کد خبر: ۷۵
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۸۵ - ۰۴:۲۶- 13 August 2006

تأکید آیت‌الله جنتی بر تقویت روحیه مهر و محبت در خانواده و جامعه

دبیر شورای‌نگهبان با اشاره به اهمیت اسلام به موضوع مهر و محبت، بر تقویت روحیه مهر و محبت در خانواده و جامعه تأکید کرد.
به گزارش دفتر ارتباطات‌ و اطلاع‌رسانی شورای‌نگهبان، آیت‌الله جنتی که در جمع خانواده‌های کارکنان شورای‌نگهبان سخن می‌گفت، افزود: محبت از آب و نان برای فرزندان واجب‌‌تر است و در خانه در درجه اول باید محبت حاکم باشد.
وی با انتقاد از نبود یک دستگاه تربیتی قوی در جامعه گفت: بچه‌ها باید در مدرسه در کنار یادگرفتن الفباء و ضرب و تقسیم، محبت را فرا بگیرند.
آیت‌الله جنتی با بیان اینکه نثار کردن محبت، محبت متقابل را در پی دارد افزود: اگر بی‌محبتی شود، جواب آن نیز بی‌محبتی خواهد بود. وی انسان را اسیر محبت دانست و گفت: انسان همواره جذب محبت می‌شود.
آیت‌الله جنتی معیارهای تربیت اسلامی را یاد‌آور شد و خاطر‌نشان کرد: اساس تربیت و اخلاق اسلامی بر مهر و محبت است و آن جامعه‌ای را می‌توان جامعه‌اسلامی نام نهاد که محبت بر آن حاکم باشد.
وی منشاء ناراحتی‌های عصبی و روانی و اختلافات و دعواها در جوامع غربی و حتی کم و بیش در کشورهای اسلامی را کم‌مهریها و کم محبتی‌ها دانست و گفت: اگر می‌بینیم برخی زندگی‌ها متلاشی شده و به طلاق کشیده می‌شود و بچه‌ها از زیر بال و پر گرم پدر و مادر که بهترین مربی و دلسوز هستند بیرون می‌روند و آوارگی پیدا می‌کنند به این دلیل است که در خانواده مهر و محبت احساس نکرده‌اند و خودبخود همین تا آخر زندگی اثر می‌گذارد و زندگی پریشان برای آنها درست می‌کند و این پریشانی به کل جامعه سرایت می‌کند.
آیت‌الله جنتی افزود: اگر در مدرسه، در ادارات، در کارخانه‌ها، در مزرعه‌ها و جاهای دیگر مشکلاتی پیش می‌آید،‌ یک بخش از آن با نسبت‌های مختلف مربوط به همین مسأله مهر و محبت است. اگر آن رئیس و آن مدیر نسبت به کارمندانش احساس محبت نمی‌کند، کارمندان نیز نسبت به مدیر احساس محبت نخواهند کرد. لذا به دلیل همان عدم محبت گاهی اوقات نافرمانی‌ها و کارشکنی‌هایی پیش می‌آید و کارها کند پیش می‌رود و کار مردم گره می‌خورد.
آیت‌الله جنتی با اشاره به فجایع اخیر در لبنان و فلسطین گفت: مسئله روز ما مسئله فلسطین و لبنان است که واقعاً همه را پریشان کرده و غصه‌ای برای دلهای مسلمانان غیور و هرانسان غیرتمندی شده است. این ناشی از همین است که در میان جامعه اسلامی که قرآن فرموده "انما المؤمنون اخوه" همه با هم باید حالت برادری و مهر و محبت برادری داشته باشند، این آیه در جوامع اسلامی حاکم نیست.
وی خاطر‌نشان کرد: برخی مردم مسلمان الان راحت می‌خوابند. حالا ما اگر ناراحتیم، غصه داریم که بیش از این هم باید ناراحت باشیم، اما خیلی ها بی تفاوت مطلقند و حتی حاضر نیستند اخبار این فجایع را بشنوند یا اگر هم می‌شنوند مثل سایر اخبار، اخبار ورزشی و اخبار آب و هوا، آنرا تلقی می‌کنند. اما آیا اگر خانواده
خودشان در معرض چنین آسیب‌هایی باشد و هر آنی احتمال بدهند بچه‌هایشان کشته می‌شوند و جنازه خونینشان را می‌آورند،‌ واقعاً راحت می‌خوابند؟ اگر این مهر و محبت وجود داشت یک چنین وضعی بر سر مردم مسلمان لبنان و فلسطین نمی‌آمد و همان سالهای اول شر اسرائیل کم شده بود.
آیت‌الله جنتی افزود: ما باید با آموزش‌های قرآنی و استفاده از فضای مناسبی که شعار مهرورزی و عدالت خواهی مطرح است، نسبت به تقویت روحیه مهر و محبت در جامعه تلاش کنیم.
وی گفت: رابطه بین کاسب و مشتری، رابطه غارتگر و غارت شده نباشد. آنهایی که با هم ارتباطات مالی و اقتصادی دارند نباید به فکر غارت باشند، اینها با اصول برادری، دوستی و مهربانی نمی‌سازد.
دبیر شورای‌نگهبان با اشاره به سال پیامبر اعظم (ص)،‌ بهترین الگو و بالاترین کمال اخلاق و مهر و محبت را حضرت محمد (ص) دانست و افزود: این مهر و محبت پیامبر بزرگوار اسلام بود که همه را جذب و شیفته خود کرد.
وی با اشاره به تأکید اسلام بر محبت به ایتام گفت: یتیم بیش از آنکه شکمش سیر شود باید عواطفش سیر شود، باید روانش سیر شود و قلبش آرام بگیرد. وقتی می‌گویند دست کشیدن به سر بچه یتیم ثواب دارد، هنگام دست کشیدن هر مویی که از زیر دست عبور می‌کند به عدد این موها ثواب داده می‌شود، برای این است که این دست محبت را به او منتقل می‌کند.
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

