کد خبر: ۷۹۲۳
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۳- 17 July 2021
دکتر موسوی در شبکه یک سیما:

استقامت در حراست از انقلاب و نظام دلیل هجمه دشمنان به شورای نگهبان است

عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: دلیل هجمه دشمنان به شورای نگهبان استقامت این شورا در حراست از انقلاب و نظام است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر فضل الله موسوی عضو حقوقدان شورای نگهبان در برنامه صبح بخیر ایران شبکه یک سیما به مناسبت سالروز تاسیس شورای نگبان، درباره شرح وظایف شورای نگهبان اظهار داشت: شورای نگهبان از منظر مردم تنها در ایام انتخابات و فرایند صلاحیت‌ها شناخته می‌شود و در ابعاد دیگر، این شورا هنوز برای مردم ناشناخته مانده است.

عضو حقوقدان شورای نگهبان در ادامه به برخی وظایف شورای نگهبان اشاره کرد و اظهار داشت: آنچه می‌توانیم درباره وظایف اساسی شورای نگهبان ذکر کنیم، بررسی مصوبات از جهت مغایرت با شرع مقدس و قانون اساسی است.

وی گفت: اگر قوانینی که در شورای نگهبان مطرح می‌شود، جنبه شرعی داشته باشد تنها فقها که متخصص در این امر هستند، اظهار نظر می‌کنند ولی اگر جنبه قانون اساسی داشته باشد هر دوازده عضو مصوبه را بررسی می‌کنند و معیار تصویب قوانین نصف بعلاوه یک رای مجموع آرا مأخوذه است.

دکتر فضل الله موسوی در ادامه به روند تصویب مصوبات اشاره کرد و گفت: اگر قانونی در شورای نگهبان خلاف شرع یا قانون اساسی تشخیص داده شود، یکی از حقوقدانان به فراخور در مجلس حضور یافته و به توضیح اشکالات می‌پردازد تا قانون تصویب شود و این فرایند ممکن است چندین بار رفت و بازگشت از سوی مجلس و شورای نگهبان را به همراه داشته باشد و در نهایت اگر مجلس بر قانون اصرار داشته باشد به مجمع تشخیص مصلحت نظام جهت بررسی ارجاع خواهد شد.

دکتر موسوی همچنین درباره مهلت قانونی تصویب طرح‌ها و لوایح در مجلس گفت: قانون ده روز را برای تصویب یا عدم تصویب قانون برای شورای نگهبان در نظر گرفته است که امکان تمدید یک ده روز نیز پیش بینی شده است و در صورتی که بعد از 20 روز شورای نگهبان نظری ندهد قانون تایید تلقی می‌شود.

عضو حقوقدان شورای نگهبان هدف از نظارت شورای نگهبان بر انتخابات مجلس، شورای نگهبان و خبرگان رهبری را ورود افراد صالح به این مراکز حساس نظام خواند و گفت: این طور نباید باشد فردی که در یک دوره تایید صلاحیت شده تا ابد مورد تایید صلاحیت قرار گیرد، طبیعی است انسانها است در حال تغییر هستند و اگر فردی از دایره صلاحیت خارج شود، باید رد صلاحیت شود البته قوانین بررسی صلاحیت‌ها در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی متفاوت است، در انتخابات ریاست جمهوری موضوع ردصلاحیت مطرح نیست و تنها در انتخابات مجلس است که ردصلاحیت معنی دارد.

وی درباره رای گیری در انتخابات ریاست جمهوری گفت: در فرایند رای گیری که به احراز یا عدم احراز صلاحیت نامزدهای ریاست جمهوری صورت می‌گیرد، رأی گیری به شکل مخفی صورت می‌گیرد و هر فرد بین خودش و خدای خود و گزارش‌های حاصله رأی‌اش را می‌دهد و میزان نصف بعلاوه یک آرای مأخوذه است.

