کد خبر: ۷۴۸۲
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۳- 06 February 2021
در جمع فعالان فرهنگی دزفول:

دکتر طحان نظیف: تایید صلاحیت توسط شورای نگهبان به معنای تضمین آینده کاندیدا‌ها نیست

عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان موارد قانون را اجرا می‌کند و کسی که شرایط اولیه صلاحیت را داشته باشد و موانع قانونی را نداشته باشد، می تواند وارد این عرصه شود اما آن به این معنا نیست که شورای نگهبان آینده کسی را تضمین و گارانتی می کند.

دکتر طحان نظیف: تایید صلاحیت توسط شورای نگهبان به معنای تضمین آینده کاندیدا‌ها نیست

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در آخرین نشست از دوره زمستانه مجازی صراط که توسط موسسه مهراب دزفول برگزار شده بود، حاضر شد و پس از بیان مطالبی در خصوص اصلاحیه قانون انتخابات ریاست جمهوری، به پرسش‌های شرکت کنندگان پاسخ داد.

وی در این گفتگوی زنده اینترنتی که با حضور جمعی از فعالان و نخبگان فرهنگی شهرستان دزفول انجام شد، لازمه حل مشکلات جمهوری اسلامی ایران را قانونی شفاف، روشن و ناظر به مسائل مشخص کشور عنوان کرد.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان در پاسخ به این پرسش که چرا شورای نگهبان علت رد صلاحیت کاندیداها را رسانه‌ای نمی‌کند، گفت: قانون چنین اجازه‌ای به شورای نگهبان نداده است که دلایل رد صلاحیت و عدم احراز صلاحیت افراد را بیان کند.

دکتر طحان نظیف حفظ حرمت و آبروی افراد را یکی از مهمترین خط قرمزهای شورا برشمرد و افزود: براساس قانون انتخابات یکی از موارد ‌ردصلاحیت، محکومیت‌هایی است که در قانون ذکر شده است. اما محکومیت‌ها، تمام علت نیست و گاه عدم تایید صلاحیت برخی از کاندیدها ناشی از استعلام شورای نگهبان از دستگاه‌های امنیتی و انتظامی است.

وی در واکنش به اینکه چرا پس از تایید صلاحیت نیز افراد دچار خطاهایی می‌شوند اظهار داشت: شورای نگهبان موارد قانون را اجرا می‌کند و کسی که شرایط اولیه صلاحیت را داشته باشد و موانع قانونی را نداشته باشد، می تواند وارد این عرصه شود اما آن به این معنا نیست که شورای نگهبان آینده کسی را تضمین و گارانتی می کند.

این عضو شورای نگهبان ادامه داد: تلاش ما برای رد و یا تایید صلاحیت این است که حقوقی، شرعی و غیرسیاسی عمل کنیم. حقوقی عمل کردن یعنی بر مبنای اسنادی که در اختیار داریم عمل کنیم و نه مواردی که بعضا توسط اشخاص یا رسانه ها بدون ارائه اسناد معتبر گفته می‌شود.

وی در این خصوص که با توجه به شرایط اقتصادی کشور، آیا شورا در انتخابات ۱۴۰۰ معیارهایی جدید را برای تایید صلاحیت کاندیداها در نظر خواهد گرفت یا خیر تاکید کرد: معیارها همان است که در قانون ذکر شده است لذا شورای نگهبان ملاحظه ای بجز اجرای قانون ندارد. از شورای نگهبان نخواهید که به جای مردم تصمیم بگیرد.

دکتر طحان نظیف ادامه داد: ما از میان خود مردم هستیم و از اوضاع و شرایط اقتصادی کشور اطلاع داریم و در انتخابات ۱۴۰۰ نیز ملاحظات قانونی را در نظر داشته و بر مبنای آن عمل خواهیم کرد.

وی همچنین در خصوص عدم دخالت شورای نگهبان برای نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، به اصل ۹۹ قانون اساسی اشاره کرد و گفت: این اصل از نظارت شورای نگهبان بر چهار انتخابات‌ ریاست جمهوری، ‌مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری و همه پرسی نام می برد و در آن هیچ اشاره ای به شورای اسلامی شهرها و روستاها نشده است بنابراین نظارت بر انتخابات مذکور در حوزه وظایف شورای نگهبان نیست.

گفتنی است کلاس های زمستانه مجازی صراط از هفته دوم بهمن ماه به مدت هفت روز و با محوریت تحلیلی از وضعیت ایران امروز برگزار شد.

در این دوره که توسط موسسه فرهنگی مهراب و کانون جلسات قرآن دزفول برای فعالان فرهنگی این شهرستان اجرا شد، برخی موضوعات روز جامعه ایران را نظیر انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، مسئله واکسن کرونا در ایران و روابط خارجه ایران و آمریکا توسط اساتید مختلف کشوری به بحث گذاشته شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

بازدید اعضای شورای نگهبان از نمایشگاه جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان

جلسه هیات امنای پژوهشکده شورای نگهبان برگزار شد

جلد دوم مجموعه «روایت اساسی» با عنوان «تاریخچه رهبری در حقوق اساسی ایران» منتشر شد

آیت‌الله مدرسی یزدی از خانواده شهید پاسدار امیر حسین حسنی از شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه تجلیل کرد

نشست علمی با موضوع «بررسی الزامات و بایسته‌های تحلیل نظرات شورای نگهبان» همراه با معرفی کتاب «تحقیق در متون و اسناد حقوق عمومی و تحلیل نظرات شورای نگهبان»

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۳ مهر ۱۴۰۴

کتاب «حقوق اساسی تطبیقی» منتشر شد

گزارش تصویری دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید ناظر «حسن شجاعی»

دکتر طحان‌نظیف: دشمن صهیونی با حمله به بیمارستان و زندان نشان داد به هیچ یک از قواعد اخلاقی و قانونی پایبند نیست/ «یاحسین (ع)»؛ آخرین کلام شهید ناظر/ ضمانت آزادی یک زندانی، یک روز قبل از شهادت

قدرت ایران در اتکا به توان داخلی است / مردم را به مشارکت فراگیر اقتصادی دعوت کنیم

پربازدید ها

دکتر پروین: معنویت نقش مهمی در شکست محاسبات دشمن دارد/ رژیم صهیونیستی به هیچ یک از اهدافش در جنگ ۱۲ روزه نرسید

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی درباره بعضی حوادث مهمّ اخیر

دیدار با پدر و برادری که شهیدشان در جستجوی خدمت به مردم بود/ دکتر طحان‌نظیف: خون شهیدان در ایجاد و استمرار انسجام ملی موثر بود

گزارش تصویری دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید ناظر «حسین معینی»

دیدار دکتر مولابیگی با خانواده شهید ناظر «سیدمهدی سیدمیرزایی»؛ او که همراه با مردم در تمام سختی‌ها بود و آخرین آرزویش شهادت در راه قدس و دفاع از وطن بود

آیت‌الله جنتی: اتحاد دولت‌های اسلامی تنها راه رهایی از استعمار است/ قدردانی از تلاش‌های فراجا و نیرو‌های مسلح و امنیتی در مقابله با توطئه‌های دشمنان

بررسی لایحه نظام جامع باشگاه‌داری در جمهوری اسلامی ایران در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جمهوری اسلامی ایران هرگز ذلت را نخواهد پذیرفت

اسنپ‌بک حلقه‌ای از زنجیره رویکرد جنگ تمدن‌هاست/ سه راهبرد امت ایران و اسلام در برهه حساس تاریخی

چهل‌ونهمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد