کد خبر: ۷۲۴۰
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۸- 08 November 2020
پژوهشگر حقوق عمومی:

رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا منحصر به دو حزب است!

دکتر مصطفی منصوریان مدرس دانشگاه و پژوهشگر حقوق عمومی گفت: انحصار رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا منحصر به دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر مصطفی منصوریان پژوهشگر حقوق عمومی و مدرس دانشگاه در چهارمین روز از سلسله نشست‌های تخصصی بررسی ساختار و فرآیند انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده آمریکا که به صورت مجازی توسط پژوهشکده شورای نگهبان برگزار شد، درباره هدف از برگزاری غیرمستقیم انتخابات در آمریکا گفت: از عمده‌ترین اهداف برگزاری غیرمستقیم انتخابات در آمریکا می‌توان به توزیع قدرت، ایجاد و حفظ نظام فدرالیسیم دانست که مبتنی بر دمکراسی محض نیست.

این پژوهشگر حقوق عمومی همچنین با بیان اینکه کارکرد مجامع حزبی در ایالت‌ها، انتخاب نامزد رسمی حزبی و صدور بیانیه سیاسی است، اظهار داشت: معمولاً تابستانی که قرار است انتخابات انجام شود، مجامع یا کنوانسیون‌های ملی برای انتخاب نامزد اصلی احزاب تشکیل می‌شود.

دکتر منصوریان درباره تاثیر رای مردم در روز انتخابات ابراز داشت: از سال ۱۸۴۶ به بعد همه ایالت‌ها به استثنا دو ایالت مین و نبراسکا با رای مستقیم مردم در هر ایالت در روز انتخابات ریاست جمهوری برای انتخاب انتخاب کنندگان رئیس جمهور و معاون وی در نظر گرفته می‌شود.

وی افزود: رای به نامزد‌های انتخاباتی در واقع تعیین انتخاب‌کنندگان هیات انتخاباتی است. در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده، امکان نامزدی احزاب سوم یا نامزد‌های مستقل نیز وجود دارد لیکن به هیچ وجه امکان انتخاب شدن ندارند.

پژوهشگر حقوق عمومی با اشاره به شائبه اغراض سیاسی در هیات انتخاباتی امریکا گفت: هیچ مقرراتی در سطح قانون اساسی امریکا وجود ندارد که آزادی انتخاب اعضای هیئت انتخاباتی را محدود کنند، اما به شکل عرفی انتظار است و در سطح برخی ایالات نیز مقرر شده که اعضای هیات انتخاباتی به قضاوت آزادانه و شخصی خود دست نزنند و به ترجیح و اولویت مردم رای دهند. در این خصوص ۲۱ ایالت و منطقه کلمبیا برای عدم وفاداری اعضای هیت انتخاباتی به تعهد حزبی مجازاتی را تعیین کرده‌اند.

دکتر منصوریان درباره سرانجام انتخابات آمریکا در صورت نرسیدن آراء الکترال به حد نصاب گفت: اگر ۲۷۰ رای الکترال حاصل نشود، مجلس نمایندگان از میان سه نامزدی که بیشترین آرا را برای جایگاه ریاست جمهوری کسب کرده‌اند، رئیس جمهور را انتخاب می‌کند. مجلس سنا هم معاون رئیس جمهور را انتخاب می‌کند ازمیان دو نامزدی که بیشترین آرا را کسب کند.

وی افزود هرچند نظام ریاست‌جمهوری امریکا مایه ثبات نظام فدرال قلمداد شده، اما رئیس‌جمهور منتخب الزاما بر مبنای اکثریت آرا شهروندان انتخاب نمی‌شود. میزان جمعیت ایالت‌ها در نتیجه‌ِی این رقابت نقش‌آفرین است و نه الزاماً اراده‌ی شهروندانی که به پای صندوق‌های رأی رفته‌اند. هر انتخاب‌کننده در ایالات کوچک (از جمله وایومینگ، ورمونت و داکوتای شمالی) که کمترین نماینده را در هیئت انتخاباتی دارند، حدود ۴ برابر قدرت رأی بالاتر نسبت به ایالات بزرگ دارد. همچنین، انحصار رقابت میان دو حزب جمهوری خواه و دموکرات است.
 
انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

دکتر طحان نظیف: سرمایه گذاری برای تولید، ترجمان اصول اقتصادی قانون اساسی است

پالایش نفس و رسیدن به لقاءالله با بهره‌برداری از ضیافت الهی

انتخابات، تجلی عملی جایگاه مردم در جمهوری اسلامی‌

انتشار کتاب «رهبری و قانون اساسی»؛ نگاهی جامع به مبانی و صلاحیت‌ها

کتاب «قوه مقننه و قانون اساسی» منتشر شد

فیلم|آخرین نشست خبری دکتر طحان‌نظیف در سال ۱۴۰۳

دکتر طحان‌نظیف: تمامی ایرادات شورای نگهبان درباره لایحه بودجه به جز یک مورد اصرار شده برطرف شد/ تصمیم نهایی در مورد مصوبه تعطیلی یک روز با مجمع تشخیص مصلحت نظام است/ تایید ۵ معاهده و موافقتنامه با کشور‌های خارجی/ ۶۱ مصوبه مجلس در سال ۱۴۰۳ بررسی شد

گزارش تصویری آخرین نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان در سال ۱۴۰۳

طرح استفساریه قانون منع فروش و واگذاری اراضی فاقد کاربری مسکونی برای امر مسکن به شرکتهای تعاونی مسکن و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی تایید شد

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات

پربازدید ها

تایید طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران

کتاب «قوه مجریه و قانون اساسی» منتشر شد

فروش ویژه نوروزی انتشارات پژوهشکده شورای نگهبان با ۱۵٪ تخفیف

مروری بر ابهامات و اشکالات شورای نگهبان به جداول بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۱ اسفند ۱۴۰۳

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۲ اسفند ۱۴۰۳

طرح ساماندهی وضعیت حوزه‌های انتخابیه و تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی تایید شد

مجموعه سه جلدی «قانونگذاری و قانون اساسی» منتشر شد

انتشار کتاب «نظریه مردم‌سالاری دینی»؛ پژوهشی نوین در تبیین مبانی حکمرانی اسلامی

نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و دولت + جزئیات