کد خبر: ۷۶۹۵
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۵- 14 May 2021
دکتر کدخدایی در حاشیه دیدار از ستاد انتخابات کشور:

ملاک بررسی صلاحیت‌ نامزدها مصوبه شورای نگهبان است

سخنگوی شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان این بار از بین کسانی که بر اساس مصوبه این شورا دارای شرایط هستند، بررسی صلاحیت‌ها را انجام خواهد داد؛ لذا در بررسی صلاحیت نامزدها ملاک مصوبه شورای نگهبان است.

ملاک بررسی صلاحیت‌ نامزدها مصوبه شورای نگهبان است

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر عباسعلی کدخدایی رئیس پژوهشکده و سخنگوی شورای نگهبان در حاشیه بازدید از ستاد انتخابات کشور در جمع خبرنگاران گفت: خوشبختانه با توجه به مصوبه اخیر شورای نگهبان، ثبت‌نام‌ در انتخابات، روند متعادلی پیدا کرده و حرکت رو به جلویی را داریم و دیگر مشکلات گذشته را شاهد نیستیم.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا صلاحیت داوطلبان در چارچوب مصوبه جدید شورای نگهبان بررسی خواهد شد، گفت: شورای نگهبان این بار از بین کسانی که بر اساس مصوبه این شورا دارای شرایط هستند، بررسی صلاحیت‌ها را انجام خواهد داد؛ لذا در بررسی صلاحیت نامزدها، ملاک مصوبه شورای نگهبان است.

دکتر کدخدایی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا شورای نگهبان تعداد صندلی‌های مناظره و تعداد نهایی کاندیداهای انتخاباتی را به صداوسیما اعلام کرده یا نه، گفت: این موضوع بیشتر به یک شوخی شبیه است و مثل این است که ما بگوئیم دوستان ما در وزارت کشور می‌دانند که چند نفر ثبت‌نام می‌کنند؛ قطعاً این مسأله را هیچ‌کس نمی‌تواند تشخیص داده و تعیین کند که چند نفر صلاحیت‌شان برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری تأیید می‌شود.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه ملاک و معیار تشخیص و احراز صلاحیت نامزدهای انتخابات قانون است، گفت: اعضای شورای نگهبان براساس معیارهای قانونی اعلام‌نظر خواهند کرد و طبیعتاً رویه‌ای هم که در گذشته بوده مؤید این است که تعداد نامزدهای تأیید شده در ادوار مختلف، متفاوت بوده است و تنوع و تأییدی که ما در گذشته داشته‌ایم این را نشان می‌دهد.

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه قبلاً اعلام کرده بودید چهرهایی که در دوره‌های قبل رد صلاحیت شده‌اند، بهتر است حضور نیابند، آیا ملاک شورای نگهبان همان رد صلاحیت قبلی است یا پرونده این افراد مجدداً بررسی خواهد شد؟ گفت: من بارها توضیح دادم که ملاک شورای نگهبان قانون است و قانون منعی برای ثبت نام ندارد؛ بنده به جهت توصیه شخصی نه در رابطه با انتخابات ریاست جمهوری بلکه در مورد انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز معمولاً این توصیه را به افرادی که وضعیت گذشته‌شان تغییر نکرده را دارم؛ مگر اینکه شرایط فرق کرده باشد و موانع رد صلاحیت فرد رفع شده باشد.

دکتر کدخدایی در پاسخ به این سوال که برخی از نامزدها بعد از ثبت‌نام بیانیه سیاسی می‌خوانند و ساختارشکنی می‌کنند آیا شورای نگهبان برای تأیید صلاحیت این رفتارها را رصد می‌کند یا خیر و در کل در تبلیغات انتخاباتی مباحث مالی و سیاسی نامزدها رصد می‌شود یا خیر؟ گفت: خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران از این تریبون‌های مجانی زیاد دارد که در اختیار افراد قرار داده می‌شود و افراد هم هرچه دلشان می‌خواهد مطرح می‌کنند.

وی افزود: شورای نگهبان نسبت به این اظهارات هیچ اظهارنظری ندارد اما در مسیر تبلیغات قطعاً اگر مطالبی باشد که خلاف مقررات باشد مد نظر قرار خواهد داد.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه در مورد هزینه تبلیغات، قانون حداقلی وجود دارد، گفت: اگر نوع تبلیغات و هزینه‌های تبلیغات کاندیداها خلاف این قانون باشد در بررسی صلاحیت‌ها مد نظر شورای نگهبان قرار خواهد گرفت.

