کد خبر: ۸۴۳۳
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۶- 13 April 2022
آیت‌الله اعرافی:

امروز دشمنان از طریق تولید مستمر معلومات غلط در فضای مجازی و غیر آن در صدد یک جنگ شناختی هستند

مدیر حوزه‌های علمیه: گفت: حضرت خدیجه اولاً دارای حسگر قوی راهبردی بود و دوماً راهبر عملیاتی بود و سوماً پیشگام و پایه گذار بود.

امروز دشمنان از طریق تولید مستمر معلومات غلط در فضای مجازی و غیر آن در صدد یک جنگ شناختی هستند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه های علمیه در جلسه درس اخلاق در حسینیه امام خمینی (ره) قم، ضمن تسلیت سالروز وفات حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها با اشاره به کنگره حضرت خدیجه سلام الله علیها که در جامعة المصطفی پی ریزی شد، گفت: پس از دو سال تلاش نشست ها پی ریزی شد و دیداری با مقام معظم رهبری داشتیم و از رهنمودهای ایشان درباره این بانوی بزرگ استفاده بردیم و در نهایت صد ها مقاله و کتاب حاصل شد که کتاب های «دانشنامه حضرت خدیجه در منابع روایی و تاریخی أهل سنت»، «دانشنامه حضرت خدیجه» و «صدف کوثر-مجموعه مقالات درباره حضرت خدیجه-» از جمله آنها است.

وی در مقدمه دوم به نقشه راه بنی أمیه و معاندان خاندان پیامبر (ص) اشاره کرد و تصریح کرد: دسیسه های سنگینی که در تاریخ اسلام رقم خورد نسبت به خاندان پیامبر به خصوص نسبت به حضرت فاطمه زهرا (س) و حضرت امیرالمومنین (ع) دسیسه های متعددی بود، نقشه هایی که از سوی مغرضان و مخالفان خط عدالت علوی از نگاه عمومی به دو گونه تقسیم می شوند، یک نقشه و خطی که دنبال شد نقشه مقابله عملی با خاندان پیامبر بود.

عضو فقهای شورای نگهبان افزود: این یک طراحی بود که از بعد از پیامبر آغاز شد؛ یک خط مبارزه علنی و غیر علنی علیه خط نبوی رقم خورد و معاندان در برابر خط نورانی قد علم کردند و در خیلی از موارد موفق بودند و اگر ایستادگی خاندان پیامبر و صحابه راستین او نبود حتما این حجم از طراحی مبارزه ختم نبوی را محو کرده بود اما حقانیت و روحانیت از یک سوی و ایستادگی و مقاومت از سوی دیگر، نقشه عملیاتی مبارزه با خط پیامبر (ص) را نقش بر آب کرد؛ این نقشه عملی در سقیفه، جنگ ها علیه حضرت امیر تا عاشورا و حوادث دوران خلافت جریان داشته اند.

وی روش دوم معاندین رسول الله (ص) را مبارزه با اندیشه علمی و فکری مسلمانان عنوان کرد و بیان کرد: این نقشه برای تصرف در قلمرو دانش و اندیشه مسلمانان و زیر و رو کردن علوم اسلامی و برای اینکه در ذهن و اندیشه عالم اسلام جایگاه رفیع خط نبوی و علوی را تخریب و خاموش کنند صورت گرفت.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه افزود: این نقشه دوم همان جنگ معرفتی است و امروز از طریق تولید مستمر معلومات غلط در فضای مجازی و غیر آن در صدد یک جنگ شناختی هستند؛ پس خط علوی در برابر دو کارزار و جنگ عملی و انواع مضایق و دوم در قلمرو معرفت و شناخت و عالم درون امت اسلامی قرار داشت.

وی جنگ شناختی علیه خاندان نبوی (ع) را دارای شیوه های گوناگونی برشمرد و خاطرنشان کرد: یکی از جلوه های آن رونوشت گرفتن از فضایلی بود که رسول الله(ص) درباره حضرت امیر بیان کردند ولی این افراد فضایل را منطبق بر أفرادی ناشایست و غیر ذی حق کردند؛ اما جلوه دوم در این جنگ شناختی، تلاش برای عدم ماندگاری این فضایل بواسطه تحریف، جعل و جابجایی آنها بود.

مدیر حوزه‌های علمیه در مقدمه سوم حضرت خدیجه (س) را از چهره های درخشان اما مظلوم دانست و تصریح کرد: أمهات مومنین و آن مادر پاک و منزه و نمونه و اعلی حضرت خدیجه (س) بود و خواهیم دید که چه تعابیر بلندی از رسول خدا (ص) درباره این مادر بزرگ وارد شده است اما این جنگ شناختی نه تنها مانع از درخشش ایشان شد، بلکه موجب شد که تهمت هایی به او زده شود و حضرت خدیجه در رأس چهره های مظلوم تاریخ است.

وی در ادامه به ۱۰ عامل که ارزش و ثواب کارها را افزایش می دهند پرداخت و خاطرنشان کرد: بعضی امور و عوامل هستند که موجب تعالی عمل انسان می شوند؛ اولین آن پایه گذاری یک کار خوب است؛ دو، سرعت عمل در کار خوب است؛ سه، اقدام خوب به خصوص در فرائض اجتماعی در تنهایی و در فرصت های سخت و وحشت ها؛ چهار، سختی زیاد در انجام اعمال؛ پنجم، عمق معرفتی در انجام عمل است؛ شش، اخلاص؛ هفتم، اینکه کسی مزد دنیایی از بابت أعمال نگیرد؛ هشتم، شجاعت؛ نهم، استقامت؛ دهم، شروع و پایه گذاری خوبی ها از جوانی.

