کد خبر: ۷۶۴۰
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۷- 06 May 2021
عضو هیئت علمی دانشگاه قم:

مصوبه شورای نگهبان از ثبت‌نام‌های بی‌رویه جلوگیری می‌کند

عضو هیئت علمی دانشگاه قم با اشاره به اعلام شرایط جدید ثبت‌نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری، گفت: شورای نگهبان این معیار‌ها را بر اساس تکلیفی که رهبر انقلاب طبق سیاست‌های کلی انتخابات بر عهده او گذاشته مورد توجه قرار داده است.

مصوبه شورای نگهبان از ثبت‌نام‌های بی‌رویه جلوگیری می‌کند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، حامد نیکونهاد در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به اعلام شرایط جدید ثبت‌نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری که شورای نگهبان طبق نص صریح قانون اساسی آن را به وزارت کشور ابلاغ کرده است، گفت: شورای نگهبان در حوزه انتخابات ریاست جمهوری مسئولیت دارد شرایط داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری را قبل از انتخابات احراز کند که آیا داوطلبان شرایط قانونی را دارند یا خیر.

این عضو هیئت علمی دانشگاه قم ادامه داد: این شرایط قانونی در اصل ۱۱۵ قانون اساسی مورد اشاره قرار گرفته است و برای داوطلبان شرایطی از جمله رجل سیاسی مذهبی بودن، دارای حُسن سابقه، مدیر و مدبر بودن و ... را برای آن‌ها در نظر گرفته است.

وی گفت: بر اساس سیاست‌های کلی انتخابات که در سال ۱۳۹۵ توسط رهبر انقلاب ابلاغ شد، در بند ۵-۱۰ یک تکلیف خاصی را بر عهده شورای نگهبان قرار داد. مبنی بر اینکه شورای نگهبان ملاک و معیار تشخیص رجل سیاسی مذهبی، مدیر و مدبر بودن را تعیین و اعلام کند تا باعث شفافیت و حداقل‌های لازم برای ثبت نام مشخص شود.

نیکونهاد گفت: شورای نگهبان این اقدام را اواخر ۱۳۹۶ انجام داد و مصوبه اخیر که رسانه‌ای شده اصلاح و تکمیل شده مصوبه در سال ۹۶ است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه قم با بیان اینکه شورای نگهبان در مصوبه اخیر معیار‌های عینی‌تر و مشخص‌تری را ارائه داده است، گفت: این مصوبه باعث شفاف‌تر شدن احراز صلاحیت‌ها می‌شود و هرچه برایند‌های انتخاباتی شفاف‌تر شود در افزایش مشارکت و شور انتخاباتی تأثیرگذار خواهد بود.

وی با اشاره به نقش مصوبه شورای نگهبان برای تعیین ملاک گفت: این مصوبه از ثبت‌نام‌های بی‌رویه که در هر دوره انتخابات شاهد آن بودیم جلوگیری می‌کند. ثبت‌نام‌های بی‌رویه‌ای که یکی از معضلات نظام حقوقی ما در برگزاری انتخابات بود. بر اساس مصوبه جدید کسی که سابقه محکومیت کیفری دارد نمی‌تواند ثبت‌نام کند، یا کسی که فاقد سابقه مدیریتی باشد نباید مجال ثبت‌نام داشته باشد که در مراحل دیگر مورد رسیدگی و رد صلاحیت قرار بگیرد.

نیکونهاد با بیان اینکه رئیس جمهور عالی‌ترین مقام اجرایی و دومین مقام ارشد کشور است و باید شرایط مدیریتی و اجرایی داشته باشد؛ گفت: طی ادوار گذشته کسانی بودند که با مدرک دیپلم، خانوادگی و ... ثبت نام می‌کردند که این باعث وهن نظام و شکسته شدن وجه کشور در عرصه مجامع بین‌المللی می‌شد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه قم، گفت: طبق متن قانون اساسی و در اصل ۹۸ تفسیر قانون بر عهده شورای نگهبان قرار داده شده است. اگر در مواردی ابهام یا اجمال وجود داشته باشد و اصلی از قانون اساسی نیاز به توجیه و تبیین داشته باشد وظیفه شورای نگهبان است که وارد عمل شده و ابهام زدایی کند.

