کد خبر: ۷۶۴۴
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۳- 07 May 2021
دکتر ابوالفضل درویشوند:

تعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای نامزدهای ریاست جمهوری بر عهده شورای نگهبان است

استاد حقوق دانشگاه تربیت مدرس گفت: بر اساس بند ۵_۱۰ سیاستهای کلی انتخابات، تعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری بر عهده شورای نگهبان است.

تعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای نامزدهای ریاست جمهوری بر عهده شورای نگهبان است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر ابوالفضل درویشوند استاد حقوق دانشگاه تربیت مدرس در صفحه شخصی خود در اینستاگرام درباره مصوبه شورای نگهبان درخصوص شرایط نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری نوشت:

از جمله شرایط داوطلبان ریاست جمهوری این است که:

باید رجل سیاسی و مذهبی باشد. یعنی اینکه شخصیت سیاسی و مذهبی باشد. (اصل ۱۱۵) کسی که رئیس جمهور می‌شود قرار است پس از رهبری عالی ترین مقام رسمی کشور و (اصل ۱۱۳)رئیس شورای عالی امنیت ملی(اصل ۱۷۶) بشود که لازمه این امر دارا بودن فهم و جایگاه سیاسی و مذهبی است. هر کسی نمی تواند دارای این اوصاف باشد.

باید مدیر و مدبر باشد. با توجه به اینکه این فرد بناست رئیس هیأت وزیران و دولت (اصل ۱۳۴) همچنین مسئول برنامه و بودجه کشور شود(اصل ۱۲۶) مدیریتی شرط دانسته شده که با توجه به آن ، توانایی داوطلب ریاست جمهوری در مدیریت کلان امور عمومی قابل احراز باشد. لازمه این امر وجود سابقه مدیریت در سطح عالی است که باید از طریق این سابقه به وجود شرط مدیریت و تدبیر در داوطلب پی برد. صرف وزارت (با قید اینکه بهترین وزیر در حوزه تخصصی خود بوده باشد) دلیل مدیر یا مدبر بودن در حد ریاست جمهوری نیست. همچنین نمایندگی مجلس و استاد دانشگاه بودن دلالتی بر مدیریت و تدبیر ندارد.

فردی که سابقه مدیریتی قابل توجهی نداشته باشد، چگونه مدیریت او قابل احراز است؟

باید دارای حسن سابقه و امانت و تقوا باشد، به طریق اولی کسی که دارای سابقه خوب نیست و بدتر اینکه دارای سابقه سوء و از جمله محکومیت موثر کیفری است با توجه به اصل ۱۱۵ و مواد ۲۵ و ۲۶ قانون مجازات اسلامی نمی تواند داوطلب ریاست جمهوری باشد.

باید مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور باشد و سوگند یاد می‌کند پاسدار قانون اساسی باشد.(اصل ۱۲۱)بر این اساس کسانی که اعتقادی به قانون اساسی، نظام جمهوری اسلامی، حاکمیت موازین شرعی و ولایت مطلقه فقیه ندارند قاعدتا نمی‌توانند داوطلب تصدی این سمت باشند.

با توجه به این شرایط ثبت نام از افراد بی سواد، دارای سابقه سوء و یا بدون هیچ سابقه مدیریتی(هر چند محترم) موجب وهن انتخابات و جایگاه ریاست جمهوری است.

مرجع تشخیص و احراز این شرایط شورای نگهبان است(بند ۹اصل ۱۱۰) که این وظیفه ارتباطی به صلاحیت این شورا در نظارت بر انتخابات ندارد.

بر اساس بند ۵_۱۰ سیاستهای کلی انتخابات، تعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری بر عهده شورای نگهبان است. شورا در این راستا در مقاطع گوناگون از جمله در روزهای اخیر سعی در انجام این صلاحیت قانونی داشته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله جنتی: حادثه بندر شهید رجایی همه را داغدار کرد؛ همدلی مردم ایران تحسین برانگیز بود/ بدون اغماض با هرگونه قصور و تقصیری در این باره برخورد شود

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

دکتر پروین: تقویت شورا‌ها به معنای گسترش دموکراسی مشارکتی است

دکتر صادقی‌مقدم: انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری همزمان با انتخابات شورا‌ها در اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار می‌شود

پیام سخنگوی شورای نگهبان به مناسبت میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و روز دختر

بررسی اصلاحات مجلس شورای اسلامی بر «طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

فعالان رسانه‌ای اخبار صحیح، متقن و مستند را منتشر نمایند/ تقدیر از امدادگران و اهداکنندگان خون

نباید سنت‌های کارآمد حوزه که قرن‌ها دارای نتایج درخشان بوده را فراموش کرد

پیام تسلیت سخنگوی شورای نگهبان در پی حادثه بندرعباس

چهل‌وهفتمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

پربازدید ها

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۷ فروردین ۱۴۰۴

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات

سخنگوی شورای نگهبان: ۵ لایحه و موافقتنامه بین‌المللی تایید و مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور دارای اساسنامه شد/ «سرمایه‌گذاری برای تولید» مبتنی بر اصول متعدد قانون اساسی است

در مذاکرات به غیرخدا دل نبندیم/ ایران تحمیل پذیر و تسلیم پذیر نیست

گزارش تصویری نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

فیلم|اولین نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان در سال ۱۴۰۴

هویت طلبگی، گوهر اصلی طلبه است / حوزه علمیه تهران دارای ویژگی منحصر به فردی است

وجه نظریه‌پردازی و اندیشمندی مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) پنهان مانده است

پاپ فرانسیس تلاش‌های ارزنده‌ای در جهت تقویت روابط میان ادیان الهی بویژه اسلام و مسیحیت داشت

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