررسمی کردن اسلام در کشور عنوان کرد که در دوران پهلوی می‌خواست رقم بخورد ولی با ورود یک عالم دینی و نهضت امام خمینی ره، کاخ آنها از بین رفت.

عضو فقهای شورای نگهبان افزود: اسلام ناب محمدی توسط جمهوری اسلامی با تمام قوا به میدان آمده است و دشمنان ملت برای همین توطئه می کنند تا دین را در این عرصه ناموفق جلوه دهند در حالی که هرجا دین بوده، موفق بوده‌ایم.

امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: مرزبانی از دین، ویژگی دیگر عالمان شیعی است که عمرشان را برای آن هزینه و خرج می کنند و البته که رنج های زیادی را متحمل می‌شوند.

آیت‌الله خاتمی با اشاره به اینکه عالمان در عرصه دین و سیاست ایستاده اند، مسئول، عامل و با مردم و مردمی بودن از دیگر خصوصیت ها برشمرد.

وی به موضوع گرانی ها اشاره و خاطر نشان کرد: جراحی اقتصادی پیش رو باید در دولت گذشته صورت می‌گرفت، اما نشد و امیدواریم رئیس جمهور که از دیار خراسان است با موفقیت کار را به پایان ببرد و البته علما هم متذکر شدند که در این مدت طوری عمل شود که مردم و به ویژه قشر مستضعف، صدمه نبینند.

امام جمعه موقت تهران اظهار کرد: ساده زیستی و نظارت بر امور و امر به معروف و نهی از منکر داشتن، دیگر وضع عالم در تراز دیدگاه امام صادق(ع) است.

مهمان ویژه این مراسم که همچنین به یاد استاد فاطمی نیا با حضور فرزندان آن مرحوم برگزار شد، یکی از شهیدان تازه تفحص شده دوران دفاع مقدس بود و سپس حاضران با تشییع این شهید والامقدم، به جمع صادقیون ملحق و برای عرض تسلیت به سمت حرم مطهر رضوی حرکت کردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

پیام «حوزه پیشرو و سرآمد» نیازمند گفتمان‌سازی است

اساتید حوزه به «فقه معاصر» توجه ویژه داشته باشند

نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان شنبه برگزار می‌شود

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۶ شهریور ۱۴۰۴

گام تازه پژوهشکده شورای نگهبان در دیپلماسی علمی و فرهنگی با حضور در نمایشگاه کتاب بغداد

دکتر کدخدایی: دفاع مقام معظم رهبری از ابعاد مختلف حقوق ملت در جنگ تحمیلی اخیر باید در این همایش تبیین شود

نهج‌البلاغه کتاب تحول و انقلاب است / بانوان طلبه در حکمرانی دنیای جدید نقش تمدنی دارند

سه‌گانه اسلام، روحانیت و حوزه، ستون‌های استمرار انقلاب اسلامی

با حضور در نمایشگاه کتاب بغداد به‌دنبال همکاری‌های علمی و حقوقی بین‌المللی هستیم

جایگاه فقه در تحلیل حق دفاع مشروع و مواجهه با تجاوز نظامی

پربازدید ها

آیت‌الله جنتی: با وحدت امت اسلام، جنایات رژیم‌صهیونیستی ممکن نبود/ شهادت مقامات یمنی، اراده مردم یمن را سست نمی‌کند

آیت‌الله مدرسی‌یزدی: اساس اسلام بر وحدت و اجتماع بر حق است/ هرجا دفاع از حقی باشد، اسلام در آنجا حاضر است

بررسی لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۲ شهریور ۱۴۰۴

جلسه هیئت تحریریه فصلنامه دانش حقوق عمومی برگزار شد

پیام راهبردی رهبر معظم انقلاب راهنمای حرکت امروز و فردای حوزه است / هویت روحانیت ریشه در نبوت و امامت دارد

«سند حوزه و هوش مصنوعی» در آستانه نهایی‌شدن است

مراقب نفوذ فرهنگی دشمن باشیم

تمسک به سیره پیامبر (ص) کلید حل مشکلات جامعه است / پاسداری از خون شهدا وظیفه همه است

راه مقابله با رژیم صهیونی، پاسخ محکم است