وی گفت: در همه ادوار انتخابات شورای نگهبان مورد سوال قرار می‌گرفت؛ «مبنی بر اینکه عبارات کلی را چگونه در نظر می‌گیرد» اکنون اما، شورای نگهبان این معیار‌ها را بر اساس تکلیفی که رهبر انقلاب طبق سیاست‌های کلی انتخابات بر عهده او گذاشته مورد توجه قرار داده است.

نیکونهاد با اشاره به اینکه اکنون شورای نگهبان در مقام اجرای تکالیف قانونی خود مصوبه تعیین ملاک را تعیین کرده است، گفت: درست است این مصوبه باعث محدودیت می‌شود؛ اما محدودیتی که غیرقانونی نیست و بر اساس قانون معین شده است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه قم در پایان گفت: مصوبه تعیین ملاک توسط شورای نگهبان بر اساس معیار‌هایی که با آن‌ها بتوانیم رجل سیاسی مذهبی را بسنجیم ارائه شده و بر اساس قانون است.

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

بررسی طرح ملی هوش مصنوعی در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

پیام سخنگوی شورای نگهبان درباره حضورش در دانشگاه‌ها؛ دانشگاه محل پیوند نقد و مطالبه‌گری با قانون اساسی است

«احمد علیزاده»؛ از یاران شهید بهشتی و هم‌سنگر برادرش در شورای نگهبان

چهارمین رویداد شبیه‌سازی شورای نگهبان به مرحله دوم رسید/ شرکت بیش از هزار دانشجو و طلبه در آزمون «قانون اساسی» / رقابت‌ها از ۲۴ آذر شروع می‌شود

محبت و مودّت به حضرت صدیقه طاهره (س) عامل ارتقای معنوی و قرب الهی است

آیت‌الله جنتی درگذشتِ «احمد علیزاده» را تسلیت گفت

«احمد علیزاده» عضو پیشین حقوقدان شورای نگهبان درگذشت

نهج البلاغه نسخه حکمرانی اسلامی است/ زن را در الگوی فاطمی تفسیر کنیم

اعضای هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات‌های میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی انتخاب شدند/ برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس در ۵ حوزه و انتخابات میان‌دوره‌ای خبرگان در ۳ حوزه

آیت‌الله یزدی (ره) مجتهد در تراز انقلاب اسلامی بود

پربازدید ها

آیت‌الله جنتی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالجواد عبداللهی را تسلیت گفت

برگزیدگان همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع معرفی و تجلیل شدند

دکتر کدخدایی: مقام معظم رهبری ضامن حقوق ملت و آزادی‌ها هستند/ آیت‌الله سعدی: ایشان پیشگام حقوق عامه هستند/ دکتر غفاری: زنان در اندیشه رهبری نقش تمدن‌سازی دارند/ دکتر اسحاقی: همایش «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع» گامی فاخر در راستای پاسداری از قانون اساسی است

همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری آیت‌الله العظمی خامنه‌ای برگزار شد

نشست میهمانان خارجی همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع با جمعی از اعضای شورای نگهبان/ آیت‌الله مدرسی‌یزدی: تبیین حقوق بشر بر مبنای معیارهای اسلامی راهکار رشد انسانیت و مقابله با توطئه استکبار نوین است/ اجماع علما و پژوهشگران: آزادی در پرتو عدالت اسلامی؛ راهکار مقابله با تفرقه و سلطه غرب

آیت‌الله مدرسی‌یزدی در همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع: خاستگاه اندیشه‌های بلند رهبر معظم انقلاب، اسلام، قرآن و قانون اساسی است/ این اندیشه‌ها مشعل راه هدایت در دنیای ظلمات است

گزارش تصویری اختتامیه همایش بین‌المللی «حقوق ملّت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای»

حضور سخنگوی شورای نگهبان در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی/ درخواست دکتر طحان‌نظیف از معلمانِ آینده؛ انتقال‌دهنده مضامین قانون اساسی به دانش‌آموزان باشید

دکتر کدخدایی در همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع: بازخوانی «آزادی» از نگاه رهبری برای خروج از خمودگی است/ دین اسلام؛ بزرگترین پیام‌آور آزادی است

سخنگوی شورای نگهبان میهمان ویژه دانشگاه آزاد اسلامی رودهن در روز دانشجو بود/ دکتر طحان‌نظیف: جامعه دانشجویی، پیشران حرکت‌های اجتماعی و قانون اساسی، معیاری روشن برای تشخیص اولویت‌های جریان‌ دانشجویی است