کد خبر: ۸۳۵۹
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۶- 04 March 2022
آیت‌الله اعرافی عنوان کرد؛

پایه‌ریزی قم برای مواجهه با امواج ضد دین، هنر اصلی آیت الله مؤسس

آیت الله اعرافی با اشاره به تاریخ هزار ساله حوزه علمیه قم گفت: پایه ریزی قم برای مواجهه با امواج ضد دین انجام شد و این هنر آیت الله حائری بود.

پایه‌ریزی قم برای مواجهه با امواج ضد دین، هنر اصلی آیت الله مؤسس

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری رسا، آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه در همایش علمی «آیت الله صافی گلپایگانی میراث‌دار صد سال تاریخ حوزه علمیه قم» که در سالن همایش های دارالشفا برگزار شد، با اشاره به عنوان همایش علمی گفت: این تعبیر به این به این معنا نیست که تاریخ یک هزار ساله حوزه علمیه قم نادیده گرفته و از آن غفلت شود.

وی افزود: در این ادوار فراز و فرودهایی را مشاهده کرده ایم اما هیچگاه مشعل فروزان حوزه خاموش نشد، این حوزه به لطف خدا و تلاش مجاهدانه علما به قله خود رسیده و قم همواره پایگاه حضور عالمان و مجاهدان در راه دین بوده است.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور اظهار کرد: علما ضرورت یک پایگاه علمی و معنوی به نام قم را دریافت کرده بودند، همیشه باید توجه کنیم رجالی داشته‌ایم که در پشت جبهه علمی مجاهدت‌های عظیمی را انجام دادند اما از نام و عنوان خود گذشتند و گمنام ماندند تا مشعل اسلام فروزان بماند.

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه با اشاره به اینکه حوزه قم نه تنها سیاسی بود بلکه در ذات خود یک جنبه سیاسی اجتماعی و بین المللی داشت، تصریح کرد: اگر ایران شیعی می‌خواست یک کار بین المللی در جهان اسلام انجام دهد به یک حوزه محوری احتیاج داشت، علما دریافتند که پایگاه محوری ایران باید قم باشد.

آیت الله اعرافی افزود: پایه ریزی قم برای مواجهه با امواج ضد دین انجام شد و این هنر آیت الله حائری بود.

وی با بیان اینکه حوزه قم آغوش خود را به روی همه بلاد باز و سرمایه‌های علمی را به سمت خود دعوت کرد، ابراز داشت: نتیجه پذیرایی قم از دیگر بلاد امام خمینی(ره) و بزرگان حوزه بودند.

عضو فقهای شورای نگهبان شکل‌گیری حوزه قم را اعجازی در عصر جدید برشمرد و اظهار کرد: در عصر تاریکی که رضاخان به پشتوانه انگلیس روی کار آمده بود احیاء حوزه قم چیزی شبیه معجزه بود.

وی یکی از نمادهای بزرگ رشد حوزه را آیت الله صافی گلپایگانی دانست و خاطرنشان کرد: ایشان نگاه دقیقی به مسائل اجتماعی و مسائل سیاسی داشتند و سیره اخلاقی و رفتاری این عالم بزرگ درسی بزرگ برای حوزویان است.

مدیر حوزه‌های علمیه به روابط حوزه علمیه قم و نجف تاکید کرد و تصریح داشت: حوزه قم و نجف باید روابط بیشتری برقرار کنند، قم ظرفیتی دارد که قبل از ۵۰ سالگی حوزه، نهضت امام را به وجود آورد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

پژوهشکده شورای نگهبان عضو هیئت علمی پژوهشی جذب می‌کند

الگو‌ها و شیوه‌های فعلی تربیتی و فرهنگی پاسخگوی پیچیدگی‌ها و شرایط نسل جدید نیستند

انقلاب اسلامی، ایران را از بردگی آمریکا نجات داد

انتظار حقیقی بدون جهاد و ولایت معنا ندارد

در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و حوادث اخیر نقش مدیریت فقیه در جامعه اسلامی نمایان شد

گفتگوی تلفنی سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید ناظر «سامر شریعتمدار طالقانی» / دکتر طحان‌نظیف: همدلی و انسجام مردم، دشمنان را ناکام می‌گذارد

کسانی که سپاه را گروه تروریستی می‌نامند، خودشان تروریست هستند

مهدویت، جان‌مایه، تئوری و هدایتگر انقلاب اسلامی است

آیت‌الله صافی گلپایگانی؛ فقیه عالی مقام و مرجع بصیر که دومین دبیر شورای نگهبان بود

از دانشگاه سوربن تا شورای نگهبان؛ دکتر حسن حبیبی و میراث فکری او در تثبیت قانون اساسی جمهوری اسلامی

پربازدید ها

بیانیه شورای نگهبان: سپاه پاسداران نماد اقتدار ملی و نهادی برخاسته از بطن جامعه ایران است/ اتحادیه اروپا باید عواقب ماجراجویی‌اش را بپذیرد

آیت‌الله جنتی: مقام معظم رهبری سدی شکست‌ناپذیر در برابر زیاده‌خواهی دشمنان است/ ضرورت جهاد تبیین در برابر جنگ شناختی و تحریف واقعیت‌ها

آیت‌الله صافی گلپایگانی؛ فقیه عالی مقام و مرجع بصیر که دومین دبیر شورای نگهبان بود

طرح استفساریه جزء (۱-۲) بند «الف» ماده (۴۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت تایید شد

از دانشگاه سوربن تا شورای نگهبان؛ دکتر حسن حبیبی و میراث فکری او در تثبیت قانون اساسی جمهوری اسلامی

گفتگوی تلفنی سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید ناظر «سامر شریعتمدار طالقانی» / دکتر طحان‌نظیف: همدلی و انسجام مردم، دشمنان را ناکام می‌گذارد

«اساسنامه سازمان غذا و دارو» تایید شد

«اساسنامه سازمان امور اجتماعی کشور» تایید شد

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۸ بهمن ۱۴۰۴

کتاب عماد ملت، روایتی از تاریخچه عضویت حقوقدانان و فقهای شورای نگهبان منتشر شد