کد خبر: ۷۶۵۹
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۰- 08 May 2021

مبنای اصلی مصوبه جدید شورای نگهبان سیاست‌های کلی انتخابات است

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) با بیان اینکه بنای اصلی مصوبه جدید شورای نگهبان مبنای اصلی ابلاغیه شورای نگهبان است، گفت: پیش از این هیچ ملاک عینی برای احراز شرایط نداشتیم و الان که این معیار‌ها مشخص شده است، افرادی که قصد ثبت نام دارند باید حتماً مدارکی را ارائه کنند برای اینکه ثابت کند سوابق مدیریتی و تحصیلی لازم را دارند.

مبنای اصلی مصوبه جدید شورای نگهبان سیاست‌های کلی انتخابات است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، سید محمدهادی راجی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به اعلام شرایط جدید ثبت‌نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری که شورای نگهبان طبق نص صریح قانون اساسی آن را به وزارت کشور ابلاغ کرده است، گفت: مبنای اصلی ابلاغیه شورای نگهبان، سیاست‌های کلی انتخابات است که مقام معظم رهبری در سال ۹۵ ابلاغ کردند.

وی افزود: در سیاست‌های کلی انتخابات در بند ۱۰-۵ گفته شده است که تعریف و اعلام معیار‌ها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزد‌های ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان تعریف و اعلام تعیین می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع)، تصریح کرد: یعنی در سیاست‌های کلی انتخابات گفته شده که شرایطی که در اصل ۱۱۵ قانون اساسی در مورد رئیس‌جمهور مطرح شده است و چهار مورد از آن‌ها بحث رجل سیاسی، مذهبی، مدیر و مدبر بودن است، شورای نگهبان آن‌ها را تعریف کند و اعلام کند که این چهار مورد چه معیار‌ها و ملاک‌هایی دارند.

راجی با بیان اینکه پیش از ابلاغ سیاست‌های کلی انتخابات، شورای نگهبان بر اساس اینکه خودش مفسر قانون اساسی است و احراز شرایط ریاست جمهوری هم بر اساس بند ۹ اصل ۱۱۰ قانون اساسی به عهده شورای نگهبان است، اضافه کرد: برداشتی که خود شورای نگهبان از اصل ۱۱۵ قانون اساسی داشت، همان را مبنای عمل قرار می‌داد و بر اساس آن، واجد شرایط یا فاقد شرایط بودن افراد را تعیین می‌کرد. این موضوع ابهامی را در جامعه ایجاد می‌کرد.

وی یادآور شد: مجلس بار‌ها خواست برای این شرایطی که در اصل ۱۱۵ گفته شده ملاکاتی عینی مشخص کند، اما شورای نگهبان مخالفت می‌کرد و معتقد بود که این در حوزه اختیارات شورای نگهبان است.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) ابراز داشت: لذا در سیاست‌های کلی انتخابات، مقرر شد که شورای نگهبان ملاک و معیار‌های مشخصی را ارائه کند تا هر کسی بداند که رجل سیاسی و یا مدیر و مدبر بودن به چه معناست و نظر شورای نگهبان در مورد آن‌ها چیست.

راجی اضافه کرد: شورای نگهبان در سال ۹۶ ابلاغیه‌ای ارائه داد و در آن شرایطی را برای رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن اعلام کرد اما آن شرایطی حداکثری و مطرح کرد کلی بود و شاید خیلی مشکلی را حل نمی‌کرد.

وی اظهار داشت: اتفاقی که الان افتاده است اینکه همان مصوبه سال ۹۶ شورای نگهبان اصلاح شده است و برای احراز دارا بودن شرط رجل سیاسی، مدیر و مدبر بودن یک سری ملاکات حداقلی نیز مشخص شده تا در زمان ثبت‌نام کاندیدا‌ها مدنظر قرار گیرد.

راجی تاکید کرد: وقتی می‌گوییم شخصی «مدیر» است، یعنی باید یک سری شرایط و ویژگی‌های شخصی داشته باشد. علاوه بر آن باید سابقه مدیریتی هم داشته باشد؛ سابقه مدیریت در سطوح کلان و ملی مثل وزارت، رئیس قوه و مانند آن. یا برای مدیر بودن، فرد باید تحصیلاتی را داشته باشد. این موارد معیار‌ها حداقلی است. از کسی که این حداقل‌ها را داشته باشد، می‌توان گفت که واجد شرایط ثبت نام است.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) افزود: این چیزی که گفته شده صرفاً برای ثبت‌نام است. افرادی که قصد ثبت نام دارند باید دارای حداقل‌ها باشند تا وارد گردونه بررسی صلاحیت‌ها توسط شورای نگهبان شوند.

راجی در پاسخ به این سوال که ابلاغیه چه تاثیری در انتخابات پیش رو خواهد داشت گفت: ابلاغیه‌ای که شورای نگهبان داشته است تاثیر بسیار زیادی در ساماندهی انتخابات پیش رو خواهد داشت. پیش از این هیچ ملاک عینی برای احراز شرایط نداشتیم و الان که این معیار‌ها مشخص شده است، افرادی که قصد ثبت نام دارند باید حتماً مدارکی را ارائه کنند برای اینکه ثابت کند سوابق مدیریتی و تحصیلی لازم را دارند.

وی خاطرنشان کرد: قاعدتاً افرادی که فاقد این مدارک هستند نمی‌توانند ثبت نام کنند و نتیجه آن این است که تعداد ثبت نامی‌ها بسیار بسیار کمتر از ادوار قبلی خواهد بود و اتفاقی که در ادوار قبلی می‌افتاد و هر کسی با هر سن و سابقه‌ای ثبت نام کرد، ان‌شاءالله چنین چیزی را در این دوره نخواهیم داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم/مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با رسیدن به نقطه مطلوب، الگوی خوبی برای جهان اسلام خواهد بود

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

عَلَم مبارزه با استکبار از دست دانشجویان نمی‌افتد

نخستین شماره ماهنامه خبری پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

پربازدید ها

سومین دوره آزمون ملی قانون اساسی برگزار می‌شود

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

برگزاری نشست علمی«لایحه بودجه ۱۴۰۴ و پی‌ریزی اقتصاد صحیح و عادلانه» در پژوهشکده شورای نگهبان

نشست علمی«ظرفیت‌های شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در اصلاح ساختار بودجه با نگاهی بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور»

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید باهنر کرمان

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه الزهرا (س)