دکتر موسوی خاطر نشان کرد: در انتخابات ریاست جمهوری مانند انتخابات مجلس نیست که دلایل ردصلاحیت به کاندیدا توضیح داده شود، چون قانون در این خصوص سکوت کرده است.

عضو حقوقدان شورای نگهبان به برخی دیگر از وظایف شورا از قبیل نظارت بر همه پرسی، تفسیر قانون اساسی، حضور در مجلس در مواقعی که در جلسه غیرعلنی مجلس بخواهد طرح یا لایحه‌ای را به تصویب برساند، پرداخت.

دکتر موسوی دلیل هجمه دشمنان به شورای نگهبان را استقامت این شورا در حراست از انقلاب و نظام، پاسداری و نگهبانی از شرع مقدس، دقت نظر در صلاحیت‌ها و جلوگیری از ورود ناصالح به ارکان نظام و فصل خطاب قرار دادن منویات رهبری دانست.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

دکتر طحان‌ نظیف: لایحه عفاف و حجاب به دلیل برخی از ایرادات و ابهامات مجدداً به مجلس برگشت داده شد

دکتر طحان نظیف: قانون اساسی ظرفیت‌های فراوانی درباره مشارکت مردم پیش‌بینی کرده/ همه قوا در سال ۱۴۰۳ نسبت به بسترسازی برای جهش تولید با مشارکت مردم تلاش کنند

صحت انتخابات مجلس شورای اسلامی در تمامی حوزه‌های انتخابیه تایید شد/ مرحله دوم ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می‌شود

صحت انتخابات مجلس خبرگان رهبری تایید شد/ اعلام صحت انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۵۶ حوزه دیگر + اسامی

آیت‌الله جنتی: امیدواریم سال آینده با تلاش مسئولان و مجلس جدید شاهد پیشرفت سریعتر کشور باشیم

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۷ اسفند ۱۴۰۲

بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور در شورای نگهبان تایید شد

اعلام صحت انتخابات در ۸۱ حوزه انتخابیه دیگر توسط سخنگوی شورای نگهبان/ تعداد حوزه‌های تاییدشده به ۱۳۳ رسید

۴۵ مصوبه مجلس در سال ۱۴۰۲ در شورای نگهبان بررسی شد/ مانند همه دوره‌ها گزارش‌ها و شکایات داشتیم، اما انتخابات در سلامت کامل برگزار شد

گزارش تصویری آخرین نشست خبری دکتر طحان نظیف در سال ۱۴۰۲

پربازدید ها

دکتر طحان نظیف: قانون اساسی ظرفیت‌های فراوانی درباره مشارکت مردم پیش‌بینی کرده/ همه قوا در سال ۱۴۰۳ نسبت به بسترسازی برای جهش تولید با مشارکت مردم تلاش کنند

نظر شورای نگهبان درباره لایحه برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران

آغاز به کار سامانه «مردم ناظر»؛ تمام مردم می‌توانند بر انتخابات نظارت و گزارش تخلفات احتمالی ارسال کنند

دکتر طحان‌نظیف: مشکلی در برگزاری انتخابات وجود ندارد/ تمدید رای‌گیری تا سه ساعت اول با وزارت کشور است

اعلام صحت انتخابات در ۸۱ حوزه انتخابیه دیگر توسط سخنگوی شورای نگهبان/ تعداد حوزه‌های تاییدشده به ۱۳۳ رسید

لایحه کولبری تایید شد و مدت زمان سربازی کاهش یافت/ انتخابات الکترونیک در مرحله دوم برگزار می‌شود

تایید صحت انتخابات مجلس در ۵۲ حوزه انتخابیه از ۱۱ استان/ سخنگوی شورای نگهبان: وضعیت سایر حوزه‌ها در روز‌های آینده اعلام می‌شود

نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان شنبه برگزار می‌شود

نظر شورای نگهبان درباره طرح ساماندهی کارکنان دستگاههای موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس + جزئیات