کد خبر: ۷۳۶۳
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۲- 16 December 2020
دکتر طحان‌نظیف مطرح کرد؛

بررسی اساسنامه پیشنهادی پژوهشکده شورای نگهبان

عضو حقوقدان شورای نگهبان در ادامه سلسله گزارش‌های خود به مردم، گزارشی از جلسه روز چهارشنبه (۱۹ آذر ۹۹) شورای نگهبان ارائه کرد.
بررسی اساسنامه پیشنهادی پژوهشکده شورای نگهبان
 
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، دکتر طحان نظیف عضو حقوقدان شورای نگهبان در گزارش ۵۹ از سلسله گزارش‌های خود به مردم از جلسات شورای نگهبان نوشت: شورای نگهبان چهارشنبه ۱۹ آذر‌ماه ۱۳۹۹ جلسه داشت.
 
ابتدای جلسه، طبق روال ماه‌های اخیر آیت‌الله جنتی از وضعیت بیماری آیت‌الله یزدی گفتند و اعضای شورا نیز جویای حال و وضعیت بیماری ایشان بودند، اما هیچ‌یک نمی‌دانستیم که کمی بعد و در خلال جلسه، خبر رحلت ایشان را خواهیم شنید. حتی بنا بود فردای آن روز یعنی پنج‌شنبه، با تعدادی از اعضا برای عیادت و تقدیر از زحمات ایشان به ملاقات ایشان برویم، اما گویا تقدیر به گونه دیگری رقم خورده بود.

با ورود در دستور، قسمت‌هایی از اساسنامه پیشنهادی پژوهشکده شورای نگهبان با همان جدیت و تدقیقی که اعضای شورا نسبت به مصوبات ارسالی از سوی مجلس یا اساسنامه‌های دولتی دارند، بررسی شد.

لازم به ذکر است است که سابقه پشتیبانی علمی و کارشناسی و همچنین ارائه نظرات مشورتی به شورای نگهبان در یک نهاد پژوهشی به سال‌ها قبل یعنی سال ۱۳۷۶ بر می‌گردد که «مرکز تحقیقات شورای نگهبان» تأسیس و در سال ۱۳۹۲ نیز این مرکز به پژوهشکده شورای نگهبان تبدیل شد. این پژوهشکده در سال ۱۳۹۲ موفق به اخذ موافقت اصولی از وزارت علوم شد و اخیراً هم موافقت قطعی آن از وزارت علوم دریافت شده است.

البته اهتمام و توجه ویژه به چنین مجموعه‌ای را باید پس از ملاقاتی که اعضای شورای نگهبان با مقام معظم رهبری در سال ۱۳۷۹ داشتند، دانست که ایشان در آن دیدار بر ایجاد یک مرکز تحقیقات علمی تاکید کرده بودند و پس از آن بود که این مساله به طور جدی در دستور کار اعضا قرار گرفت.

این پژوهشکده امروز به عنوان بازوی کارشناسی و پژوهشی شورای نگهبان شناخته می‌شود که در زمینه‌های مختلف تخصصی فعالیت دارد و یکی از مهمترین وظایف آن، بررسی مصوبات مجلس و ارائه نظر مشورتی به شورای نگهبان در خصوص تطبیق آن‌ها با قانون اساسی است. پژوهشکده همزمان با مجلس، بررسی‌های تخصصی خود را آغاز می‌نماید تا بتواند به موقع نظریه مشورتی خود را به صورت کامل، جامع و متقن به شورای نگهبان ارائه نماید. جالب اینکه رویه شورای نگهبان عموما این است که بدون دریافت نظر تخصصی پژوهشکده نسبت به مصوبات، وارد بررسی آن‌ها نخواهد شد.

پس از آن به ادامه بررسی «طرح اصلاح مواد (۱) و (۷) قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل (۴۴) قانون اساسی و اصلاحات بعدی آن» پرداخته شد که این طرح به خاطر وجود یک ابهام و یک اشکال، مجددا به مجلس اعاده شد.

