کد خبر: ۷۶۰۲
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۰- 18 April 2021
آیت الله شب زنده دار مطرح کرد:

گناه و معصیت خداوند سد راه ترقی معنوی انسان می شود

آیت الله شب زنده دار گناه و معصیت را سد راه ترقی معنوی انسان‌ها دانست و گفت: توبه وجوب عقلی دارد و ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای بازگشت به سوی خداوند است.

گناه و معصیت خداوند سد راه ترقی معنوی انسان می شود

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری رسا، آیت الله محمدمهدی شب زنده دار، عضو شورای عالی حوزه های علمیه، در جلسه پنجم درس اخلاق ماه مبارک رمضان، که در حسینیه امام خمینی(ره) دفتر رهبر معظم انقلاب در قم برگزار شد، به شرح فرازهای خطبه پیامبر اکرم(ص) درباره ویژگی های ماه رمضان پرداخت و گفت: انجام گناهان و معصیت خداوند سد راه ترقی معنوی و عامل سقوط انسان می شود.

وی توبه و بازگشت به سوی خداوند را یک امر عقلی دانست و گفت: شخص گناه کار، هتک حرمت به مولا کرده و استحقاق عقوبت و مؤاخذه دارد و همچنین هنگام گناه بسیاری منافغ و مصالح اعمال را از دست می دهد که با توبه و قضا کردن می تواند جبران کند و همچنین اعمال و عبادات فرد گناهکار نیز در درگاه الهی پذیرفته نخواهد شد؛ از این رو بر انسان وجوب عقلی بوده که از گناهان خود توبه کند.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه ابراز داشت: در روایت است که فردی که در ماه مبارک رمضان سفر کند و روزه خود را بخورد، هرچند قضای آن روزه را بگیرد، اما نخواهد توانست که تمام منافع و مصالح روزه ماه رمضان را کسب کند.

آیت الله شب زنده دار اظهار کرد: در ادعیه ائمه اطهار(ع) تأکید شده که انجام گناهان مانع بسیاری از فیوضات و برکات همچون باریدن باران، قبولی عبادات خواهد شد و همچنین گناهان سبب نزول بلاها می شود، از این رو بسیاری از بلاهایی که جامعه گرفتار آن شدند به سبب گناهان مردم است.

وی با اشاره به مراحل توبه واقعی گفت: مقام توبه این گونه است که از اعمال ناشایست پشیمان شود و این پیشمانی در محضر حق تعالی اظهار کند.

عضو فقهای شورای نگهبان ابراز داشت: تنها اظهار پشیمانی و بیان ذکر استغفر الله برای کسب مراتب عالیه کافی نسیت بلکه باید با اعمال و عبادات و ریاضت ها به مقام توبه واقعی رسید.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم بیان داشت: حضرت علی(ع) فرموده است که اگر فردی پولی از حرام به دست آورده و رشد بدن او از آن پول حرام بوده، باید به گونه ای ریاضت بکشد که از گوشت هایی که از حرام در بدن او ایجاد شده از بین برود.

آیت الله شب زنده با بیان با بیان اینکه پیامبر اکرم(ص) در این خطبه سفارش به دعا در اوقات نماز کردند، گفت: اوقات نماز بهترین ساعات برای استجاب دعا است و خداوند در هنگام نماز جواب بندگان را پاسخ خواهند گفت و خواسته های انسان را برآورده خواهد کرد.

وی با بیان اینکه هیچ ندایی و تقاضایی از سوی بندگان در درگاه الهی بی پاسخ نخواهند ماند، افزود: خداوند مصلحت و منافع بندگان را در نظر می گیرد، گاهی خواسته های فرد یا برای او به مصلحت نیست یا مصلحت عمومی و اجتماعی در درخواست او وجود ندارد، از این رو اجابت دعاهای بندگان به گونه دیگر انجام خواهد شد.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم بیان داشت: خداوند قسم یاد کرده که افرادی که اهل نماز و سجده های طولانی هستند، در قیامت عذاب نخواهد کرد و همچنین ائمه اطهار(ع) در سخنان خود فرمودند که ما از بزرخ پیروان و شیعیان خود نگران هستیم، اما در قیامت آنها را شفاعت خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه مواسات و کمک های مؤمنانه در راستای احیای سیره ائمه اطهار(ع) در کشور انجام می شود، گفت: در این خطبه پیامبر اکرم(ع) آمده است که هر کسی مؤمن روزه داری را افطاری مختصری دهد، همانند این است که یک بنده را خداوند آزاد کرده و سبب آمرزش گناهان گذشته او خواهد شد.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم بیان داشت: هرکسی در ماه مبارک رمضان خلق و خوی نیکو کند و در این ماه غضب و خشم خود را کنترل کند، در ارتباط های خانوادگی و اجتماعی رفتار خوش داشته باشد، خداوند در روز قیامت از گناهان او خواهد گذشت.

