کد خبر: ۷۲۴۰
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۸- 08 November 2020
پژوهشگر حقوق عمومی:

رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا منحصر به دو حزب است!

دکتر مصطفی منصوریان مدرس دانشگاه و پژوهشگر حقوق عمومی گفت: انحصار رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا منحصر به دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر مصطفی منصوریان پژوهشگر حقوق عمومی و مدرس دانشگاه در چهارمین روز از سلسله نشست‌های تخصصی بررسی ساختار و فرآیند انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده آمریکا که به صورت مجازی توسط پژوهشکده شورای نگهبان برگزار شد، درباره هدف از برگزاری غیرمستقیم انتخابات در آمریکا گفت: از عمده‌ترین اهداف برگزاری غیرمستقیم انتخابات در آمریکا می‌توان به توزیع قدرت، ایجاد و حفظ نظام فدرالیسیم دانست که مبتنی بر دمکراسی محض نیست.

این پژوهشگر حقوق عمومی همچنین با بیان اینکه کارکرد مجامع حزبی در ایالت‌ها، انتخاب نامزد رسمی حزبی و صدور بیانیه سیاسی است، اظهار داشت: معمولاً تابستانی که قرار است انتخابات انجام شود، مجامع یا کنوانسیون‌های ملی برای انتخاب نامزد اصلی احزاب تشکیل می‌شود.

دکتر منصوریان درباره تاثیر رای مردم در روز انتخابات ابراز داشت: از سال ۱۸۴۶ به بعد همه ایالت‌ها به استثنا دو ایالت مین و نبراسکا با رای مستقیم مردم در هر ایالت در روز انتخابات ریاست جمهوری برای انتخاب انتخاب کنندگان رئیس جمهور و معاون وی در نظر گرفته می‌شود.

وی افزود: رای به نامزد‌های انتخاباتی در واقع تعیین انتخاب‌کنندگان هیات انتخاباتی است. در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده، امکان نامزدی احزاب سوم یا نامزد‌های مستقل نیز وجود دارد لیکن به هیچ وجه امکان انتخاب شدن ندارند.

پژوهشگر حقوق عمومی با اشاره به شائبه اغراض سیاسی در هیات انتخاباتی امریکا گفت: هیچ مقرراتی در سطح قانون اساسی امریکا وجود ندارد که آزادی انتخاب اعضای هیئت انتخاباتی را محدود کنند، اما به شکل عرفی انتظار است و در سطح برخی ایالات نیز مقرر شده که اعضای هیات انتخاباتی به قضاوت آزادانه و شخصی خود دست نزنند و به ترجیح و اولویت مردم رای دهند. در این خصوص ۲۱ ایالت و منطقه کلمبیا برای عدم وفاداری اعضای هیت انتخاباتی به تعهد حزبی مجازاتی را تعیین کرده‌اند.

دکتر منصوریان درباره سرانجام انتخابات آمریکا در صورت نرسیدن آراء الکترال به حد نصاب گفت: اگر ۲۷۰ رای الکترال حاصل نشود، مجلس نمایندگان از میان سه نامزدی که بیشترین آرا را برای جایگاه ریاست جمهوری کسب کرده‌اند، رئیس جمهور را انتخاب می‌کند. مجلس سنا هم معاون رئیس جمهور را انتخاب می‌کند ازمیان دو نامزدی که بیشترین آرا را کسب کند.

وی افزود هرچند نظام ریاست‌جمهوری امریکا مایه ثبات نظام فدرال قلمداد شده، اما رئیس‌جمهور منتخب الزاما بر مبنای اکثریت آرا شهروندان انتخاب نمی‌شود. میزان جمعیت ایالت‌ها در نتیجه‌ِی این رقابت نقش‌آفرین است و نه الزاماً اراده‌ی شهروندانی که به پای صندوق‌های رأی رفته‌اند. هر انتخاب‌کننده در ایالات کوچک (از جمله وایومینگ، ورمونت و داکوتای شمالی) که کمترین نماینده را در هیئت انتخاباتی دارند، حدود ۴ برابر قدرت رأی بالاتر نسبت به ایالات بزرگ دارد. همچنین، انحصار رقابت میان دو حزب جمهوری خواه و دموکرات است.
 
انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله جنتی: سواستفاده رژیم‌صهیونیستی از وضعیت این روزهای سوریه جنایت بزرگی است/ آمریکا و هم‌پیمانانش باید پاسخگو باشند

آیت‌الله یزدی از ابتدای نهضت اسلامی نقش مهمی در روشنگری‌ها داشت/ در مقابل انحرافات و جریان نفوذ فریاد می‌کشید

باید نسبت به رعایت احکام دین تعصب داشته باشیم/مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با رسیدن به نقطه مطلوب، الگوی خوبی برای جهان اسلام خواهد بود

بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

فیلم|حضور دکتر طحان‌نظیف در نشست علمی «حقوق ملت در قانون اساسی» در دانشگاه شهید باهنر

دکتر طحان نظیف: جریان دانشجویی همواره در تحولات اجتماعی ایران حضور موثر داشته/ قانون اساسی ترسیم کننده آرمان‌های جنبش دانشجویی است

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی پیرامون برخی مسائل روز

عَلَم مبارزه با استکبار از دست دانشجویان نمی‌افتد

نخستین شماره ماهنامه خبری پژوهشی پژوهشکده شورای نگهبان منتشر شد

پربازدید ها

سومین دوره آزمون ملی قانون اساسی برگزار می‌شود

آزمون ملی قانون اساسی چیست؟

برگزاری نشست علمی«لایحه بودجه ۱۴۰۴ و پی‌ریزی اقتصاد صحیح و عادلانه» در پژوهشکده شورای نگهبان

«حتی اعدام هم برای اینها کم است»

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

نشست علمی«ظرفیت‌های شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در اصلاح ساختار بودجه با نگاهی بر لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور»

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه شهید باهنر کرمان

مجموعه صوتی "پرسمان اساسی" باحضور سخنگوی شورای نگهبان رونمایی شد/ دکتر طحان‌نظیف: هنوز کار زیادی برای ترویج و تبیین قانون اساسی انجام نشده است