اواخر جلسه در حال بررسی مصوبات بودیم که خبر رحلت آیت‌الله یزدی واصل شد. همه متاثر شدند و برای شادی روح‌شان، صلوات و فاتحه‌ای قرائت کردند. با اینحال موجب نشد جلسه تعطیل شود و بررسی موضوعات و مصوبات ادامه پیدا کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۹ آذر ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: حضرت زهرا (س) الگوی بی‌بدیل زندگی حق‌مدارانه است/ بهترین تجلیل از زن را دین مبین اسلام داشته است

انتشار کتاب «شرایط کیفی داوطلبان انتخابات» از سوی پژوهشکده شورای نگهبان

کارگاه مهارت‌افزایی چهارمین دوره رقابت شبیه‌سازی شورای نگهبان ویژه استان تهران برگزار شد

گزارش تصویری نشست پرسش و پاسخ دانشجویی با دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید بهشتی

پاسخ سخنگوی شورای نگهبان به سوالات صریح دانشجویان دانشگاه شهیدبهشتی: قانون اساسی دستاورد بزرگ تاریخی ملت ایران است/ در بررسی مصوبات هیچ چیز پنهانی نداریم در انتخابات نیز موارد را به داوطلبان می‌گوییم

برگزاری کارگاه تخصصی شبیه سازی شورای نگهبان در دانشگاه چمران

تاکید دکتر مولابیگی بر اهمیت حیاتی آموزش و پرورش در تحقق قانون اساسی/ «مسئولیت‌پذیری» و «شفافیت» دو اقتضای نظام اداری صحیح در قانون اساسی است

گزارش تصویری حضور سخنگوی شورای نگهبان به‌مناسبت روز دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی رودهن

سخنگوی شورای نگهبان میهمان ویژه دانشگاه آزاد اسلامی رودهن در روز دانشجو بود/ دکتر طحان‌نظیف: جامعه دانشجویی، پیشران حرکت‌های اجتماعی و قانون اساسی، معیاری روشن برای تشخیص اولویت‌های جریان‌ دانشجویی است

پربازدید ها

آیت‌الله جنتی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالجواد عبداللهی را تسلیت گفت

برگزیدگان همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع معرفی و تجلیل شدند

دکتر کدخدایی: مقام معظم رهبری ضامن حقوق ملت و آزادی‌ها هستند/ آیت‌الله سعدی: ایشان پیشگام حقوق عامه هستند/ دکتر غفاری: زنان در اندیشه رهبری نقش تمدن‌سازی دارند/ دکتر اسحاقی: همایش «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع» گامی فاخر در راستای پاسداری از قانون اساسی است

همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری آیت‌الله العظمی خامنه‌ای برگزار شد

نشست میهمانان خارجی همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع با جمعی از اعضای شورای نگهبان/ آیت‌الله مدرسی‌یزدی: تبیین حقوق بشر بر مبنای معیارهای اسلامی راهکار رشد انسانیت و مقابله با توطئه استکبار نوین است/ اجماع علما و پژوهشگران: آزادی در پرتو عدالت اسلامی؛ راهکار مقابله با تفرقه و سلطه غرب

توضیحات سخنگوی شورای نگهبان درخصوص حق پخش مسابقات ورزشی

گزارش تصویری اختتامیه همایش بین‌المللی «حقوق ملّت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای»

دکتر کدخدایی در همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع: بازخوانی «آزادی» از نگاه رهبری برای خروج از خمودگی است/ دین اسلام؛ بزرگترین پیام‌آور آزادی است

حضور سخنگوی شورای نگهبان در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی/ درخواست دکتر طحان‌نظیف از معلمانِ آینده؛ انتقال‌دهنده مضامین قانون اساسی به دانش‌آموزان باشید

آیت‌الله مدرسی‌یزدی در همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع: خاستگاه اندیشه‌های بلند رهبر معظم انقلاب، اسلام، قرآن و قانون اساسی است/ این اندیشه‌ها مشعل راه هدایت در دنیای ظلمات است