آیت الله اعرافی حضرت خدیجه (س) را انسانی راهبردی و دارای بصیرت و حس عمیق نسبت به تحول تاریخ دانست و افزود: اینکه حضرت خدیجه (س) با پیامبر ازدواج کردند و همراهی کردند و هیچ خم بر ابرو نیاوردند در طول این دوره ها حضرت یک فهم راهبردی داشتند و مطلع بودند؛ در راهپیمایی های ایام انقلاب نیز بعضی مخالف با نزدیک شدن تحولات انقلاب بودند ولی بعضی‌ها نیز از قبل نسبت به تحولات انقلاب آگاه بودند.

وی ادامه داد: حضرت اولاً دارای حسگر قوی راهبردی بود و دوماً راهبر عملیاتی بود و سوماً پیشگام و پایه گذار بود؛ابن خلدون می گوید که حضرت خدیجه (س) همراه اسلام بود و دعوت نشد و این آگاهی ریشه در آگاهی پیشینی ایشان داشت؛ در نهایت درک راهبری، اقدام راهبردی، راهبری اجتماعی، پیش آهنگی و اقدام به موقع ، اقدام و کنش به موقع در غربت و سختی بی حد و حصر و پایه گذاری حرکت گردش به اسلام و پیامبر خدا (ص) را در حضرت خدیجه (س) می بینیم و این خصوصیات علاوه بر حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها، تنها در شخصی مثل امیرالمومنین می توان دید.

عضو فقهای شورای نگهبان حضرت خدیجه (س) را تاجری اخلاقیِ، درستِ و خوبِ دانست و تصریح کرد: در احوال ایشان است که از ربا پرهیز می کرد و تمام أموال خودش را به پای نهال اسلام ریخت به گونه ای که أموال ایشان شعب أبی طالب را نگه داشت و جلوی سقوط کلیّت اسلام را نگه داشت؛ ایشان روی خوش ندید و تمام رنج ها را به دوش کشید و قبل از پیروزی و فتوحات از دنیا رحلت کردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

دکتر کدخدایی: رهبرِ شهید همواره بر رعایت قانون و حقوق مردم تأکید داشتند/ ایشان اندیشمندی بزرگ و فراتر از یک مسئول سیاسی بودند

روایت خاطرات دکتر عباسعلی کدخدایی از رهبر شهید در برنامه میداندار

خونخواهی و انتقام خون امام شهید ریشه در آموزه‌های قرآن است

پیام تقدیر آیت‌الله مدرسی‌یزدی از مردم عزیز برای حضور در تشییع ده‌ها میلیونی رهبرِ شهید

مسلمانان در انتظار تحقق وعده الهی درباره انتقام از قاتلان رهبر شهید هستند

استقامت ضامن بقای انقلاب اسلامی است

تشییع رهبر شهید، همه‌پرسی در حمایت از نظام اسلامی بود

۷ پیام راهبردی پدیده بی‌نظیر قرن / چرا انتقام خون امام شهید حق مسلم امت است؟

روایت دکتر پروین از تاکید رهبر شهید بر رعایت حق‌الناس و قانون در بررسی صلاحیت‌ها/ ایشان منحصرترین فرد در حمایت از مستضعفان جهان بودند

روایت خاطرات دکتر خیرالله پروین از رهبر شهید در برنامه میداندار

پربازدید ها

نکات و توصیه‌های مهم آیت‌الله مدرسی یزدی در آستانه تشییع قائد بزرگ و رهبر شهید انقلاب اسلامی (ره)

بیانیه دعوت شورای نگهبان برای حضور در مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید

وداع آیت‌الله جنتی یار دیرین امام و رهبری با «قائد شهید امت» در تشییع تاریخی

آیت‌الله خاتمی: رهبر شهید هرگز در پی جایگاه نبود/ خداباوری، شاخص‌ترین ویژگی شخصیت ایشان بود

آیت‌الله اعرافی: رهبری امامِ شهید مبتنی بر خرد ناب و قدرت تولید فکر بود/ دنیا و آخرت‌مان در گرو وحدت و پیروی از رهبری آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای است

پیام تقدیر و تشکر شورای نگهبان از حضور حماسی و تاریخی مردم ایران و عراق در مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید

آیت‌الله حسینی‌خراسانی: رهبرِ شهید همواره بر آزادی بحث و عمل بر مدار شرع و قانون تاکید می‌کردند/ مدیریت حکیمانه و سعه صدر؛ دو ویژگی برجسته ایشان بود

روایت خاطرات آیت الله شب زنده دار از رهبر شهید در برنامه میداندار

روایت خاطرات آیت الله اعرافی از رهبر شهید در برنامه میداندار

آیت‌الله مدرسی یزدی: رهبر انقلاب در جلسات فقهی با سعه‌صدر نقد‌ها را می‌پذیرفتند/ آرامش ایشان در بحران‌ها مثال‌زدنی بود