کد خبر: ۸۲۷۷
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۴- 06 February 2022
دکتر کدخدایی در نشست علمی بازتاب انقلاب اسلامی ایران بر آثار اندیشمندان جهان:

نظام ستم شاهی، مردم را از مشارکت سیاسی و اداره کشور کنار گذاشته بود/ در جمهوری اسلامی توجه به قانون یکی از پایه‌های اصلی اداره کشور است

عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: قانون در رژیم گذشته، معنا و مفهومی نداشت و کشور تنها با اراده‎ی شاه اداره می‌شد، اما در نظام اسلامی توجه به قانون یکی از پایه‌های اصلی اداره کشور است که حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری به آن تاکید دارند.

نظام ستم شاهی، مردم را از مشارکت سیاسی و اداره کشور کنار گذاشته بود/ در جمهوری اسلامی توجه به قانون یکی از پایه‌های اصلی اداره کشور است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر عباسعلی کدخدایی عضو حقوقدان و رئیس پژوهشکده شورای نگهبان امروز در نشست علمی بازتاب انقلاب اسلامی ایران بر آثار اندیشمندان جهان که در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد، ضمن تبریک و تهنیت ایام دهه فجر انقلاب اسلامی و همچنین تقارن این دهه با ماه پر فیض و برکت رجب، یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و امام راحل (ره) را گرامیداشت.

دکتر کدخدایی گفت: برای بررسی و ارزیابی نهضت عظیم انقلاب اسلامی، باید گذشته را مرور کرده و بدانیم که کجا بوده‌ایم و الان کجا هستیم و چه دستاورد هایی را به دست آورده‌ایم.

وی ادامه داد: در نظام ستم شاهی، مردم از مشارکت در امور سیاسی و اداره کشور کنار گذاشته شدند و حالت فعالانه خودشان را از دست دادند و در دیکتاتوری رضاخان و پسرش هیچ نقشی در اداره کشور نداشتند.

عضو حقوقدان شورای نگهبان افزود: ویژگی دومی که در دوره رژیم ستم شاهی پهلوی به خوبی مشاهده می‌شود و اسناد تاریخی نسبت به آن وجود دارد، بحث فقدان حاکمیت قانون و قانون گرایی است، در جامعه وقت ایران، قانون به هیچ عنوان ارزشی نداشت و لفظ قانون فقط برای دستورات شاه مورد استفاده قرار می‌گرفت.

دکتر کدخدایی ادامه داد: انتخابات در دوره پهلوی فقط جنبه تشریفاتی داشته و مدارکی از اینکه نمایندگان طبق چه قاعده و قانونی انتخاب شده‌اند در دسترس نیست و رضاخان و محمدرضا پهلوی خود را مبرا از پاسخگویی به مردم می‌‌دانستند.

نظام ستم شاهی، مردم را از مشارکت سیاسی و اداره کشور کنار گذاشته بود/ در جمهوری اسلامی توجه به قانون یکی از پایه‌های اصلی اداره کشور است

استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه تهران با بیان اینکه نظام ستم شاهی پهلوی به تقلید از جوامع غربی پروژه جدایی دین از سیاست را کلید زد، گفت: رژیم پهلوی طبق الگوی سکولاریزم به دنبال حذف دین و دین گرایی از جامعه ایرانی بود و حتی فراتر از جدایی دین و سیاست به دین زدائی مشغول شدند که آثار آن نیز همانند حمله به مسجد گوهرشاد و حوزه علیمه قم مشاهده می‌کنیم.

عضو حقوقدان شورای نگهبان با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ایران با زیربنای فکری امام خمینی (ره) ایجاد شده است، تصریح کرد: در دوره 10 ساله عمر پر برکت حضرت امام بعد از پیروزی انقلاب، ایشان بارها بر حضور مردم تأکید داشتند و اصرار ایشان جنبه تشریفاتی نداشت و بارها در مصاحبه های مختلف، ایشان در مورد نحوه اداره کشور گفته بودند که این کار با حضور مردم انجام خواهد شد.

وی افزود: از حضرت امام(ره) سوالی پرسیده شد مبنی بر اینکه با چه قوانینی میخواهید نظام جدید را اداره کنید؟ که ایشان تاکید داشتند اداره کشور با احکام اسلامی و حضور مردم محقق می‌شود و اگر ما احکام اسلامی را رعایت نکنیم، مردم ما را کنار خواهند گذاشت.

عضو حقوقدان شورای نگهبان افزود: مردم ایران با اتکا به رهبران سیاسی که همان رهبران دینی مردم بودند و با استفاده از مسجد به عنوان پایگاه اعتراضات علیه حکومت ظالم پهلوی، ایستادگی و مقاومت کردند و انقلاب اسلامی را به وجود آوردند.

