کد خبر: ۷۹۴۰
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۸- 17 July 2021
ویژه‌نامه "نبض نظام"- ۱۶

آیت الله عالمی: شورای نگهبان چون مانع نفوذی‌هاست دشمن به آن حمله می‌کند

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: خارجی‌ها و افراد سست اراده ای که در داخل نظام هستند به شواری نگهبان هجمه می کنند.

آیت الله عالمی: شورای نگهبان چون مانع نفوذی‌هاست دشمن به آن حمله می‌کند

آیت‌الله حسن عالمی نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان در خصوص اهمیت و نقش شورای نگهبان در جایگاه تقنینی و حکمرانی کشور، عنوان کرد: شورای نگهبان در جمهوری اسلامی ایران، ضامن مشروعیت تمام قوانین صادره از مجلس شورای اسلامی است. در حقیقت آنچه را شورای نگهبان ماننده قوانینی را که در مجلس شورای اسلامی به تصویب می رسد، تایید می کند که مخالف شرع و قانون اساسی نباشد؛ یعنی شش نفر از اعضای فقهی شورای نگهبان که ضامن مشروعیت قوانین مصوبه هستند و شش نفر حقوقدان عادل ضامن این هستند که مصوبات مخالف با قانون اساسی نباشد. بنابراین شورای نگهبان از اهمیت خاصی در نظام جمهوری اسلامی ایران برخوردار است.

وی افزود: از سوی دیگر تایید افراد و اشخاصی که نامزد ریاست جمهوری، نمایندگی مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری میشوند بر عهده شورای نگهبان است چراکه هر کسی که برای تصدی این جایگاه‌ها نام نویسی می کند صلاحیت ورود در انتخابات را ندارد و صلاحیت این افراد را باید شورای نگهبان تایید کند.

آیت‌الله عالمی بابیان اینکه صلاحیت نمایندگان مجلس خبرگان رهبری نیز باید از طریق شورای نگهبان تایید شود، گفت: همچنین صلاحیت نمایندگان مجلس خبرگان نیز توسط شواری نگهبان تایید می شود. و این شورا علاوه بر سلامت در امور زندگی افراد و صلاحیت های اخلاقی، صلاحیت های تقوایی را نیز مورد نظر قرار می دهد. همچنین نمایندگان خبرگان باید بر اساس انچه در قانون اساسی آمده اجتهاد متجزی داشته باشند و این اجتهاد توسط شش نفر از فقهای شورای نگهبان تایید می‌شود.

این نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه شورای نگهبان ضامن سلامت انتخابات در جمهوری اسلامی است، گفت: مرجع رسیدگی به صلاحیت ها در انتخابات شوراها بر اساس قانون اساسی شورای نگهبان تعیین نشده و متاسفانه شاهد هستیم که اشتباهات در این زمینه بسیار زیاد است و افرادی که از کانال تایید صلاحیت دیگر مراجع رسیدگی نیز عبور کرده اند در زمان عملکرد در جایگاه خود، دچار اشتباهات و اشکالات زیادی می شوند تا نسبت به نهاد های دیگری که صلاحیت کاندیداهای آنها از طریق شورای نگهبان تایید می شود. بنابراین شورای نگهبان جایگاه بی بدیلی در سلامت و مطابقت قانون با شرع و با قانون اساسی دارد.

آیت‌الله عالمی در خصوص اینکه در صورت نبود شورای نگهبان در نظام مقدس جمهوری اسلامی چه اتفاقی برای نظام تقنینی و انتخاباتی کشور رخ می داد، عنوان کرد: جوهره جمهوری اسلامی اسلامیت است. در حقیقت مردم برای اسلام قیام کردند. امام (ره) قبل از پیروزی انقلاب و بعد از پیروزی انقلاب و قبل از شکل گیری نظام جمهوری اسلامی علی الدوام در مقاطع مختلف، سخن از اسلامیت این نظام به میان آورده‌اند و مردم در پشت سر امام(ره) حرکت کرده و این انقلاب را بر پا کرده‌اند. اگر کشور شورای نگهبان را نمیداشت چه مرجعی پاسخگوی اسلامیت قوانین می‌بود همان چیزی که برای آن انقلاب کردیم و چه مرجعی بیانگر این بود که قوانین با قانون اساسی تعارض ندارد. در واقع پاسخ به این دو سوال، همان فلسفه تشکیل شورای نگهبان است.

وی گفت: در حقیقت چه امام(ره) و چه مقام معظم رهبری عمده ترین چیزی که مد نظرشان بود اسلامیت نظام است و این اسلام است که موجب سعادت ملت ما می شود. چرا که سایر تفکر ها ، اندیشه ها و ایسم های گوناگون هیچکدام نمیتواند این انقلاب را به مقصد برساند جز اسلام و ضامن اسلامیت انقلاب نیز شورای نگهبان است.

