کد خبر: ۷۶۴۴
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۳- 07 May 2021
دکتر ابوالفضل درویشوند:

تعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای نامزدهای ریاست جمهوری بر عهده شورای نگهبان است

استاد حقوق دانشگاه تربیت مدرس گفت: بر اساس بند ۵_۱۰ سیاستهای کلی انتخابات، تعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری بر عهده شورای نگهبان است.

تعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای نامزدهای ریاست جمهوری بر عهده شورای نگهبان است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر ابوالفضل درویشوند استاد حقوق دانشگاه تربیت مدرس در صفحه شخصی خود در اینستاگرام درباره مصوبه شورای نگهبان درخصوص شرایط نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری نوشت:

از جمله شرایط داوطلبان ریاست جمهوری این است که:

باید رجل سیاسی و مذهبی باشد. یعنی اینکه شخصیت سیاسی و مذهبی باشد. (اصل ۱۱۵) کسی که رئیس جمهور می‌شود قرار است پس از رهبری عالی ترین مقام رسمی کشور و (اصل ۱۱۳)رئیس شورای عالی امنیت ملی(اصل ۱۷۶) بشود که لازمه این امر دارا بودن فهم و جایگاه سیاسی و مذهبی است. هر کسی نمی تواند دارای این اوصاف باشد.

باید مدیر و مدبر باشد. با توجه به اینکه این فرد بناست رئیس هیأت وزیران و دولت (اصل ۱۳۴) همچنین مسئول برنامه و بودجه کشور شود(اصل ۱۲۶) مدیریتی شرط دانسته شده که با توجه به آن ، توانایی داوطلب ریاست جمهوری در مدیریت کلان امور عمومی قابل احراز باشد. لازمه این امر وجود سابقه مدیریت در سطح عالی است که باید از طریق این سابقه به وجود شرط مدیریت و تدبیر در داوطلب پی برد. صرف وزارت (با قید اینکه بهترین وزیر در حوزه تخصصی خود بوده باشد) دلیل مدیر یا مدبر بودن در حد ریاست جمهوری نیست. همچنین نمایندگی مجلس و استاد دانشگاه بودن دلالتی بر مدیریت و تدبیر ندارد.

فردی که سابقه مدیریتی قابل توجهی نداشته باشد، چگونه مدیریت او قابل احراز است؟

باید دارای حسن سابقه و امانت و تقوا باشد، به طریق اولی کسی که دارای سابقه خوب نیست و بدتر اینکه دارای سابقه سوء و از جمله محکومیت موثر کیفری است با توجه به اصل ۱۱۵ و مواد ۲۵ و ۲۶ قانون مجازات اسلامی نمی تواند داوطلب ریاست جمهوری باشد.

باید مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور باشد و سوگند یاد می‌کند پاسدار قانون اساسی باشد.(اصل ۱۲۱)بر این اساس کسانی که اعتقادی به قانون اساسی، نظام جمهوری اسلامی، حاکمیت موازین شرعی و ولایت مطلقه فقیه ندارند قاعدتا نمی‌توانند داوطلب تصدی این سمت باشند.

با توجه به این شرایط ثبت نام از افراد بی سواد، دارای سابقه سوء و یا بدون هیچ سابقه مدیریتی(هر چند محترم) موجب وهن انتخابات و جایگاه ریاست جمهوری است.

مرجع تشخیص و احراز این شرایط شورای نگهبان است(بند ۹اصل ۱۱۰) که این وظیفه ارتباطی به صلاحیت این شورا در نظارت بر انتخابات ندارد.

بر اساس بند ۵_۱۰ سیاستهای کلی انتخابات، تعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری بر عهده شورای نگهبان است. شورا در این راستا در مقاطع گوناگون از جمله در روزهای اخیر سعی در انجام این صلاحیت قانونی داشته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

کتاب «حق و آزادی در اندیشه معاصر» منتشر شد

شش محور کلیدی ورود فناوری‌های هوشمند به عرصه علوم اسلامی

تجلیل آیت‌الله جنتی از موضع‌گیری شجاعانه مقام معظم رهبری؛ سخنان ایشان بر مبنای معنویت و ایمان الهی بود/ رمضان فرصتی برای بهره‌مندی از آرامش حاصل از معنویت است

گفتگوی تلفنی سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید ناظر «احد زرنگی‌پور» / دکتر طحان‌نظیف: پیروزی در برابر دشمنان مرهون مجاهدت مومنانه مردم و شهداست

گفتگوی تلفنی سخنگوی شورای نگهبان با پدر شهید ناظر «حسین بابری» / دکتر طحان‌نظیف: خودمان را در غم خانواده‌های شهدای فتنه اخیر شریک می‌دانیم

پنجاهمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

بررسی «لایحه بودجه سال ۱۴۰۵ کل کشور» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

پیام آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون وفاداری بی‌نظیر ملّت ایران در چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی

بیانیه قدردانی شورای نگهبان از حضور حماسی و میلیونی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن

سخنگوی شورای نگهبان: نظام اسلامی به پشتوانه مردم هیچ‌گاه از آرمان‌های خود عقب‌نشینی نمی‌کند

پربازدید ها

بیانیه قدردانی شورای نگهبان از حضور حماسی و میلیونی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن

حضور آیت‌الله جنتی در راهپیمایی ۲۲ بهمن

بیانیه شورای نگهبان به مناسبت چهل‌وهفتمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و دعوت از ملت ایران برای حضور باشکوه در راهپیمایی ۲۲ بهمن

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان در حوزه بین‌الملل رونمایی شد/ دکتر کدخدایی: تبیین نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران باید توسعه یابد

سخنگوی شورای نگهبان: نظام اسلامی به پشتوانه مردم هیچ‌گاه از آرمان‌های خود عقب‌نشینی نمی‌کند

آیت‌الله مدرسی‌یزدی: دشمن به دنبال بازگردانی سلطه بر ایران است/ مردم در ۲۲ بهمن آنها را به عقب خواهند راند

پیام آیت‌الله مدرسی یزدی به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران و دعوت جهت شرکت در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن

پیام آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون وفاداری بی‌نظیر ملّت ایران در چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی

سخنگوی شورای نگهبان در راهپیمایی ۲۲ بهمن حضور یافت

پیروزی انقلاب اسلامی، تجلی عینی الله اکبر بود و هست