کد خبر: ۷۶۵۹
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۰- 08 May 2021

مبنای اصلی مصوبه جدید شورای نگهبان سیاست‌های کلی انتخابات است

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) با بیان اینکه بنای اصلی مصوبه جدید شورای نگهبان مبنای اصلی ابلاغیه شورای نگهبان است، گفت: پیش از این هیچ ملاک عینی برای احراز شرایط نداشتیم و الان که این معیار‌ها مشخص شده است، افرادی که قصد ثبت نام دارند باید حتماً مدارکی را ارائه کنند برای اینکه ثابت کند سوابق مدیریتی و تحصیلی لازم را دارند.

مبنای اصلی مصوبه جدید شورای نگهبان سیاست‌های کلی انتخابات است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، سید محمدهادی راجی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به اعلام شرایط جدید ثبت‌نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری که شورای نگهبان طبق نص صریح قانون اساسی آن را به وزارت کشور ابلاغ کرده است، گفت: مبنای اصلی ابلاغیه شورای نگهبان، سیاست‌های کلی انتخابات است که مقام معظم رهبری در سال ۹۵ ابلاغ کردند.

وی افزود: در سیاست‌های کلی انتخابات در بند ۱۰-۵ گفته شده است که تعریف و اعلام معیار‌ها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزد‌های ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان تعریف و اعلام تعیین می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع)، تصریح کرد: یعنی در سیاست‌های کلی انتخابات گفته شده که شرایطی که در اصل ۱۱۵ قانون اساسی در مورد رئیس‌جمهور مطرح شده است و چهار مورد از آن‌ها بحث رجل سیاسی، مذهبی، مدیر و مدبر بودن است، شورای نگهبان آن‌ها را تعریف کند و اعلام کند که این چهار مورد چه معیار‌ها و ملاک‌هایی دارند.

راجی با بیان اینکه پیش از ابلاغ سیاست‌های کلی انتخابات، شورای نگهبان بر اساس اینکه خودش مفسر قانون اساسی است و احراز شرایط ریاست جمهوری هم بر اساس بند ۹ اصل ۱۱۰ قانون اساسی به عهده شورای نگهبان است، اضافه کرد: برداشتی که خود شورای نگهبان از اصل ۱۱۵ قانون اساسی داشت، همان را مبنای عمل قرار می‌داد و بر اساس آن، واجد شرایط یا فاقد شرایط بودن افراد را تعیین می‌کرد. این موضوع ابهامی را در جامعه ایجاد می‌کرد.

وی یادآور شد: مجلس بار‌ها خواست برای این شرایطی که در اصل ۱۱۵ گفته شده ملاکاتی عینی مشخص کند، اما شورای نگهبان مخالفت می‌کرد و معتقد بود که این در حوزه اختیارات شورای نگهبان است.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) ابراز داشت: لذا در سیاست‌های کلی انتخابات، مقرر شد که شورای نگهبان ملاک و معیار‌های مشخصی را ارائه کند تا هر کسی بداند که رجل سیاسی و یا مدیر و مدبر بودن به چه معناست و نظر شورای نگهبان در مورد آن‌ها چیست.

راجی اضافه کرد: شورای نگهبان در سال ۹۶ ابلاغیه‌ای ارائه داد و در آن شرایطی را برای رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن اعلام کرد اما آن شرایطی حداکثری و مطرح کرد کلی بود و شاید خیلی مشکلی را حل نمی‌کرد.

وی اظهار داشت: اتفاقی که الان افتاده است اینکه همان مصوبه سال ۹۶ شورای نگهبان اصلاح شده است و برای احراز دارا بودن شرط رجل سیاسی، مدیر و مدبر بودن یک سری ملاکات حداقلی نیز مشخص شده تا در زمان ثبت‌نام کاندیدا‌ها مدنظر قرار گیرد.

راجی تاکید کرد: وقتی می‌گوییم شخصی «مدیر» است، یعنی باید یک سری شرایط و ویژگی‌های شخصی داشته باشد. علاوه بر آن باید سابقه مدیریتی هم داشته باشد؛ سابقه مدیریت در سطوح کلان و ملی مثل وزارت، رئیس قوه و مانند آن. یا برای مدیر بودن، فرد باید تحصیلاتی را داشته باشد. این موارد معیار‌ها حداقلی است. از کسی که این حداقل‌ها را داشته باشد، می‌توان گفت که واجد شرایط ثبت نام است.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) افزود: این چیزی که گفته شده صرفاً برای ثبت‌نام است. افرادی که قصد ثبت نام دارند باید دارای حداقل‌ها باشند تا وارد گردونه بررسی صلاحیت‌ها توسط شورای نگهبان شوند.

