کد خبر: ۷۶۸۷
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۷- 11 May 2021
دکتر کدخدایی در گفتگو با رادیو ایران

مصوبه شورای نگهبان قانونگذاری نیست

سخنگوی شورای نگهبان گفت: ما اینقدر توجه داریم که مرجع قانونگذاری به طور خاص مجلس شورای اسلامی است؛ اما شورای نگهبان طبق اصل ۱۱۵ و به موجب سیاست‌های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری این مصوبه را تصویب کرده است.

مصوبه شورای نگهبان قانونگذاری نیست

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر عباسعلی کدخدایی رئیس پژوهشکده و سخنگوی شورای نگهبان در گفتگوی تلفنی با برنامه پیک نیم‌روزی رادیو ایران درخصوص ثبت‌نام‌های غیرمنطقی که همچنان مثل روال دوره‌های گذشته انجام می‌شود و افرادی برای ثبت‌نام حضور پیدا می‌کنند که هیچ سنخیتی با ریاست جمهوری و نامزدی در انتخابات ندارند، گفت: سال‌هاست که گرفتار چنین وضعیتی هستیم و ثبت‌نام از داوطلبان ریاست جمهوری در شأن مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران نیست.

وی افزود: متأسفانه افرادی که فاقد توانمندی‌ها و شرایط اولیه هستند با توجیه اینکه قانون انتخابات ذکری از شرایط نکرده است، ثبت‌نام می‌کنند و رسانه‌ها هم ثبت‌نام‌ها را پوشش می‌دهند که متأسفانه موجب وهن نظام است.

سخنگوی شورای نگهبان خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته شورای نگهبان بار‌ها درخواست کرده است که این مسأله در قانون انتخابات به‌گونه‌ای تدبیر شود که مشکل رفع شود؛ اما متأسفانه به این موضوع توجه نشد تا زمانی که سیاست‌های کلی انتخابات از سوی مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۵ ابلاغ شد و در بند ۱۰-۵ آن شورای نگهبان را موظف کرد تا شاخص‌های رجل سیاسی مذهبی و مدیر و مدبر بودن را تعریف و تعیین کند.

دکتر کدخدایی با بیان اینکه در سیاست‌های کلی انتخابات بحث احراز شایستگی‌های اولیه در مرحله ثبت‌نام هم مطرح شده است، گفت: مجلس شورای اسلامی اقدام به تصویب طرح اصلاح قانون انتخابات کرد که مواجه با اشکالاتی شد که طی چندین مرحله رفت و برگشت در نهایت مورد تأیید شورای نگهبان قرار گرفت، اما نهایتاً هیأت عالی نظارت مجمع به آن اشکال گرفت که نتوانست مسیر نهایی برای قانون شدن را برای اجرا طی کند.

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان عنوان کرد: به همین دلیل اعضای شورای نگهبان به استناد اصل ۹۹ قانون اساسی و سیاست‌های کلی انتخابات از اختیار نظارتی خودشان استفاده کردند و شرایط اولیه را برای ثبت‌نام پیش‌بینی کرده و در قالب یک مصوبه برای وزارت کشور ارسال کردند.

عضو حقوقدان شورای نگهبان در پاسخ به این سئوال که اگر ابلاغیه شورای نگهبان اجرایی می‌شد آیا از افرادی که شرایط ندارند ثبت‌نام به عمل می‌آمد؟ گفت: نباید ثبت‌نام صورت می‌گرفت؛ الان هم شورای نگهبان اعلام کرده افرادی که شرایط اولیه را طبق مصوبه این شورا نداشته باشند ثبت‌نام آن‌ها معتبر نیست؛ به هر حال شورای نگهبان باید به استناد اصول ۱۱۵ و ۱۱۰ احراز صلاحیت کند و احراز صلاحیت هم باید از مسیر ثبت‌نام معتبری انجام شود که این شرایط در مصوبه شورای نگهبان و در اطلاعیه شماره‌های ۵ و ۶ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اعلام شده است.

