به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان صبح امروز شنبه (۲۹ آبان ۱۴۰۰) طی سخنانی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه، آخرین نظرات شورای نگهبان را تشریح کرد.
دکتر طحان نظیف گفت: لایحه «نحوه کمکهای اشخاص حقیقی و حقوقی به سازمان امور فنی و حرفهای» خلاف شرع و قانون شناخته نشد و در جلسه به تایید اعضای شورای نگهبان رسید. همچنین طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت همانطور که مستحضر هستید مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت واقعیت این است که قانون اساسی نگاه ویژهای به خانواده دارد و امیدواریم قوانینی از این دست ما را به مقصود قانون اساسی نزدیک کند.
سخنگوی شورای نگهبان درباره طرح «تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار» گفت: ما سه دسته اشکال و ابهام را راجع به این مصوبه داشتیم: یک دسته از ایرادات مربوط به اختیاراتی بود که به هیئت مقرراتزدایی داده شد که بخشی از آن خلاف نظر شورای نگهبان بود، دسته دوم ایرادات، راجع به تکالیفی بود که به وزارت دادگستری داده شده بود و دسته آخر ایرادات نیز راجع به برداشتن معافیت آزمون قضات و نمایندگان بود. ما بعد از اصلاح این موارد نظرمان را اعلام خواهیم کرد.
وی با اشاره به اساسنامه «کمیته ملی المپیک» گفت: امیدواریم ورزشکارانمان روز به روز پرچم کشور ما را در میادین ورزشی بالا ببرند. این اساسنامه چندباری در رفتوآمد بین دولت و شورای نگهبان بود که در نهایت تایید شد. یک تذکر ما درباره این مصوبه مربوط به رسمالخط فارسی بود. در قانون اساسی هم تایید بر زبان و خط فارسی صورت گرفته یعنی اگر واژهای معادل فارسی هم نداشت حداقل باید با رسمالخط فارسی در قوانین به نگارش درآید.
دکتر طحان نظیف در پاسخ به سوالی در ارتباط با ضعف نگارش قوانین در مجلس گفت: ما بارها گفتیم اگر ظرفیت مشورتی و پژوهشی داشته باشیم در اختیار همه دستگاهها قرار میدهیم. البته بضاعت ما محدود است و به سهم خودمان در مجلس حاضر میشویم و ایرادات را در کمیسیونهای تخصصی تبیین و تشریح میکنیم البته دستگاهها هم باید به رویههای شورای نگهبان توجه کنند زیرا شورای نگهبان بیش از ۴۰ سال است که انجام وظیفه میکند و رویههایش که مطابق با شرع و قانون اساسی میباشد روشن و مشخص است و انتظار داریم مرکز پژوهشهای مجلس این موارد را به مجلس محترم یادآوری کند تا رفت و آمدها جهت تایید مصوبه بین مجلس و شورای نگهبان کمتر شود.
وی درباره تعامل شورای نگبهان و مجلس شورای اسلامی در موضوعات مربوط به معیشت مردم گفت: وظایف شورای نگهبان در قانون اساسی کاملا مشخص است و ابتکار قانونگذاری وظیفه ما نیست و موضوع از مجلس و دولت آغاز میشود و نقطه شروع این شورا نمیباشد. ما تنها نهادی هستیم که نسبت به اظهارنظرمان در مورد مصوبات زمان داریم یعنی ما نمیتوانیم مصوبهای را نزد خود نگه داریم و آنچه زمانبر است تصویب قوانین در مجلس است. ما نمیتوانیم موضوعی را در اولویت قرار دهیم و نقش ما اظهار نظر در مورد مصوبه است.
سخنگوی شورای نگهبان درباره طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و انتقادات مربوط به آن گفت: این طرح چندباری در تردد بین مجلس و شورای نگهبان بود. ما در مراحل ابتدایی ایرادات مفصلی نسبت به این طرح داشتیم و در فرایند یک ساله رفت و آمدها به مرور اشکالات شورای نگهبان برطرف شد. یکی از طرحهایی که جلسات کارشناسی متعددی در شورای نگهبان داشت همین طرح بود و بیش از ۱۰ جلسه شخص خودم با موافقین و مخالفین این طرح داشتم.
دکتر طحان نظیف در ارتباط با مصوبه «ساماندهی صنعت خودرو» گفت: ما هنوز مصوبهای را از مجلس شورای اسلامی دریافت نکردهایم، دغدغههای مجلس برای ما محترم است و ما معتقدیم صنعت خودرو باید ساماندهی شود و خودرو باید با قیمت و کیفیت مناسب در اختیار مردم قرار بگیرد ما نسبت به بحث واردات خودرو ورود کارشناسی نداشتیم و وارد موضوعات کارشناسی نمیشویم، شأن ما این است که مغایرت از نظر شرع و قانون را بررسی کنیم و دنبال مانعتراشی نبودهایم. ما اساسا اشکالی راجع به این مصوبه نداشتیم و تنها چند ابهام وجود داشت که ما نسبت به ابهامات خودمان بررسیها را انجام خواهیم داد و طبیعتا هیات عالی نظارت مجمع تشخیص هم نسبت به ایرادات خودش بررسی خواهد کرد. ما به دنبال حل این مسئله هستیم و باید مصوبه را از مجلس دریافت کنیم تا دقیقتر بررسی کنیم.
وی درباره اخذ نظرات کارشناسی در طرح جوانی جمعیت گفت: شان اول این کار و اختیار قانونگذاری با مجلس محترم است اما نهادی را بخاطر نمیآورم که درخواست ملاقات چه با اعضای شورای نگهبان و چه با پژوهشکده این شورا داده باشد و ما درخواست را رد کرده باشیم، و ما در خدمت انجمنهای علمی و پزشکان و متخصصان متعددی در حوزه جمعیت چه مخالفین و چه موافقین بودیم.
انتهای پیام/