کد خبر: ۷۷۶۲
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۳- 25 May 2021
دکتر کدخدایی:

پرونده داوطلبان در شورای نگهبان به دقت مورد بررسی قرار گرفت/ در قانون مهلتی برای اعتراض به نتایج احراز صلاحیت‌ها وجود ندارد

سخنگوی شورای نگهبان با تأکید بر اینکه در این دوره پرونده افراد به دقت مورد بررسی قرار گرفت، خاطرنشان کرد: برای بررسی پرونده افراد و مستندات پرونده‌ها ساعت‌ها وقت صرف شد.

پرونده داوطلبان در شورای نگهبان به دقت مورد بررسی قرار گرفت/ در قانون مهلتی برای اعتراض به نتایج احراز صلاحیت‌ها وجود ندارد

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر عباسعلی کدخدایی رئیس پژوهشکده و سخنگوی شورای نگهبان امشب (سه‌شنبه، ۴ خرداد ۱۴۰۰) در ارتباط تلفنی با بخش خبری ساعت ۲۱ شبکه یک سیما درباره نحوه بررسی صلاحیت داوطلبان ریاست جمهوری در این دوره از انتخابات گفت: روش بررسی صلاحیت‌ها تفاوتی با روش‌های به‌کار گرفته شده با ادوار گذشته نداشته است؛ البته نکته مهم در این دوره، مصوبه‌ای بود که در شورای نگهبان راجع به شرایط ثبت‌نام به تصویب رسید و به وزارت کشور ابلاغ شد.

وی افزود: از بین ۵۹۲ نفری که جهت ثبت‌نام به وزارت کشور مراجعه کرده بودند، چهل نفری که مدارکشان طبق مصوبه شورای نگهبان کامل بود، مورد پذیرش قرار گرفته و پرونده آن‌ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

سخنگوی شورای نگهبان با تأکید بر اینکه در این دوره پرونده افراد به دقت مورد بررسی قرار گرفت، خاطرنشان کرد: برای بررسی پرونده افراد و مستندات پرونده‌ها ساعت‌ها وقت صرف شد؛ چنانچه بررسی پرونده و مستندات برخی از داوطلبان یکی دو نوبت تکرار شد که به همین خاطر ناچار شدیم مهلت بررسی‌ها را برای ۵ روز دیگر تمدید و از مهلت ۱۰ روزه برای بررسی صلاحیت‌ها استفاده کنیم.

دکتر کدخدایی در پاسخ به این سئوال که مهمترین مؤلفه‌ها و شاخصه‌هایی که برای احراز صلاحیت‌ها استفاده شده چیست، گفت: ملاک احراز صلاحیت داوطلبان ریاست جمهوری شروطی است که در اصل ۱۱۵ قانون اساسی از جمله ایرانی‌الاصل بودن، تابعیت جمهوری اسلامی ایران داشتن و... است؛ اما چهار شرط اصلی و مهم که همیشه محل بحث بوده و در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری هم به آن‌ها تأکید شده، «رجل مذهبی»، «رجل سیاسی»، «مدیر» و «مدبر» بودن است که ما برای احراز این شرایط، سوابق افراد را با توجه به مسئولیت‌ها و سوابق کاری که داشتند، مورد بحث و بررسی قرار دادیم.

وی افزود: برخی از داوطلبان هم برنامه‌های خود را ارسال کرده بودند که در این دوره برنامه‌های آن‌ها نیز مورد بررسی قرار گرفت.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سئوال که آیا نتایج بررسی صلاحیت‌ها اعتراض‌پذیر هستند یا خیر، گفت: در بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری، اصولاً چیزی به عنوان رد صلاحیت نداریم؛ یعنی از بین افرادی که ثبت‌نام می‌کنند، شورای نگهبان افرادی که واجد شرایط هستند و احراز صلاحیت می‌شوند را به وزارت کشور اعلام می‌کند؛ بنابراین در قانون هم مهلتی برای اعتراض یا شکایت از این روند در نظر نگرفته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

امکان‌سنجی اعطای شخصیت حقوقی به هوش مصنوعی و شناسایی مسئولیت آن

جوانان سوری وطن خود را نجات می دهند/ رژیم صهیونیستی خطری برای امنیت جهانی

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

پربازدید ها

سومین دوره آزمون ملی قانون اساسی برگزار می‌شود

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

نشست علمی«ظرفیت‌های شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در اصلاح ساختار بودجه با نگاهی بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور»

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید باهنر کرمان

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه الزهرا (س)

فیلم|حضور دکتر طحان نظیف در برنامه «صف اول» به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی