کد خبر: ۷۵۱۹
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۱- 27 February 2021
دکتر طحان‌نظیف در گزارش خود مطرح کرد؛

راهکار حل مشکلات مناطق آزاد چیست؟

عضو حقوقدان شورای نگهبان در صفحه شخصی خود در اینستاگرام گزارش بیست و پنجم خود از حضور در پارلمان را منتشر کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در مطلبی با عنوان «روایت پارلمان ۲۵» در اینستاگرام خود نوشت:
 
یک‌شنبه ۲۶ بهمن‌ماه ۱۳۹۹، به مجلس رفتم. از طرف کمیسیون اقتصادی مجلس، برای بررسی «لایحه توسعه منطقه آزاد تجاری- صنعتی گیلان (انزلی)» که از طرف شورای نگهبان به مجلس اعاده شده بود، دعوت به عمل آمده بود. البته این بار دوم بود که در خصوص این لایحه به کمیسیون اقتصادی می‌رفتم.
 
راهکار حل مشکلات مناطق آزاد چیست؟

در تبیین ایراد شورای نگهبان عرض کردم که بند ۱۱ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی بر توسعه حوزه عمل مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور به منظور انتقال فناوری‌های پیشرفته، گسترش و تسهیل تولید، صادرات کالا و خدمات و تأمین نیاز‌های ضروری و منابع مالی از خارج و بند ۱۷ این سیاست‌ها بر اصلاح نظام درآمدی دولت با افزایش سهم درآمد‌های مالیاتی تاکید دارند؛ در حالی از نظر شورای نگهبان، این موارد در مصوبه لحاظ نشده است؛ لذا از منظر شورای نگهبان این لایحه، مغایر بند‌های ۱۱ و ۱۷ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی شناخته شده است.

البته هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام نیز مصوبه را عینا مغایر همین بند‌ها از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی دانسته بود و این موضوع نیز از طریق شورای نگهبان، مستقلا به مجلس منعکس شده بود.

به هر حال مجلس شورای اسلامی، باید در این راستا اصلاحات مورد نظر را انجام دهد و طبیعتا هر یک از این مراجع یعنی شورای نگهبان و هیات عالی نظارت، نسبت به رفع شدن یا نشدن اشکال خود اظهارنظر خواهند نمود؛ لذا مقرر گردید پیشنهاد‌های اصلاحی در کارگروه تخصصی کمیسیون مورد بررسی قرار گیرند و سپس در کمیسیون تصمیم‌گیری شود.

البته شاید اصلاح اساسی‌تر در این باره، اصلاح قانون مناطق آزاد باشد که شنیده‌ام، مجلس یازدهم در حال انجام اقداماتی در این زمینه است تا برخی مسائل و دغدغه‌هایی که در سال‌های اخیر نسبت به این مناطق و عملکرد آن‌ها وجود دارد، در قالب اصلاحیه این قانون سامان یابد و طرح‌ها و لوایح مربوطه مدام با اشکال شورای نگهبان و انتقاد مجامع نخبگانی مواجه نشوند که وقتی این موضوع را در کمیسیون مطرح کردم، رییس کمیسیون اقتصادی این نوید را داد که این موضوع در دستور کار است و ان شاءالله در دستور مجلس نیز قرار خواهد گرفت، اما به هر حال تا آن زمان، نمی‌توان امور را متوقف نمود.
 
انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

جایگاه فقه در تحلیل حق دفاع مشروع و مواجهه با تجاوز نظامی

فقه شیعه در پاسخ به نیاز‌های روز جامعه پویا است

بررسی دو طرح و یک لایحه در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

حضور انتشارات پژوهشکده شورای نگهبان در نمایشگاه کتاب بغداد

حمله به قطر هشدار بیدارباش به دولت‌های اسلامی است / مذاکرات نشان داد بیگانگان عهدشکن و ستمگرند

راه مقابله با رژیم صهیونی، پاسخ محکم است

آیت‌الله مدرسی‌یزدی: اساس اسلام بر وحدت و اجتماع بر حق است/ هرجا دفاع از حقی باشد، اسلام در آنجا حاضر است

«سند حوزه و هوش مصنوعی» در آستانه نهایی‌شدن است

جلسه هیئت تحریریه فصلنامه دانش حقوق عمومی برگزار شد

بررسی لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

پربازدید ها

آیت‌الله جنتی: با وحدت امت اسلام، جنایات رژیم‌صهیونیستی ممکن نبود/ شهادت مقامات یمنی، اراده مردم یمن را سست نمی‌کند

آیت‌الله مدرسی‌یزدی: اساس اسلام بر وحدت و اجتماع بر حق است/ هرجا دفاع از حقی باشد، اسلام در آنجا حاضر است

بررسی لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۲ شهریور ۱۴۰۴

«سند حوزه و هوش مصنوعی» در آستانه نهایی‌شدن است

پیام راهبردی رهبر معظم انقلاب راهنمای حرکت امروز و فردای حوزه است / هویت روحانیت ریشه در نبوت و امامت دارد

جلسه هیئت تحریریه فصلنامه دانش حقوق عمومی برگزار شد

مراقب نفوذ فرهنگی دشمن باشیم

تمسک به سیره پیامبر (ص) کلید حل مشکلات جامعه است / پاسداری از خون شهدا وظیفه همه است

پیام تسلیت آیت‌الله اعرافی به مردم افغانستان