دکتر کدخدایی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه مهلت شورای نگهبان جهت بررسی صلاحیت‌ها چقدر است و چه زمانی نتیجه تأیید صلاحیت‌ها اعلام خواهد شد، گفت: پس از پایان ثبت‌نام، شورای نگهبان از یکشنبه 26 اردیبهشت 5 روز فرصت بررسی دارد که اگر در هر صورتی این شورا نتوانست در 5 روز اظهارنظر کند می‌تواند 5 روز دیگر تمدید کند؛ یعنی پس از دریافت اسامی، مدارک و پرونده‌های ثبت‌نام‌کنندگان، شورای نگهبان حداکثر 10 روز جهت اعلام نتیجه نهایی فرصت دارد.

سخنگوی شورای نگهبان در پایان گفت: امیدوارم ۲۸ خرداد حضور پرشور مردم را پای صندوق رای شاهد باشیم و دوستان اخبار خوبی منعکس کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۹ آذر ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: حضرت زهرا (س) الگوی بی‌بدیل زندگی حق‌مدارانه است/ بهترین تجلیل از زن را دین مبین اسلام داشته است

انتشار کتاب «شرایط کیفی داوطلبان انتخابات» از سوی پژوهشکده شورای نگهبان

کارگاه مهارت‌افزایی چهارمین دوره رقابت شبیه‌سازی شورای نگهبان ویژه استان تهران برگزار شد

گزارش تصویری نشست پرسش و پاسخ دانشجویی با دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید بهشتی

پاسخ سخنگوی شورای نگهبان به سوالات صریح دانشجویان دانشگاه شهیدبهشتی: قانون اساسی دستاورد بزرگ تاریخی ملت ایران است/ در بررسی مصوبات هیچ چیز پنهانی نداریم در انتخابات نیز موارد را به داوطلبان می‌گوییم

برگزاری کارگاه تخصصی شبیه سازی شورای نگهبان در دانشگاه چمران

تاکید دکتر مولابیگی بر اهمیت حیاتی آموزش و پرورش در تحقق قانون اساسی/ «مسئولیت‌پذیری» و «شفافیت» دو اقتضای نظام اداری صحیح در قانون اساسی است

گزارش تصویری حضور سخنگوی شورای نگهبان به‌مناسبت روز دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی رودهن

سخنگوی شورای نگهبان میهمان ویژه دانشگاه آزاد اسلامی رودهن در روز دانشجو بود/ دکتر طحان‌نظیف: جامعه دانشجویی، پیشران حرکت‌های اجتماعی و قانون اساسی، معیاری روشن برای تشخیص اولویت‌های جریان‌ دانشجویی است

پربازدید ها

آیت‌الله جنتی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالجواد عبداللهی را تسلیت گفت

برگزیدگان همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع معرفی و تجلیل شدند

دکتر کدخدایی: مقام معظم رهبری ضامن حقوق ملت و آزادی‌ها هستند/ آیت‌الله سعدی: ایشان پیشگام حقوق عامه هستند/ دکتر غفاری: زنان در اندیشه رهبری نقش تمدن‌سازی دارند/ دکتر اسحاقی: همایش «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع» گامی فاخر در راستای پاسداری از قانون اساسی است

همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری آیت‌الله العظمی خامنه‌ای برگزار شد

نشست میهمانان خارجی همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع با جمعی از اعضای شورای نگهبان/ آیت‌الله مدرسی‌یزدی: تبیین حقوق بشر بر مبنای معیارهای اسلامی راهکار رشد انسانیت و مقابله با توطئه استکبار نوین است/ اجماع علما و پژوهشگران: آزادی در پرتو عدالت اسلامی؛ راهکار مقابله با تفرقه و سلطه غرب

گزارش تصویری اختتامیه همایش بین‌المللی «حقوق ملّت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای»

آیت‌الله مدرسی‌یزدی در همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع: خاستگاه اندیشه‌های بلند رهبر معظم انقلاب، اسلام، قرآن و قانون اساسی است/ این اندیشه‌ها مشعل راه هدایت در دنیای ظلمات است

حضور سخنگوی شورای نگهبان در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی/ درخواست دکتر طحان‌نظیف از معلمانِ آینده؛ انتقال‌دهنده مضامین قانون اساسی به دانش‌آموزان باشید

دکتر کدخدایی در همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع: بازخوانی «آزادی» از نگاه رهبری برای خروج از خمودگی است/ دین اسلام؛ بزرگترین پیام‌آور آزادی است

سخنگوی شورای نگهبان میهمان ویژه دانشگاه آزاد اسلامی رودهن در روز دانشجو بود/ دکتر طحان‌نظیف: جامعه دانشجویی، پیشران حرکت‌های اجتماعی و قانون اساسی، معیاری روشن برای تشخیص اولویت‌های جریان‌ دانشجویی است