نظام ستم شاهی، مردم را از مشارکت سیاسی و اداره کشور کنار گذاشته بود/ در جمهوری اسلامی توجه به قانون یکی از پایه‌های اصلی اداره کشور است

دکتر کدخدایی گفت: یکی دیگر از مباحثی که حضرت امام به آن تأکید داشتند بحث قانون و قانون‌گرایی بود و ابتدای پیروزی انقلاب گفتند که هر چه سریع‌تر قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تدوین شود، علی رغم اینکه در تحولات اجتماعی دیگر کشورها می‌بینیم که با ایجاد یک حکومت جدید مدتی طول می کشد که قوانین وضع شود و نهاد سیاسی شکل بگیرد.

وی در پایان با اشاره به اهمیت مردم، اتحاد دین و سیاست و حاکمیت قانون و قانون‌گرایی در نگاه و اندیشه فکری امام خمینی(ره) در تاسیس نظام جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: قانون در رژیم گذشته، معنا و مفهومی نداشت و کشور تنها با اراده‎‌ی شاه اداره می‌شد، اما در نظام اسلامی توجه به قانون یکی از پایه‌های اصلی اداره کشور است که حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری به آن تاکید دارند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

تاکید سخنگوی شورای نگهبان به هیئت‌های نظارت انتخاباتی: دفاعیات داوطلبان شنیده و دلایل به آنها توضیح داده شود

دکتر صادقی‌مقدم: شورای نگهبان آمادگی کامل برای نظارت بر انتخابات‌های میان‌دوره‌ای در اردیبهشت ۱۴۰۵ دارد

هر اقدام علیه نظام اسلامی پاسخی قاطع در پی خواهد داشت

ضرورت بازخوانی عالمانه میراث فقهی و اصولی آیت‌الله میلانی

سیره علمی و اخلاقی آیت‌الله میلانی (ره) راهنمای نسل آینده طلاب و فضلای حوزه است

آیت‌الله میلانی از پیشگامان حمایت از نهضت امام خمینی(ره) بود

گزارش تصویری دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده سردار شهید «جواد پور رجبی»

دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده سردار شهید «جواد پوررجبی» که خانوادگی ناظر انتخابات بودند/ دکتر طحان‌نظیف: سبک زندگی شهیدانِ جنگ ۱۲ روزه الگوی عملی برای آینده‌سازان وطن است

از نجف تا شورای نگهبان؛ نگاهی به نقش آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی در پاسداری از اسلامیت و جمهوریت نظام

«لایحه دوفوریتی الزامات و احکام مورد نیاز قوانین بودجه‌های سنواتی» تایید شد

پربازدید ها

«احمد علیزاده»؛ از یاران شهید بهشتی و هم‌سنگر برادرش در شورای نگهبان

اولین جلسه هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس و خبرگان برگزار شد؛ انتخاب رئیس، نایب‌رئیس، سخنگو، دبیر و منشی

روایت یک دیدار در قیامدشت؛ سخنگوی شورای نگهبان از شهیدانِ ناظر «محمدمرصاد مومنی» و «علی طهماسبی» تجلیل کرد/ دکتر طحان‌نظیف: شهدا چهره بدون روتوش دشمن را نشان دادند

تکریم «امین مردم» در خانه «سردار گمنام»؛ روایت دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید طیب‌مسعود/ دکتر طحان‌نظیف: مجاهدت شهدا، مردم ایران را در جهان سربلند کرد

تاکید آیت‌الله جنتی بر تقویت وحدت حوزه و دانشگاه/ شورای نگهبان از پشتوانه مجامع علمی بهره می‌برد و پژوهش نقش کلیدی در اتقان نظرات این نهاد دارد

پژوهش حقوقی؛ ضرورت حکمرانی مبتنی بر قانون

پیام سخنگوی شورای نگهبان درباره حضورش در دانشگاه‌ها؛ دانشگاه محل پیوند نقد و مطالبه‌گری با قانون اساسی است

تایید ۲ اساسنامه توسط شورای نگهبان؛ «شرکت مدیریت دارایی‌های شبکه بانکی» دارای اساسنامه و «اساسنامه صندوق ضمانت سپرده‌ها» اصلاح شد

بررسی طرح ملی هوش مصنوعی در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

دکتر پروین: اندیشه‌های آیت‌الله نائینی، نقش برجسته‌ای در تبیین حکمرانی اسلامی و مردم‌سالاری دینی دارند