آیت‌الله عالمی علت هجمه گسترده ضدانقلاب و برخی عناصر داخلی به شورای نگهبان در مقاطع مختلف را اینگونه عنوان کرد: شورای نگهبان ضامن سلامت و عدم انحراف قوانین است و ضامن این است که افراد ناسالم به منصب های نمایندگی مجلس شورای اسلامی،خبرگان رهبری و ریاست جمهوری روی کار نیایند. بنابراین در واقع شورای نگهبان فیلتر اصلی است و طبیعتا راه نفوذ ضد انقلاب و دشمن به این نهادها با وجود شواری نگهبان بسته میشود و در این هنگام دشمن و ضدانقلاب به میدان آمده و دست به کار تضعیف شورای نگهبان می زنند چراکه شورای نگهبان نفوذ دشمن را به حداقل می رساند و مانع از نفوذ افراد بر جایگاه های مهم تصمیم گیری نظام می‌شود.

وی افزود: بنابراین دشمن علیه شورای نگهبان وارد کارزار می شود و هم دشمنان خارجی و هم اندی در داخل بر علیه شورا ورود می کنند مخصوصا زمانی که انتخابات هایی در پیش است این حمله بیشتر می شود و ما شاهد هستیم که خارجی ها و افراد سست اراده ای که در داخل نظام هستند به شواری نگهبان هجمه می کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

نشست علمی با موضوع «بررسی الزامات و بایسته‌های تحلیل نظرات شورای نگهبان» همراه با معرفی کتاب «تحقیق در متون و اسناد حقوق عمومی و تحلیل نظرات شورای نگهبان»

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۳ مهر ۱۴۰۴

کتاب «حقوق اساسی تطبیقی» منتشر شد

گزارش تصویری دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید ناظر «حسن شجاعی»

دکتر طحان‌نظیف: دشمن صهیونی با حمله به بیمارستان و زندان نشان داد به هیچ یک از قواعد اخلاقی و قانونی پایبند نیست/ «یاحسین (ع)»؛ آخرین کلام شهید ناظر/ ضمانت آزادی یک زندانی، یک روز قبل از شهادت

قدرت ایران در اتکا به توان داخلی است / مردم را به مشارکت فراگیر اقتصادی دعوت کنیم

برگزاری مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان با حضور نمایندگانی از مجلس و بانک مرکزی

از کشتی تا وزنه‌برداری؛ قهرمانی و پهلوانی عادت ایرانیان است

گزارش تصویری دیدار دکتر مولابیگی با خانواده شهید ناظر «سیدمهدی سیدمیرزایی»

دیدار دکتر مولابیگی با خانواده شهید ناظر «سیدمهدی سیدمیرزایی»؛ او که همراه با مردم در تمام سختی‌ها بود و آخرین آرزویش شهادت در راه قدس و دفاع از وطن بود

پربازدید ها

خبر جدید سخنگوی شورای نگهبان: طرح «تشدید مجازات جاسوسی» و لایحه «ساماندهی پهپاد‌های غیرنظامی» تبدیل به قانون شد

دیدار با بستگان شهیدی که عاشق مادر و خانواده بود/ دکتر طحان نظیف: شهید «محمد چناری» افتخاری برای شبکه ناظران انتخاباتی است

آیت‌الله جنتی: بازگشت قطعنامه‌های تحریمی غیرقانونی است؛ ضرورت هوشیاری مسئولان در برابر توطئه‌های دشمنان/ جوانان جبهه مقاومت زوال قدرت‌های شیطانی را محقق خواهند کرد

آیت‌الله مدرسی‌یزدی: اگر روایات امام عسکری (ع) نبود، فقه نقصان بزرگی داشت

دکتر پروین: معنویت نقش مهمی در شکست محاسبات دشمن دارد/ رژیم صهیونیستی به هیچ یک از اهدافش در جنگ ۱۲ روزه نرسید

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی درباره بعضی حوادث مهمّ اخیر

دیدار با پدر و برادری که شهیدشان در جستجوی خدمت به مردم بود/ دکتر طحان‌نظیف: خون شهیدان در ایجاد و استمرار انسجام ملی موثر بود

گزارش تصویری دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید ناظر «حسین معینی»

دیدار دکتر مولابیگی با خانواده شهید ناظر «سیدمهدی سیدمیرزایی»؛ او که همراه با مردم در تمام سختی‌ها بود و آخرین آرزویش شهادت در راه قدس و دفاع از وطن بود

آیت‌الله جنتی: اتحاد دولت‌های اسلامی تنها راه رهایی از استعمار است/ قدردانی از تلاش‌های فراجا و نیرو‌های مسلح و امنیتی در مقابله با توطئه‌های دشمنان