راجی در پاسخ به این سوال که ابلاغیه چه تاثیری در انتخابات پیش رو خواهد داشت گفت: ابلاغیه‌ای که شورای نگهبان داشته است تاثیر بسیار زیادی در ساماندهی انتخابات پیش رو خواهد داشت. پیش از این هیچ ملاک عینی برای احراز شرایط نداشتیم و الان که این معیار‌ها مشخص شده است، افرادی که قصد ثبت نام دارند باید حتماً مدارکی را ارائه کنند برای اینکه ثابت کند سوابق مدیریتی و تحصیلی لازم را دارند.

وی خاطرنشان کرد: قاعدتاً افرادی که فاقد این مدارک هستند نمی‌توانند ثبت نام کنند و نتیجه آن این است که تعداد ثبت نامی‌ها بسیار بسیار کمتر از ادوار قبلی خواهد بود و اتفاقی که در ادوار قبلی می‌افتاد و هر کسی با هر سن و سابقه‌ای ثبت نام کرد، ان‌شاءالله چنین چیزی را در این دوره نخواهیم داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

رزمندگان ایران آماده پاسخ به هرگونه تهدید هستند

پنج پیش نیاز مهم تبلیغ موفق / تأکید بر بازسازی نظام تبلیغی متناسب با تحولات جهانی

راه‌های مراقبت از نفس و پرهیز از فراموش کردن خود / رشد و تعالی ما در نصرت خداوند است

مأموریت‌های چهارگانه آیت‌الله اعرافی به مجاهدان فرهنگی؛ از ترسیم سیمای «زن مسلمان» تا مطالبه خواسته‌های درست مردم

بیانیه شورای نگهبان به مناسبت ۱۳ آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی

بازدید دکتر ره‌پیک از نمایشگاه مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع) و تاکید بر ضرورت پیوند میان نظریه و اجرا

«انقلاب اسلامی» سرآمد تحولات تاریخی حوزه در هزار سال گذشته است / گشوده‌شدن افق‌های جهانی به روی حوزه‌های علمیه

ویژه نامه بهار ۱۴۰۵ فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

دکتر مولابیگی: نفی سلطه‌جویی و سلطه‌پذیری حاکم بر سیاست‌های ایران است/ آمریکا، ایران قوی و مردم را یک مانع بزرگ در برابر خود می‌بیند/ امید و توکل به خدا یعنی فعالانه به جنگ مشکلات برویم

دکتر طحان‌نظیف: از منظر آیت‌الله خامنه‌ای (ره) قانون‌گذاری در حوزه زنان باید پاسخی به نیاز‌های واقعی زن و ضامن تعادل میان حقوق و تکالیف باشد

پربازدید ها

رونمایی از کتاب «پیاده‌روی در خیابان‌های سارایوو» با پیام آیت‌الله جنتی

دکتر کدخدایی: جمهوری اسلامی ایران نظامی مبتنی بر پایه‌های دینی و حمایت، حضور و مشارکت جدی مردم است

بیانیه شورای نگهبان به مناسبت ۱۳ آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی

دکتر مولابیگی: نفی سلطه‌جویی و سلطه‌پذیری حاکم بر سیاست‌های ایران است/ آمریکا، ایران قوی و مردم را یک مانع بزرگ در برابر خود می‌بیند/ امید و توکل به خدا یعنی فعالانه به جنگ مشکلات برویم

دکتر طحان‌نظیف: از منظر آیت‌الله خامنه‌ای (ره) قانون‌گذاری در حوزه زنان باید پاسخی به نیاز‌های واقعی زن و ضامن تعادل میان حقوق و تکالیف باشد

بازدید دکتر ره‌پیک از نمایشگاه مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع) و تاکید بر ضرورت پیوند میان نظریه و اجرا

ضعف‌های ده‌گانه قدرت شیشه‌ای و عنکبوتی آمریکا / دوران صبر راهبردی و ملاحظات ایران به پایان رسیده است

ویژه نامه بهار ۱۴۰۵ فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

آیت الله اعرافی صدور حکم اعدام شیخ حسین المعتوق در کویت را محکوم کرد

روایت آیت الله خاتمی از روز انتخاب رهبر سوم انقلاب اسلامی/هشدار نسبت به جریان‌های سازشکار