مسئولان به سرعت در فناوری‌های نوین سرمایه‌گذاری کنند

دکتر مولابیگی: شهید مفتح الگوی نظریه‌پردازی عمل‌گرا در تاریخ انقلاب اسلامی است/ «وحدت و همدلی» راز عزت و بقای جامعه اسلامی است

تقویت پژوهش‌های علوم انسانی- اسلامی از برکات تعامل حوزه و دانشگاه است

آذربایجان شرقی؛ مقصد نخست دومین مرحله رویداد شبیه‌سازی شورای نگهبان/ رقابت‌ها در تهران و سه استان دیگر ادامه می‌یابد

تاکید آیت‌الله جنتی بر تقویت وحدت حوزه و دانشگاه/ شورای نگهبان از پشتوانه مجامع علمی بهره می‌برد و پژوهش نقش کلیدی در اتقان نظرات این نهاد دارد

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۶ آذر ۱۴۰۴

اولین جلسه هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس و خبرگان برگزار شد؛ انتخاب رئیس، نایب‌رئیس، سخنگو، دبیر و منشی

پژوهش، پیشران اصلی علوم و شرط تربیت عالمان صاحب‌نظر است

پژوهش حقوقی؛ ضرورت حکمرانی مبتنی بر قانون

روایت یک دیدار در قیامدشت؛ سخنگوی شورای نگهبان از شهیدانِ ناظر «محمدمرصاد مومنی» و «علی طهماسبی» تجلیل کرد/ دکتر طحان‌نظیف: شهدا چهره بدون روتوش دشمن را نشان دادند

پربازدید ها

آیت‌الله جنتی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالجواد عبداللهی را تسلیت گفت

«احمد علیزاده»؛ از یاران شهید بهشتی و هم‌سنگر برادرش در شورای نگهبان

حضور سخنگوی شورای نگهبان در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی/ درخواست دکتر طحان‌نظیف از معلمانِ آینده؛ انتقال‌دهنده مضامین قانون اساسی به دانش‌آموزان باشید

اعضای هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات‌های میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی انتخاب شدند/ برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس در ۵ حوزه و انتخابات میان‌دوره‌ای خبرگان در ۳ حوزه

سخنگوی شورای نگهبان میهمان ویژه دانشگاه آزاد اسلامی رودهن در روز دانشجو بود/ دکتر طحان‌نظیف: جامعه دانشجویی، پیشران حرکت‌های اجتماعی و قانون اساسی، معیاری روشن برای تشخیص اولویت‌های جریان‌ دانشجویی است

آیت‌الله جنتی درگذشتِ «احمد علیزاده» را تسلیت گفت

«احمد علیزاده» عضو پیشین حقوقدان شورای نگهبان درگذشت

دکتر پروین: قانون اساسی زمینه‌ساز مشارکت است، نه محدودیت/ ایران؛ پیشگام تدوین قانون اساسی مکتوب در غرب آسیا

آیت‌الله جنتی: حضرت زهرا (س) الگوی بی‌بدیل زندگی حق‌مدارانه است/ بهترین تجلیل از زن را دین مبین اسلام داشته است

پاسخ سخنگوی شورای نگهبان به سوالات صریح دانشجویان دانشگاه شهیدبهشتی: قانون اساسی دستاورد بزرگ تاریخی ملت ایران است/ در بررسی مصوبات هیچ چیز پنهانی نداریم در انتخابات نیز موارد را به داوطلبان می‌گوییم