دکتر کدخدایی در پاسخ به این سئوال که ابلاغیه شورای نگهبان که به نوعی همان اصلاح آیین‌نامه ثبت‌نام داوطلبان است، آیا وضع قانون محسوب می‌شود؟ گفت: ببینید شورای نگهبان مدعی قانونگذاری نیست؛ ما اینقدر توجه داریم که مرجع قانونگذاری به طور خاص مجلس شورای اسلامی است؛ طبیعتاً شورای نگهبان قصد قانونگذاری ندارد، ولی ما همیشه مواردی را با وزارت کشور داشته‌ایم، به عنوان مثال اگر به وزارت کشور اعلام کردیم که ۱۲ نیمه شب انتخابات و رأی‌گیری باید تمام شود وزارت کشور باید عمل کند و عمل هم کرده است؛ اگر گفتیم مثلاً شکل تعرفه اینگونه باشد وزارت کشور به آن عمل کرده است و اگر گفتیم کسانی که می‌خواهند ثبت‌نام کنند باید این شرایط را لحاظ کنند باید عمل کند تا ما هم بتوانیم در بررسی صلاحیت‌ها، احراز صلاحیت دقیق و درستی را داشته باشیم.

وی در پایان تأکید کرد: پس، این مصوبه به هیچ عنوان قانونگذاری نیست بلکه طبق اصل ۱۱۵ و به موجب سیاست‌های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری این مصوبه تصویب شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

پژوهش حقوقی؛ ضرورت حکمرانی مبتنی بر قانون

روایت یک دیدار در قیامدشت؛ سخنگوی شورای نگهبان از شهیدانِ ناظر «محمدمرصاد مومنی» و «علی طهماسبی» تجلیل کرد/ دکتر طحان‌نظیف: شهدا چهره بدون روتوش دشمن را نشان دادند

عزت اسلام و مسلمین و ذلت نفاق و منافقین، تنها در پرتو پیاده شدن احکام اسلام است

پژوهش در حوزه علمیه رسالت هدایتگرانه دارد / امروز در میانه کارزار بزرگ فکری و تمدنی قرار داریم

تایید ۲ اساسنامه توسط شورای نگهبان؛ «شرکت مدیریت دارایی‌های شبکه بانکی» دارای اساسنامه و «اساسنامه صندوق ضمانت سپرده‌ها» اصلاح شد

بررسی طرح ملی هوش مصنوعی در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

پیام سخنگوی شورای نگهبان درباره حضورش در دانشگاه‌ها؛ دانشگاه محل پیوند نقد و مطالبه‌گری با قانون اساسی است

«احمد علیزاده»؛ از یاران شهید بهشتی و هم‌سنگر برادرش در شورای نگهبان

چهارمین رویداد شبیه‌سازی شورای نگهبان به مرحله دوم رسید/ شرکت بیش از هزار دانشجو و طلبه در آزمون «قانون اساسی» / رقابت‌ها از ۲۴ آذر شروع می‌شود

محبت و مودّت به حضرت صدیقه طاهره (س) عامل ارتقای معنوی و قرب الهی است

پربازدید ها

آیت‌الله جنتی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالجواد عبداللهی را تسلیت گفت

برگزیدگان همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع معرفی و تجلیل شدند

همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری آیت‌الله العظمی خامنه‌ای برگزار شد

نشست میهمانان خارجی همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع با جمعی از اعضای شورای نگهبان/ آیت‌الله مدرسی‌یزدی: تبیین حقوق بشر بر مبنای معیارهای اسلامی راهکار رشد انسانیت و مقابله با توطئه استکبار نوین است/ اجماع علما و پژوهشگران: آزادی در پرتو عدالت اسلامی؛ راهکار مقابله با تفرقه و سلطه غرب

آیت‌الله مدرسی‌یزدی در همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع: خاستگاه اندیشه‌های بلند رهبر معظم انقلاب، اسلام، قرآن و قانون اساسی است/ این اندیشه‌ها مشعل راه هدایت در دنیای ظلمات است

گزارش تصویری اختتامیه همایش بین‌المللی «حقوق ملّت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای»

حضور سخنگوی شورای نگهبان در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی/ درخواست دکتر طحان‌نظیف از معلمانِ آینده؛ انتقال‌دهنده مضامین قانون اساسی به دانش‌آموزان باشید

سخنگوی شورای نگهبان میهمان ویژه دانشگاه آزاد اسلامی رودهن در روز دانشجو بود/ دکتر طحان‌نظیف: جامعه دانشجویی، پیشران حرکت‌های اجتماعی و قانون اساسی، معیاری روشن برای تشخیص اولویت‌های جریان‌ دانشجویی است

دکتر کدخدایی در همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع: بازخوانی «آزادی» از نگاه رهبری برای خروج از خمودگی است/ دین اسلام؛ بزرگترین پیام‌آور آزادی است

جایگاه آزادی در هندسه فکری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای