کد خبر: ۷۸۱۴
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۵- 15 June 2021

واکنش صریح عضو فقهای شورای نگهبان به اظهارات مصلحی

عضو فقهای شورای نگهبان اظهارات اخیر وزیر پیشین اطلاعات درباره نحوه تایید صلاحیت‌ها در شورای نگهبان را تصور وی از واقعیت عنوان کرد و گفت: گوینده این کلمات آنچه را که دوست می‌داشته یا فکر می‌کرده که اینچنین است، تصویری از واقع دانسته است و شورای نگهبان بر اساس هزینه- فایده تصمیم نمی‌گیرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، آیت الله «سید محمدرضا مدرسی یزدی» درباره اظهارات اخیر حجت الاسلام «حیدر مصلحی» گفت: واقعیت آن است که از اظهارنظرها در بخشی از ویدئوی منتشر شده، آن هم در شرایط کنونی بسیار تعجب کردم. از آن برهه زمان زیادی گذشته است و ممکن است برخی جزییات از ذهن من یا دیگران محو شده باشد اما من چیزی از اظهارات کلیپ منتشر شده به یاد نمی‌آورم بلکه به یاد می‌آورم که بعضی از مطالب ذکر شده صرفا برداشت‌های فردی است.

وی افزود: بهترین توجیه من این است که گوینده این کلمات در شرایط خاصی قرار گرفته و آنچه را که دوست می‌داشته یا فکر می‌کرده که اینچنین است، تصویری از واقع دانسته است. به ویژه آنکه شورای نگهبان با نهادهایی که گزارش کتبی و شفاهی می‌دهند بر سر «ان قلت» و «قلت» ایستادگی نمی‌کند که نتوانسته باشد «ان قلتی» وارد کند.

عضو شورای نگهبان خاطرنشان کرد: روش هزینه- فایده از تصمیمات شورای نگهبان بیگانه است و شورای نگهبان بر اساس قانون اساسی و معیارهای اصل ۱۱۵ بررسی، تحقیق و صحبت می‌کند. نهادهای مسوول و مراجع رسمی هم نظرات و مطالب خود را عموما به صورت کتبی و گاهی شفاهی (که کم هم اتفاق می افتد) اطلاع می‌دهند. در چنین مواقعی یا هنگام تصویب قوانین، افراد متعدد با مسوولیت‌های بسیار بالا از وزارت و معاونت به شورای نگهبان می‌آیند و مطالب خود را ذکر می‌کنند.

وی افزود: بنای شورای نگهبان در چنین جلساتی این است که فقط حرف‌های آن ها را گوش کرده و در صورت وجود ابهام احتمالی از آن‌ها استفسار می‌کنند تا مرادشان معلوم شود و هرگز با آن‌ها مناقشه نمی‌کنند که قلت و ان قلتی وجود داشته باشد؛ به ویژه اگر گزارش تحلیلی باشد؛ شورای نگهبان کاری به تحلیل این نهادها ندارد. بنای شورای نگهبان هیچ زمان مناقشه با آن‌ها نبوده است. این تعبیر که «هیچ یک از فقها چیزی نگفتند»؛ درست نیست و تصمیم گیری شورای نگهبان هم هیچ‌گاه بر اساس تحلیل و یا گزارشی که قابل مناقشه باشد، یا معتبر نباشد، نیست.

عضو فقیه شورای نگهبان با اشاره به اینکه افراد نظرات خود را در جلسات اعلام می‌کنند؛ تصریح کرد: بررسی‌ها پس از رفتن افراد اتفاق می‌افتد؛ یکی از تصمیمات معمول شورای نگهبان این است که گزارش افراد و مسوولان در حضور آن‌ها بررسی نمی شود و پس از رفتن آن‌ها از جلسه بررسی می شود و کسی هم نمی‌تواند ادعا کند که نظر اعضا بر اساس کدام معیار است.

آیت الله مدرسی یزدی خاطرنشان کرد: در اصل ۱۱۵ قانون اساسی حدود ۱۰ تا ۱۱ معیار برای رییس جمهوری تعیین کرده است و هریک از اعضا بر اساس معیار متفاوت اعلام نظر می‌کند و کسی در ذهن کسی نیست. من از دیدگاه کسی که کنارم می‌نشیند در بسیاری از مواقع بی‌خبر هستم پس این ادعا که همه حرف‌های من را پذیرفتند؛ درست نیست.

انتهای پیام/

 

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

هر اقدام علیه نظام اسلامی پاسخی قاطع در پی خواهد داشت

ضرورت بازخوانی عالمانه میراث فقهی و اصولی آیت‌الله میلانی

سیره علمی و اخلاقی آیت‌الله میلانی (ره) راهنمای نسل آینده طلاب و فضلای حوزه است

آیت‌الله میلانی از پیشگامان حمایت از نهضت امام خمینی(ره) بود

گزارش تصویری دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده سردار شهید «جواد پور رجبی»

دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده سردار شهید «جواد پوررجبی» که خانوادگی ناظر انتخابات بودند/ دکتر طحان‌نظیف: سبک زندگی شهیدانِ جنگ ۱۲ روزه الگوی عملی برای آینده‌سازان وطن است

از نجف تا شورای نگهبان؛ نگاهی به نقش آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی در پاسداری از اسلامیت و جمهوریت نظام

«لایحه دوفوریتی الزامات و احکام مورد نیاز قوانین بودجه‌های سنواتی» تایید شد

آیت‌الله جنتی: قوی کردن بنیه علمی و اعتقادی، بهترین راه مقابله با هجمه‌های فرهنگی است/ سیره امام هادی(ع)، تبدیل هوشمندانه تهدید‌ها به فرصت بود

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۳ دی ۱۴۰۴

پربازدید ها

«احمد علیزاده»؛ از یاران شهید بهشتی و هم‌سنگر برادرش در شورای نگهبان

اعضای هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات‌های میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی انتخاب شدند/ برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس در ۵ حوزه و انتخابات میان‌دوره‌ای خبرگان در ۳ حوزه

اولین جلسه هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس و خبرگان برگزار شد؛ انتخاب رئیس، نایب‌رئیس، سخنگو، دبیر و منشی

آیت‌الله جنتی درگذشتِ «احمد علیزاده» را تسلیت گفت

«احمد علیزاده» عضو پیشین حقوقدان شورای نگهبان درگذشت

چهارمین رویداد شبیه‌سازی شورای نگهبان به مرحله دوم رسید/ شرکت بیش از هزار دانشجو و طلبه در آزمون «قانون اساسی» / رقابت‌ها از ۲۴ آذر شروع می‌شود

روایت یک دیدار در قیامدشت؛ سخنگوی شورای نگهبان از شهیدانِ ناظر «محمدمرصاد مومنی» و «علی طهماسبی» تجلیل کرد/ دکتر طحان‌نظیف: شهدا چهره بدون روتوش دشمن را نشان دادند

تاکید آیت‌الله جنتی بر تقویت وحدت حوزه و دانشگاه/ شورای نگهبان از پشتوانه مجامع علمی بهره می‌برد و پژوهش نقش کلیدی در اتقان نظرات این نهاد دارد

پژوهش حقوقی؛ ضرورت حکمرانی مبتنی بر قانون

پیام سخنگوی شورای نگهبان درباره حضورش در دانشگاه‌ها؛ دانشگاه محل پیوند نقد و مطالبه‌گری با قانون اساسی است