آیت الله شب زنده دار اظهار کرد: هر فردی نوافل و نمازهای مستحب در ماه مبارک رمضان را انجام دهد، خداوند متعال برائت از جهنم برای او خواهد نوشت.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم ابراز داشت: هر کسی واجبات الهی را در ماه مبارک رمضان انجام دهد، خداوند ثواب هفتاد برابر او در ماه های دیگر را خواهد نوشت و هر کسی یک آیه شریف در این ماه مبارک رمضان قرائت کند، همانند این بوده که یک ختم قرآن در ماه های دیگر انجام داده است.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه ابراز داشت: پیامبر اکرم(ص) در فرازهای پایانی این خطبه آورده است که باب های بهشت در ماه مبارک رمضان برای بندگان باز شده که شما از خداوند بخواهید درب های بهشت را برای شما نبندد و همچنین باب های جهنم در این ماه بسته شده که شما از خداوند بخواهید آن را بر شما باز نکند و دست و پای شیطان در این ماه زنجیر شده است.

آیت الله شب زنده دار در پایان سخنانش بیان کرد: حضرت علی(ع) بعد از اتمام خطبه پیامبر اکرم(ص) می پرسد که بهترین وافصل اعمال در ماه مبارک رمضان چیست؟ رسول گرامی فرمودند که بهترین عمل در این ماه، ورع و تقوی از محرمات الهی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

دکتر مولابیگی در دیدار با خانواده شهید ناظر «بهزاد کاشفی ایمانی»: شهادت، اوج اخلاص و عشق به آرمان‌هاست

گزارش تصویری دیدار دکتر مولابیگی با خانواده شهید ناظر «بهزاد کاشفی ایمانی»

آیت‌الله جنتی: رهنمود‌های رهبر معظم انقلاب راهبرد پیروزی ملت‌ها در برابر استکبار است/ قدرت‌های سلطه‌گر در طول تاریخ به دنبال غارت ملت‌ها بوده‌اند

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۳۰ مهر ۱۴۰۴

۳ عنصر حیاتی برای کارِ فرهنگی / پشت میز معامله با خدا حاضر باشیم

گزارش تصویری دیدار دکتر طحان‌نظیف و دکتر صادقی‌مقدم با خانواده شهیده ناظر «حانیه نادری»

بانوی شهید «حانیه نادری»؛ مربی پیش‌دبستان و عضو شبکه نظارت که «مایه برکت و افتخار» پدر و مادرش بود/ جرمش همسایگی با یک دانشمند هسته‌ای بود/ دکتر طحان‌نظیف: قطعه ۴۲ بهشت زهرا (س) نمایشگاه کینه‌توزی رژیم‌صهیونیستی نسبت به مردم ایران است

مجموعه رویه‌های شورای نگهبان منتشر شد

عدم مخالفت شورای نگهبان با حذف چهار صفر از پول ملی/ مصوبه به دلیل ابهامات دیگری به مجلس بازگردانده شد

بررسی یک طرح و یک لایحه در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

پربازدید ها

دیدار دکتر مولابیگی با خانواده شهید ناظر «سیدمهدی سیدمیرزایی»؛ او که همراه با مردم در تمام سختی‌ها بود و آخرین آرزویش شهادت در راه قدس و دفاع از وطن بود

آیت‌الله جنتی: اتحاد دولت‌های اسلامی تنها راه رهایی از استعمار است/ قدردانی از تلاش‌های فراجا و نیرو‌های مسلح و امنیتی در مقابله با توطئه‌های دشمنان

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۶ مهر ۱۴۰۴

گزارش تصویری دیدار دکتر مولابیگی با خانواده شهید ناظر «سیدمهدی سیدمیرزایی»

از کشتی تا وزنه‌برداری؛ قهرمانی و پهلوانی عادت ایرانیان است

دکتر طحان‌نظیف: دشمن صهیونی با حمله به بیمارستان و زندان نشان داد به هیچ یک از قواعد اخلاقی و قانونی پایبند نیست/ «یاحسین (ع)»؛ آخرین کلام شهید ناظر/ ضمانت آزادی یک زندانی، یک روز قبل از شهادت

عدم مخالفت شورای نگهبان با حذف چهار صفر از پول ملی/ مصوبه به دلیل ابهامات دیگری به مجلس بازگردانده شد

آیت‌الله مدرسی یزدی از خانواده شهید پاسدار امیر حسین حسنی از شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه تجلیل کرد

برگزاری مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان با حضور نمایندگانی از مجلس و بانک مرکزی

بازدید اعضای شورای نگهبان از نمایشگاه جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان